veggieworld winter fair
Vega(n) Food

Winactie VeggieWorld Winter Fair! Win 5×2 toegangskaarten (gesloten)

Maak kans op toegangskaarten voor VeggieWorld Winter Fair, de groenste kerstmarkt van de Benelux!

Wat is VeggieWorld Winter Fair?

Dampende chocolademelk, warme pumpkin soy lattes, kleurrijke kerstgebakjes en natuurlijk veel kerstcadeautjes. VeggieWorld Winter Fair is de enige vegetarische kerstmarkt in Nederland, met inspirerende gerechten en mooie cadeaus die eerlijk zijn voor mensen én dieren.

Het event is op zaterdag 9 en zondag 10 december in Expo Haarlemmermeer. En jij kan daar bij zijn!

Dé duurzame kerstmarkt van de Benelux

Tijdens de VeggieWorld Winter Fair bieden meer dan 70 ondernemers uit binnen- en buitenland inspiratie om te experimenteren, ervaren en vooral ook te proeven van heerlijke plantaardige ontdekkingen. Pizza met plantaardige mozzarella, vleesloze filet americain, handgemaakte vegan schimmelkaas, Luikse wafels zonder zuivel of ei en roomijs van kokosmelk en dadels. Je kan het zo gek niet bedenken of VeggieWorld Winter Fair biedt een plantaardig, diervriendelijk, gezonder en duurzamer alternatief voor producten waar je vroeger dierlijke ingrediënten voor gebruikte. Het evenement is ook interessant als je zelf geen veganist bent trouwens, ik ben ook eerder bij VeggieWorld geweest en ik vond het echt een geweldige beurs.

Warme chocolade met marshmellows

Deze winterse VeggieWorld editie kijkt verder dan alleen eten. Je kunt er shoppen voor een duurzame kerst-outfit, dierproefvrije cosmetica testen en verantwoorde gifts scoren voor onder de kerstboom. Bij de foodtrucks geniet je van lekkere plant-based creaties. Ook is er volop inspiratie voor je vega of vegan kerstdiner bij een kookdemo of lezing. En natuurlijk is er gluhwein en warme chocolademelk met een flinke toef slagroom en marshmellows.

VeggieWorld helpt je om juist in de kersttijd, waarin we stilstaan bij de noden van anderen, op een simpele manier ook voor dieren het verschil te maken. Na deze feestelijke beurs vraag je je nooit meer af hoe je als bewuste eter de kerstdagen doorkomt!

Vegan lifestyle tijdens de feestdagen

Steeds meer bekende Nederlanders kiezen er bewust voor om minder vlees te eten of zelfs helemaal te stoppen met dierlijke producten. Eén van hen is Milouska Meulens, bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal en het het radioprogramma Vroege Vogels. Milouska eet zelf volledig veganistisch, maar voor de rest van haar gezin is dat nog even wennen. In de presentatie ‘Help, mijn moeder eet vegan!’ gaan Milouska en haar kinderen tijdens VeggieWorld samen in gesprek over feestdagen vieren in een ‘gemengd’ gezin van vega’s en vleeseters.

Het vlees van de toekomst

Eén van de hoogtepunten van de beurs is de lezing van Mark Post. Deze hoogleraar van Universiteit Maastricht heeft als eerste een burger ontwikkeld van kweekvlees. Deze ‘clean meat’ is identiek aan vlees, maar maakt dieren overbodig. Hij ontwikkelt het op basis van dierlijke cellen waarvoor het dier niet gedood moet worden. De uitkomst voor vleesliefhebbers die hun impact op dieren en het milieu drastisch willen verminderen?

Over VeggieWorld

Of je nu flexitariër, vegetariër of een andere bewuste consument bent, bij VeggieWorld vind je wat je zoekt. Deze beurs is er voor iedereen die graag minder dierlijke producten wil eten en zich graag laat inspireren. VeggieWorld is dé plek waar je kunt ervaren hoe een plantaardige toekomst eruit ziet. Maak er kennis met de meest vooruitstrevende producenten en hun producten uit Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Proef gerechten en vleesvrije producten die niet voor mogelijk hield. Bedrijven & organisaties uit binnen- en buitenland laten zien en proeven van hun innovatiefste creaties.

Neem voor meer informatie over de beurs een kijkje op de website van Viva Las Vegas. Hier kun je ook je kaarten bestellen. 

Winactie: maak kans op toegangskaarten voor VeggieWorld Winterfair!

Yes, ik mag niet één, niet twee, maar maar liefst 5×2 toegangskaarten voor VeggieWorld Winterfair weggeven! Wat moet je hiervoor doen? Nou heel simpel: even een reactie achterlaten dat je meedoet. Je hoeft geen compleet gedicht te schrijven, maar iets meer tekst als ‘ik doe mee’ is wel leuk 😉 Laat wel even een geldig emailadres achter, want dit is nodig om de winnaars te kunnen bereiken. En hou 9 of 10 december vrij in je agenda. Meedoen kan t/m dinsdag 5 december. Yes, t/m Sinterklaasavond dus. Succes!

You Might Also Like...

14 Comments

 • Marianne - Groene stapjes
  29 november 2017 at 08:09

  Wat leuk! In oktober was ik bij VegFest en dat vond ik super leuk! Eindelik eens zien dat je niet de enige vegan bent. Die ervaring wil ik nog wel een keer, dus ik doe graag mee ?

 • Jonneke
  29 november 2017 at 08:29

  Jaaah ik doe graag mee, het water loopt me in de mond, haha!

 • Maris
  29 november 2017 at 08:52

  Het is in de Haarlemmermeer Expo! Niet echt bij mij in de buurt, maar op zondag kan en wil ik gaan!

 • Mariëlle
  29 november 2017 at 08:58

  Suuuuper tof!! Ik weet nog niet zeker of ik kan gaan, dus vandaar dat ik niet meedoe. Maar écht tof dat je kaartjes weggeeft 🙂

 • Kirsten
  29 november 2017 at 10:14

  Jaaa, ik doe graag mee. Ik ben nu nog helemaal in de Sinterklaasstemming, maar dit is denk ik de perfecte manier om over te schakelen op Kerst.

 • Sanne
  29 november 2017 at 20:40

  Ja heel graag! Zou super zijn als ik ze zou winnen! Heerlijk zo’n winter fair!

 • Randjana
  29 november 2017 at 21:03

  Zo tof!! Ik doe mee!!

 • Marjan Dikkes
  30 november 2017 at 15:22

  Ja, ik kom zeker want ik ga in de kerstweek voor mijn buurtjes koken en sommige zijn vegatarisch en andere eten glutenvrij dus ik ben nieuwsgierig wat jullie allemaal hebben, zodat ik ook voor hen iets lekkers op tafel kan zetten. Groet en tot dan, Marjan

 • Natascha
  30 november 2017 at 23:45

  Ik wilde naar VegFest maar ik kon door omstandigheden niet, maar nu kan ik misschien naar deze winter editie, lijkt me heel erg leuk en 10 december kan ik ook nog eens! Ik wil dus heel graag mee doen! Bij deze <3 Liefs Natascha

 • Leoni Schuurhuis
  2 december 2017 at 19:32

  Yay, ik doe graag mee voor mij en m’n moeder. Sinds dit jaar is het roer bij ons om en eten we steeds vaker bewust zoals biologisch en vegetarisch. Deze beurs is dus als een kers op de spreekwoordelijke (veggie) taart 😉

 • Leoni Schuurhuis
  2 december 2017 at 19:36

  YAY, ik doe graag mee voor mij en m’n moeder. Sinds dit jaar is bij ons het roer om en eten we steeds vaker bewust en biologisch en als kers op de (veggie) taart, bezoeken we graag deze beurs 😉

 • Sarita
  4 december 2017 at 09:55

  Wat leuk! We zijn er klaar voor om te kijken wat voor moois er is om te horen & te zien op de VeggieWorld Winter Fair! ? Altijd heerlijk genieten van de sfeer & alle lekkernijen. ???? Gewoon een wonder dat zoiets er nu is! ? ?Kerstboom van Maaike? staat al! Nu nog samen wat vegan kerst lekkers scoren om erbij te smikkelen.?☕ En wat mooie spulletjes kopen. ?? ??♻?

 • Rianka
  4 december 2017 at 16:31

  Lijkt me tof om hierheen te gaan en te leren hoe ook ik veganist kan worden!

 • Saar
  4 december 2017 at 22:12

  Ik ben er heel erg graag bij dit weekend! Na 5 jaar in Canada gewoond te hebben ben ik zo benieuwd wat er allemaal speelt op de Nederlandse markt! Het lijkt me super om je dit weekend te ontmoeten, en dit zou natuurlijk wel een heel fijn sinterklaas cadeatuje zijn 😉 Liefs!

Leave a Reply