Green beauty

Natuurlijke lichaamspeeling van Pure Elements

lichaamspeeling van pure elements

Ik kreeg laatst een heel mooi product binnen, namelijk de natuurlijke lichaamspeeling van Pure Elements! In het pakketje waren ook samples van de dag- en nachtcrème bij inbegrepen. Ik heb de afgelopen weken deze producten getest en ik laat je graag weten hoe deze producten mij bevallen zijn.

Pure Elements is een 100% natuurlijke, biologische én vegan cosmeticalijn, die innerlijke verzorging combineert met uiterlijke verzorging in producten voor het gezicht, het lichaam, de handen en de voeten.

De producten van Pure Elements zijn uniek én bijzonder en wel om de volgende redenen:

Zij combineren namelijk de Westerse opvatting over schoonheid met de Aziatische filosofie Feng Shui. De producten van Pure Elements bevatten natuurlijke en biologische ingrediënten uit het Westen zoals hyaluronzuur, tomatenextract en fijne huidverzorgende oliën zoals amandel-, argan-, en jojoba olie.

De Aziatische filosofie wordt belichaamd door de etherische oliën (waaronder limoen, mandarijn, grapefruit en ylang ylang) die met zorg door een Feng Shui meester geselecteerd worden. De basisgedachte van Feng Shui is dat de ziel gelukkig is op het moment dat de mens in balans is met zijn omgeving.

Nou vind ik de Feng Shui leer persoonlijk ontzettend interessant, ik verdiep me daar altijd erg graag in. Dat Feng Shui óók in verzorgingsproducten verwerkt wordt is echter compleet nieuw voor mij. Ik vind het een mooi gegeven dat het beste uit de Oosterse en Westerse wereld verenigd zijn in één product, ik hou ervan!

Dit is echter nog niet alles: alle producten (met uitzondering van de babylijn) zijn met bergkristallen verrijkt!

Bergkristal is een steen wat bekend staat om zijn vele toepassingen. Bergkristal reguleert energie en geeft energie waar het op dat moment nodig is. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, bevordert op mentaal gebied concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree en helpt het uitstekend bij rugklachten. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans.

Nu kun je in de werking van kristallen geloven of niet. Ik sta altijd wel open voor dit soort dingen en denk dan ‘waarom ook niet’. Feit blijft wel dat dit alles gecombineerd Pure Elements tot een uniek concept maakt. Ik vind het daarom geen wonder dat hun dagcrème zelfs genomineerd was voor de Beauty Astir Award van 2014 in de categorie “beste salonproduct” & “beste ecoproduct”!

De producten van Pure Elements hebben het BDIH certificaat en zijn vrij van conserveringsmiddelen. Het merk wordt niet op dieren getest.

pureelements3

Pure Elements Lichaamspeeling (200ml, €19,90)

Ik vind de verpakking er schattig uitzien. Zodra ik de dop van het flesje opendraai, komt er een weldadige geur mij tegemoet. De geur is fris-zoet, het ruikt naar amandel en citroen. Ik vind het erg lekker ruiken, ik word er blij en vrolijk van. En ja, het geeft me nieuwe energie 🙂

De schurende deeltjes zijn afkomstig van jojobawas. En dit vind ik leuk, want de meeste natuurlijke peelings/scrubs die ik ken zijn op basis van suiker, zout of gemalen abrikozenpitjes. Dit is weer eens wat anders! De jojobawas deeltjes voelen ontzettend mild aan op de huid, zo ontzettend zacht! Het is daarom ook erg geschikt voor de gevoelige huid. Toch verwijdert deze peeling de dode huidschilfers uitstekend. Ook is het product verzorgend voor de huid omdat het tevens sheaboter en vitamine E bevat. Echter heb ik na gebruik van de peeling nog wél een bodylotion nodig, omdat de peeling zelf niet voedend genoeg is voor mijn huid. Maar goed, het is winter, dan voelt mijn huid sowieso een stuk droger aan natuurlijk.

Heel handig: het flesje heeft een speciale dop, waardoor je niet in een keer het hele flesje leegspuit wanneer je iets te hard in het flesje knijpt. En het is lekker hygiënisch zo, want je hoeft niet met je handen in een pot.  Wel vraag ik me af of ik het laatste beetje ook makkelijk uit de fles kan krijgen, wanneer deze bijna leeg is.

pureelementsingredienten

De beschrijving en ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking. Helemaal puur natuur en het bevat dus geen plastic scrub deeltjes die weggespoeld worden door het doucheputje… Geweldig! De beschrijving is in het Duits, maar ik vind het niet vervelend, het is voor mij helemaal duidelijk waar het over gaat.

pureelementsswatch

Zo ziet de peeling eruit op mijn arm. De substantie is licht, een beetje vloeibaar, maar niet té vloeibaar. Zoals je kunt zien zijn de deeltjes zacht en mild voor de huid.

Conclusie: de lichaamspeeling doet zijn werk uitstekend, bevat fijne ingrediënten en is erg mild en zacht voor de huid. Het product geeft me inderdaad weer frisse energie, maar in hoeverre dat door de bergkristallen komt kan ik niet met zekerheid zeggen.

pureelements2

Pure Elements Dag- en Nachtcrème samples

De samples (dag- en nachtcrème) heb ik uiteraard niet uitgebreid kunnen testen, toch zijn ze wel het vernoemen waard. De geuren van deze producten lijken ook veel op die van de lichaamspeeling: fris-zoet, met amandel en citroengeur. De geur is nét niet helemaal hetzelfde. De dag- en nachtcrème voeden mijn huid goed en het trekt snel en makkelijk in. Ze laten geen vettig laagje achter bij mij. En zoals ik net al aangaf: de dagcrème was zelfs genomineerd voor de Beauty Astir Award! Uiteindelijk niet gewonnen, maar een nominatie is ook al een ontzettende prestatie!

De producten van Pure Elements zijn via hun website en via salons verkrijgbaar. Zie voor een overzicht van verkooppunten de website van Pure Elements.

Wat vind jij van de bijzondere producten van Pure Elements? 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply