Green beauty

Review Ziaja Focus on Skin Producten

Review Ziaja Focus on Skin Producten

Een tijdje geleden werd ik door Ziaja uitgenodigd om hun prachtige mooie winkel te bezoeken in Den Haag. Ik heb daar destijds al een plog over geschreven. In de tussentijd heb ik de producten uitvoerig getest. Vandaag dus tijd voor een review!

Review Ziaja Focus on Skin producten

Ik wil van tevoren eerst duidelijk aangeven dat de producten van Ziaja niet zo natuurlijk zijn als de producten die ik normaal gesproken review. Gelukkig zijn de meeste producten van Ziaja vrij van parabenen, de verpakkingen zijn recyclebaar en heel fijn: ze zijn dierproefvrij! Ik vind daarbij hun concept ontzettend interessant. Ik bedoel maar: een eigen winkelketen met alleen maar eigen merk producten. In Polen, waar Ziaja oorspronkelijk vandaan komt, hebben ze wel meer dan 1000 producten in hun assortiment! Wow!

Ik kreeg tijdens mijn bezoek aan de winkel een goodiebag mee met producten om te reviewen en uiteraard heb ik er zelf ook nog er wat bijgekocht. Vandaag laat ik een review van drie Ziaja producten zien.

Ziaja Marine Algae Micellar Water (€ 5,29, 200 ml)

ziajamicellarwater

Een reinigingswater wat op milde wijze de huid reinigt zonder deze uit te drogen.

Ingrediënten:
Aqua (Water); Sodium Cocoamphoacetate; Glycerin; PEG-8; Propylene Glycol; Panthenol; Laminaria Digitata Extract; Butylene Glycol; Enteromorpha Compressa Extract; Porphyra Umbilicalis Extract; Sorbitol; Algae Extract; Diazolidinyl Urea; Sodium Benzoate; Citric Acid; CI 42090 (FD&C Blue No. 1).

Ik gebruik dit micellar water dagelijks en ik moet zeggen: ik vind hem erg fijn! Het product doet gewoon wat het moet doen. Het reinigt mijn huid goed en het laat deze schoon en fris achter. Ik breng het micellar ‘s ochtends en ‘s avonds op een watje aan om mijn gezicht te reinigen. Het blauwe flesje versterkt bij mij het schone en frisse gevoel.

Dit product is parfum vrij, waardoor de kans op allergische reacties aanzienlijk verminderd wordt. Ook bevat dit product algen extract en provitamine B5. Beide ingrediënten beschermen de huid goed tegen vochtverlies en huidirritaties zoals roodheid, droogheid, ruwheid, schilfering en jeuk. Mijn huid reageert hier uitstekend op! Kortom: een prima product voor een fijne prijs!

Ziaja Cornflower Anti-Shadow Oogcrème (€ 5,29, 15 ml)

Ziaja Cornflower Anti-Shadow Oogcrème

Een oogcrème met een rijk complex van werkzame stoffen. Aanbevolen voor de dagelijkse verzorging van de huid rond de ogen. Dit oogcrème vermindert donkere kringen en hydrateert,en verstevigt de opperhuid. Verzacht fijne rimpels en kan worden gebruikt door dragers van contactlenzen. Dermatologisch getest.

Ingrediënten:
ziajaoogcremeingredient
Tja, donkere kringen onder de ogen. Dat is iets waar ik best wel last van heb! Ik heb daar overigens bijna mijn hele leven al last van. Het heeft onder andere te maken met je botstructuur, de kleur van je huid en hoe dun je huid is onder je ogen. Mijn ogen liggen vrij diep, mijn huid is dun en redelijk licht. Tja, dan heb je het al 😉 Helemaal overgaan zal het dus niet, maar ik was toch wel erg benieuwd of dit product mij een handje kon helpen.

De oog crème voelt licht aan en het verdeelt makkelijk over je huid. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. Een klein speldenknopje is genoeg. De crème is daarom zuinig in gebruik en dat is erg fijn. Om het product langer houdbaar te maken heeft Ziaja er parabenen in dit product gestopt. Gelukkig staan deze helemaal onderaan de ingrediëntenlijst, dus de hoeveelheid is minimaal.

Ook dit product gebruik ik dagelijks en ik kan ondertussen wel zeggen dat mijn huid bij mijn ogen zacht en verzorgd aanvoelt. Fijne lijntjes lijken wel iets minder te zijn. Maar zijn de donkere kringen minder? Hmm nee, ik ben bang dat ik wat dat betreft weinig verschil merk! Afgezien daarvan is het toch een product wat ik graag gebruik. Verwacht echter geen wonderen. Ik zal toch echt met mijn donkere kringen moeten leren leven. Yay voor concealer!

Ziaja Marine Algae Showergel (€ 3,69, 500 ml)

Ziaja Marine Algae Shower Gel

Een douchegel met zee-algen (spa) geur, wat de huid hydrateert en verzorgt. Beschermt de huid tegen uidroging en voorkomt irritaties.

Ingrediënten:
ziajadouchegelingredientHet allereerste wat opvalt: de gigantische hoeveelheid in een fles! Een halve liter is lekker veel. Ik vind de geur erg lekker ruiken, ik hou namelijk ontzettend van een spa geur. Deze shower gel is wat geur betreft overigens ook voor mannen uitstekend geschikt. Mijn vriend gebruikt dit product namelijk ook wel eens en het bevalt hem goed.

Het enige jammere is dat dit product SLES bevat. Ik gebruik over het algemeen geen sulfaten omdat mijn huid daar niet zo goed tegen kan. Nou moet ik zeggen dat SLS in shampoo voor mij een absolute no-go is. Daar kan ik persoonlijk dus écht niet tegen. Maar SLES (de wat mildere variant) in douche gel gaat beter, mits ik dit product niet dagelijks gebruik. Ik wissel dit dus af, ik gebruik de Ziaja douche gel 1x per week. De overige dagen gebruik ik een sulfaatvrije doucheproduct. Dit gaat prima en zo kan ik toch van de lekkere geur genieten en heb ik geen last van jeuk en irritatie.

Conclusie

De producten van Ziaja zijn fijn in gebruik en lekker betaalbaar, wat erg prettig is. Ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Jammer genoeg  is dit merk minder natuurlijk dan de producten wat ik normaal gesproken gebruik. Toch zijn ze een goede optie. Het micellar water is mijn persoonlijke favoriet!

De producten van Ziaja zijn verkrijgbaar via de webshop of bij de winkel in Den Haag.

Ben jij al bekend met de producten van Ziaja?

Disclaimer: Deze review betreft een samenwerking met een bedrijf. Ik geef echter altijd mijn eerlijke mening over de producten.

Previous Post
15 mei 2015
Next Post
15 mei 2015

No Comments

  Leave a Reply

  Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

  Follow Me!