plog 19 februari 2015
Green beauty

Ziaja review – 3 beauty producten getest

Een tijdje geleden werd ik door Ziaja uitgenodigd om hun prachtige mooie winkel te bezoeken in Den Haag. Ik heb daar destijds al een plog over geschreven. In de tussentijd heb ik de producten uitvoerig getest. Vandaag dus tijd voor een Ziaja review!

Ziaja review beauty producten

Ik wil van tevoren eerst duidelijk aangeven dat de producten van Ziaja niet zo natuurlijk zijn als de producten die ik normaal gesproken review. Gelukkig zijn de meeste producten van Ziaja vrij van parabenen, de verpakkingen zijn recyclebaar en heel fijn: ze zijn dierproefvrij! Ik vind daarbij hun concept ontzettend interessant. Ik bedoel maar: een eigen winkelketen met alleen maar eigen merk producten. In Polen, waar Ziaja oorspronkelijk vandaan komt, hebben ze wel meer dan 1000 producten in hun assortiment! Wow!

Ik kreeg tijdens mijn bezoek aan de winkel een goodiebag mee met producten om te reviewen en uiteraard heb ik er zelf ook nog er wat bijgekocht. Vandaag laat ik een review van drie Ziaja producten zien.

Ziaja Marine Algae Micellar Water (€ 5,29, 200 ml)

ziajamicellarwater

Een reinigingswater wat op milde wijze de huid reinigt zonder deze uit te drogen.

Ingrediënten:
Aqua (Water); Sodium Cocoamphoacetate; Glycerin; PEG-8; Propylene Glycol; Panthenol; Laminaria Digitata Extract; Butylene Glycol; Enteromorpha Compressa Extract; Porphyra Umbilicalis Extract; Sorbitol; Algae Extract; Diazolidinyl Urea; Sodium Benzoate; Citric Acid; CI 42090 (FD&C Blue No. 1).

Mijn ervaring met Ziaja

Ik gebruik dit micellar water dagelijks en ik moet zeggen: ik vind hem erg fijn! Het product doet gewoon wat het moet doen. Het reinigt mijn huid goed en het laat deze schoon en fris achter. Ik breng het micellar ’s ochtends en ’s avonds op een watje aan om mijn gezicht te reinigen. Het blauwe flesje versterkt bij mij het schone en frisse gevoel.

Dit product is parfum vrij, waardoor de kans op allergische reacties aanzienlijk verminderd wordt. Ook bevat dit product algen extract en provitamine B5. Beide ingrediënten beschermen de huid goed tegen vochtverlies en huidirritaties zoals roodheid, droogheid, ruwheid, schilfering en jeuk. Mijn huid reageert hier uitstekend op! Kortom: een prima product voor een fijne prijs!

Ziaja Cornflower Anti-Shadow Oogcrème (€ 5,29, 15 ml)

Ziaja Cornflower Anti-Shadow Oogcrème

Een oogcrème met een rijk complex van werkzame stoffen. Aanbevolen voor de dagelijkse verzorging van de huid rond de ogen. Dit oogcrème vermindert donkere kringen en hydrateert,en verstevigt de opperhuid. Verzacht fijne rimpels en kan worden gebruikt door dragers van contactlenzen. Dermatologisch getest.

Ingrediënten:
ziajaoogcremeingredient
Tja, donkere kringen onder de ogen. Dat is iets waar ik best wel last van heb! Ik heb daar overigens bijna mijn hele leven al last van. Het heeft onder andere te maken met je botstructuur, de kleur van je huid en hoe dun je huid is onder je ogen. Mijn ogen liggen vrij diep, mijn huid is dun en redelijk licht. Tja, dan heb je het al 😉 Helemaal overgaan zal het dus niet, maar ik was toch wel erg benieuwd of dit product mij een handje kon helpen.

Mijn ervaring

De oogcrème voelt licht aan en het verdeelt makkelijk over je huid. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. Een klein speldenknopje is genoeg. De crème is daarom zuinig in gebruik en dat is erg fijn. Om het product langer houdbaar te maken heeft Ziaja er parabenen in dit product gestopt. Gelukkig staan deze helemaal onderaan de ingrediëntenlijst, dus de hoeveelheid is minimaal.

Ook dit product gebruik ik dagelijks en ik kan ondertussen wel zeggen dat mijn huid bij mijn ogen zacht en verzorgd aanvoelt. Fijne lijntjes lijken wel iets minder te zijn. Maar zijn de donkere kringen minder? Hmm nee, ik ben bang dat ik wat dat betreft weinig verschil merk! Afgezien daarvan is het toch een product wat ik graag gebruik. Verwacht echter geen wonderen. Ik zal toch echt met mijn donkere kringen moeten leren leven. Yay voor concealer!

Ziaja Marine Algae Showergel (€ 3,69, 500 ml)

Ziaja Marine Algae Shower Gel

Een douchegel met zee-algen (spa) geur, wat de huid hydrateert en verzorgt. Beschermt de huid tegen uitdroging en voorkomt irritaties.

Ingrediënten:
ziajadouchegelingredient

Mijn ervaring

Het allereerste wat opvalt: de gigantische hoeveelheid in een fles! Een halve liter is lekker veel. Ik vind de geur erg lekker ruiken, ik hou namelijk ontzettend van een spa geur. Deze shower gel is wat geur betreft overigens ook voor mannen uitstekend geschikt. Mijn vriend gebruikt dit product namelijk ook wel eens en het bevalt hem goed.

Het enige jammere is dat dit product SLES bevat. Ik gebruik over het algemeen geen sulfaten omdat mijn huid daar niet zo goed tegen kan. Nou moet ik zeggen dat SLS in shampoo voor mij een absolute no-go is. Daar kan ik persoonlijk dus écht niet tegen. Maar SLES (de wat mildere variant) in douche gel gaat beter, mits ik dit product niet dagelijks gebruik. Ik wissel dit dus af, ik gebruik de Ziaja douche gel 1x per week. De overige dagen gebruik ik een sulfaatvrije doucheproduct. Dit gaat prima en zo kan ik toch van de lekkere geur genieten en heb ik geen last van jeuk en irritatie.

Conclusie Ziaja beautyproducten

De producten van Ziaja zijn fijn in gebruik en lekker betaalbaar, wat erg prettig is. Ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Jammer genoeg  is dit merk minder natuurlijk dan de producten wat ik normaal gesproken gebruik. Toch zijn ze een goede optie. Het micellar water is mijn persoonlijke favoriet!

De producten van Ziaja zijn verkrijgbaar via de webshop, bol.com of bij de winkel in Den Haag.

Ben jij al bekend met de producten van Ziaja?

Disclaimer: Deze Ziaja review betreft een samenwerking met een bedrijf. Ik geef echter altijd mijn eerlijke mening over de producten.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply