Opgemaakt februari
Green beauty

Opgemaakt Februari | Beauty

Zo, wat vliegt de tijd alweer voorbij! Het is inmiddels alweer maart (en hopelijk binnenkort afgelopen met de kwakkelwinter?). Tijd dus om te laten zien welke beauty producten ik de afgelopen maand opgemaakt heb. Kijk je mee?

Opgemaakt februari 2016

Afgelopen maand heb ik minder producten opgemaakt in vergelijking tot de maanden ervoor, maar hey, dat was ook best wel héél erg veel. Ik heb voor mezelf de regel dat ik pas nieuwe producten koop wanneer ik door mijn voorraad raak. Voornamelijk om toch op deze manier een béétje afval te besparen, of eigenlijk: te voorkomen. Bovendien vind ik het alleen maar zonde als producten ongebruikt in de kast staan. Ook geef ik producten wel eens door aan een vriendin, als ik het écht niet op kan maken. Weggooien? Dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen.

Al met al heb ik toch weer aardig wat producten weten op te maken deze maand en ik moet zeggen dat ik inmiddels eindelijk door mijn voorraad heen raak. Mijn voorraadkast raakt lekker leeg zo 🙂

opfeb2

De Marine Algae Douchegel van Ziaja (check mijn review hier), heb ik echt lang ik gebruik gehad. Ik geloof dat ik wel een jaar over gedaan heb om dit product op te maken. De douchegel an sich is erg fijn hoor, het heeft een heerlijke frisse geur. Helaas bevat het product, afgezien van het algen-extract, verder nauwelijks tot geen natuurlijke en verzorgende ingrediënten. En ja, het is rijk aan sulfaten, een ingrediënt wat ik liever vermijd, omdat mijn huid daar gevoelig op reageert als het daar veelvuldig aan blootgesteld wordt. Gelukkig is dit merk wél dierproefvrij.

Opfeb3
Een product in dezelfde categorie betreft de Balea For Men Douchegel. Of eigenlijk is dit een 3-in-1 product, want je kunt namelijk je haar, gezicht en lichaam mee wassen. Ik heb dit voor Simon bij de DM gekocht toen ik in Duitsland was. Dus nee, dit product heb ik niet zelf opgemaakt 😉 Tsja, wat kan ik er verder over zeggen? Niet natuurlijk, maar wel praktisch, omdat mannen niet teveel poespas willen en geen 30 verschillende potjes in de badkamer willen hebben staan.

Opfeb4

OK, dit betreft dan geen beauty product, maar toch MOEST ik dit gewoon even met jullie delen. Want kijk nou hoe schattig dit flesje is! Ik kreeg dit mini afwasmiddel van Ecover een keer gratis bij mijn bestelling van de Appie Heijn en serieus, ik kan daar gewoon oprecht blij van worden. Aandacht voor ecologische producten is gewoon altijd goed!

opfeb6

Een product waarvan ik het oprecht jammer is dat hij op is, is de Iva Natura Cream Peeling. Het is gewoon een super fijn product en het doet zijn werk fantastisch. Het enige minpuntje is de verpakking. Want zoals je misschien kunt zien is het lastig de laatste restjes uit de verpakking te krijgen. Dat lukt alleen met grof geweld, oftewel: een schaar erbij pakken. Van dit merk zou ik graag nog het gezichtsmasker willen proberen. Ik hoor zoveel goede verhalen over dat product!

opfeb5

Ken je de producten van Evolve Beauty al? Ik mocht een tijdje geleden een paar producten testen, deze facewash is daar één van. De facewash ruikt heerlijk, de substantie is ook erg aangenaam. Toch was dit product iets te heftig voor mij om dagelijks te gebruiken (voor de gemengde/vette huid is dit product ideaal), maar zo af en toe onder de douche werkte prima. Uiteindelijk toch nog opgemaakt!

opfeb7

Oh, wat was het leuk om dit merk te reviewen! Stop the water while using me is wel één van de hipste en sympathiekste natuurlijke merken wat mij betreft. Het zou wat mij betreft nog véél meer onder de aandacht mogen komen. Helaas heb ik hun tandpasta inmiddels opgemaakt, maar gelukkig heb ik hun handzeep nog. Dit is een merk wat ik zelf ook zou aanschaffen!

opfeb8

Een fijne deodorant en erg zuinig in gebruik! Erbaviva deodorant ruikt heerlijk naar jasmijn en grapefruit en doet zijn werk uitstekend bij gewone inspanning. Jammer dat hij nu op is, maar ik heb nog aantal andere deodorants liggen die ik wil testen. Dus eerst daar maar verder mee aan de slag!

opfeb9

Een product wat ik nog niet zo lang geleden gereviewd hebt, is de Mineral Body Butter van Sea Line. En zo jammer dat hij al op is, want dit product is geweldig! Dit komt zeker weer terug hier in huis, maar dan wel even in een grotere verpakking, want 50ml is véél te weinig hier.

opfeb10

Tot slot heb ik Alverde Sensitve Shampoo opgemaakt in februari. Ook destijds gekocht bij de DM, en echt, zó spotgoedkoop! Hoe krijgen ze dat toch voor elkaar? Deze shampoo vond ik erg fijn, maar niet zo fijn als de Yes To Cucumbers shampoo & conditioner die ik nu in gebruik heb. Maar even goed toch zeker wel een aanrader mocht je toevallig een bezoekje aan Duitsland brengen.

Zo, dat was het weer voor deze maand! Heb jij veel producten opgemaakt afgelopen tijd?

You Might Also Like...

2 Comments

  • jeapiebel
    8 maart 2016 at 08:08

    Heleboel opgemaakt. Je maakt mij nieuwsgierig naar de Mineral Body Butter van Sea Line en de Iva Natura Cream Peeling omdat je de producten geweldig vind.

  • Eva
    8 maart 2016 at 17:03

    Leuk om jouw opgemaakte producten te zien! Een aantal producten heb ik nog nooit geprobeerd dus ik ben er wel benieuwd naar!

Leave a Reply