wat is vegan cosmetica
Duurzame lifestyle

Op bezoek bij VeggieWorld, Jaarbeurs Utrecht

Gisteren ben ik, geheel spontaan, naar Utrecht gegaan om de VeggieWorld beurs te bezoeken. Ik zag afgelopen zaterdag al op diverse Instagram accounts foto’s van VeggieWorld voorbij komen. Ik dacht toen al: wow, wat leuk en interessant! Ik ben momenteel aan het overstappen naar een plantaardig dieet en ik kan nog wel wat tips en inspiratie gebruiken op dat gebied. Gelukkig bleek VeggieWorld ook op zondag te bezoeken te zijn, dus ik dacht, weet je wat? Let’s go!

Wat is Veggieworld?

VeggieWorld is de oudste en grootste internationale vakbeurs voor de vegan lifestyle, die eerder al wereldsteden als Berlijn, Parijs en Zürich heeft aangedaan. En afgelopen weekend was de vak- en publieksbeurs voor het eerst in de Jaarbeurs in Utrecht te bezoeken.

VeggieWorld onderscheidt zich van de bestaande food festivals en fairs door de grootse opzet en het internationale karakter. Het is dé plek waar je kunt ervaren hoe een plantaardige toekomst eruit kan zien. Je kunt kennis maken met de meest vooruitstrevende producenten en hun producten uit Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Gerechten en vleesvrije producten proeven die niet voor mogelijk hield, en je laten verrassen en inspireren door meer 100 bedrijven uit binnen- en buitenland.

Of je nu flexitariër, vegetariër of een andere bewuste consument bent, bij VeggieWorld vind je wat je zoekt. Deze beurs is er voor iedereen die graag minder dierlijke producten wil eten en zich graag laat inspireren op het gebied van een duurzame lifestyle. Pik je graag een lezing of presentatie mee? Ook dat is mogelijk; het live programma is inbegrepen in de toegangsprijs.

Zo heb ik leuke stand gezien met fair fashion:

veggieworld7

Veggieworld

En even bij de cosmetica stands gesnuffeld van Paul Penders en Lekker in een Potje. Ik heb voor het toffe merk Lekker In Een Potje al eens een review geschreven, check ‘m hier

veggieworld13

veggieworld14

veggieworld4

Er waren een hele hoop foodstands te zien, van onder andere BioBites.

veggieworld11

En een stand met vegan Turkse Pizza’s en Baklava!

veggieworld10

Je kon er allerlei heerlijke smaakmakers zoals, olie, azijn en chutneys vinden,

veggieworld12

En uiteraard was er ook veel te proeven! veggieworld3

Zo leuk, ik volg Daphne van Happy Herbi al een tijdje en ik kreeg eindelijk de kans om een paar van haar raw vegan bonbons te proberen.veggieworld8

En ik ben behoorlijk onder de indruk van de vegan kaasjes van Charly’s All Is Fair. Ze zijn écht lekker!veggieworld2

Ik woonde een kookworkshop bij van Lisa Steltenpool. Lisa is diëtiste, kookt plantaardig, en heeft op jonge leeftijd al meerdere (kook)boeken uitgebracht. Haar meest recente boek is Kickstart. Ik heb grote bewondering voor haar wat zij al haar leeftijd allemaal al bereikt heeft. Ze is nog maar 24, niet normaal joh. Ik vind dat echt ontzettend knap!

veggieworld15

Oh haha ja, dit is een massage apparaat die je thuis kunt gebruiken om jezelf te laten masseren. Je kon het apparaat op de beurs uitproberen en ik vond het een bijzonder fascinerende ervaring. Het deed wel wat moet ik zeggen. Het apparaat bevat bewegende en rollende delen, waardoor je spieren gekneed worden. Ook voelde het aangenaam warm aan, door middel van infrarood straling. Het apparaat is voor je hele lichaam geschikt, dus bijvoorbeeld ook voor je benen te gebruiken. Ik zou toch liever naar een masseur gaan denk ik, maar het zag er wel grappig uit. Leuk om het eens te ervaren!

veggieworld9

Dit zijn de producten die ik meegenomen heb van de beurs: een doosje Biobites crackers, een pakje provamel drink (mocht je gratis meenemen, dan zeg ik geen nee natuurlijk) en drie bonbons van Happy Herbi.

veggieworld6

Ik heb veel kunnen zien, ruiken en proeven op VeggieWorld. Zo heb ik bijvoorbeeld zijde tofu geproefd, wat een ontzettend handig en veelzijdig product is, aangezien je het in van alles en nog wat kunt verwerken. Ik heb vegan kaas geproefd, gemarineerde tofublokjes, kokosmelk, amandeldrinks, chocolade, noem maar op. Het enige wat ik graag nog had willen proberen, maar niet heb gedaan (in verband met een té lange wachtrij), is een Dutch Weed Burger. Jammer, maar ik denk dat ik nog wel een keer in de gelegenheid kom.

Dat plantaardige voeding en een duurzame, vegan lifestyle ook in Nederland leeft was overigens goed te merken aan de bezoekersaantallen. Want wat was het druk! Je moest echt moeite doen om bij een stand te komen. Ondanks dat ben ik ontzettend blij met de komst van VeggieWorld naar Nederland (en wat een perfecte timing voor mij ook!). Ik hoop daarom ook van harte dat VeggieWorld volgend jaar weer in Nederland te zien zal zijn!

Ben jij wel eens op een beurs als VeggieWorld geweest?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Susanne
  7 maart 2016 at 13:55

  Ik was er ook!! aah jammer dat ik je niet ben tegen gekomen 😀 Zo gaaf dat je je proces naar plantaardig eten doorzet!

 • Bo
  8 maart 2016 at 15:00

  Nee, ik ben nog nooit op zo’n soort beurs geweest maar het lijkt me heel leuk en door jouw artikel heb ik toch even de sfeer kunnen proeven 😉

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:16

  Ah wat grappig dat jij er ook was! He jammer, had me erg leuk geleken om je even te spreken 🙂

Leave a Reply