Salcura Bioskin
Green beauty Review

Salcura Bioskin, natuurlijke huidverzorging bij huidproblemen

Ik heb vandaag een primeur voor jullie! Als één van de eersten in Nederland mocht ik de natuurlijke verzorgingsproducten van Salcura Bioskin uitproberen. Het merk Salcura bestaat al wat langer in het Verenigd Koninkrijk, maar in Nederland is het pas sinds enkele maanden verkrijgbaar. De producten van Salcura bestaan uit een kids lijn (Bioskin Junior) en een lijn voor volwassenen. Wat deze producten zo speciaal maakt? Nou, ze werken bijzonder goed bij de gevoelige huid en huidproblemen zoals psoriasis en eczeem. Daarbij zijn de producten bijna 100% natuurlijk! Ik heb vandaag behoorlijk veel producten te reviewen en het mooie is: ik mag ze ook nog eens weggeven! Zeker wanneer je kinderen hebt die een ontzettend gevoelige huid hebben, moet je even goed opletten, want dat is deze winactie ontzettend interessant voor jou!

Salcura Bioskin

Salcura Bioskin is 10 jaar geleden ontwikkeld door een biomedische wetenschapper, die natuurlijke ingrediënten combineerde met zijn wetenschappelijke achtergrond. Deze wetenschapper, genaamd Dr Martin Schiele, kwam tot een vernieuwende formule dat doeltreffend werkt bij huidproblemen.

Steeds meer mensen (waaronder ikzelf en mijn kinderen) hebben last van een gevoelige huid dat snel geirriteerd raakt en gevoelig is voor eczeem. Ik weet dat het in mijn geval veelal veroorzaakt wordt door sulfaten, dat vaak in douchegels en shampoos zit. Maar ook het gebruik van parabenen, paraffine en/of synthetisch parfum kunnen vaak irritaties uitlokken. Voor mij persoonlijk dus een reden dat ik daarom voor natuurlijke producten ga. En dat natuurlijke producten ook beter zijn voor het milieu is uiteraard ook een prettig idee!

Salcura Bioskin

Natuurlijke ingrediënten

De producten van Salcura Bioskin zijn tussen de 90-100% natuurlijk. Het varieert per product hoe natuurlijk het is, maar het percentage staat bij elk product duidelijk aangegeven. Wat nog meer zo fijn is aan deze producten:

 • Ze zijn vrij van parabenen, sulfaten, minerale oliën, lanoline, paraffine, siliconen en synthetische geurstoffen.
 • De producten zijn niet op dieren getest én ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten! Dus yay, ze zijn vegan!
 • De producten zijn voor alle huidtypen geschikt, maar in het bijzonder voor een droge/gevoelige huid. Indien je huidproblemen hebt zoals psoriasis en eczeem, kan je ook goed bij Salcura Bioskin terecht.
 • De Bioskin junior lijn is geschikt voor baby’s en kinderen van 0-12 jaar.
 • En tot slot: ze zijn bijzonder zuinig in gebruik!

Salcura Bioskin Review

Over psoriasis en heftige eczeem kunnen wij niet meepraten, ik weet dus niet uit eigen ervaring hoe doeltreffend Salcura Bioskin is bij deze huidproblemen. Maar we hebben hier thuis allemaal een gevoelige huid, vooral de huid van mijn dochtertje is altijd extreem droog. Het voelt regelmatig als schuurpapier!

In totaal hebben wij 7 Salcura Bioskin producten getest. Twee producten voor mezelf en de complete Bioskin Junior lijn voor de kids (dat dus uit vijf producten bestaat ;-)). We hebben ze een aantal maanden getest en dus ruim de tijd genomen om te kijken naar de werking van deze producten. Ik zal eerst de producten uitlichten die ik zelf getest heb, daarna de producten die speciaal voor de kinderen bedoeld zijn.

bioskin1

Salcura Bioskin Face Cleanser (200ml, €16,99)

De face cleanser is een milde reinigingsgel voor het gezicht dat vrij is van sulfaten en de huid niet uitdroogt. Ik gebruik dit product dagelijks onder de douche en ik vind ‘m geweldig! Het reinigt mijn gezicht uitstekend zonder een droog of trekkerig gevoel achter te laten. Bioskin Face Cleanser is voor 97% samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, vol met voedende omega’s 3, 6, 7 & 9 die te vinden zijn in duindoorn. Andere ingrediënten als Jojoba olie zorgt voor diepe voeding en rozemarijn stimuleert aanmaak van nieuwe cellen. De natuurlijke geur van duindoorn vind ik erg aangenaam.

IMG_20160430_154058345_picmonkeyed

Salcura Bioskin DermaSerum (50ml, €15,99)

Het dermaSerum gebruik je als hydraterende verzorging voor je gezicht, maar je kan (dat ontdekte ik later pas) het ook prima voor de huid rondom je ogen gebruiken. Daar was ik in eerste instantie wel verbaasd over, aangezien het DermaSerum naar teatree en eucalyptus ruikt. En om deze stoffen nou vlakbij je ogen te smeren?Maar, wat blijkt? Het serum werkt uitstekend bij droge en schrale plekjes in het gezicht en ook bij de huid rondom de ogen. Zo heb ik de afgelopen weken behoorlijk last gehad van hooikoorts en dan met name last van jeuk bij mijn ogen. En uiteraard weet ik dat je dan niet moet krabben en wrijven, maar helaas, ik werd gillend gek van de jeuk. Met een schrale huid tot gevolg. Mijn huidige oogcreme voldeed niet, maar grappig genoeg Bioskin DermaSerum wél! Het verlicht de jeuk, maakt de huid minder schraal, vermindert roodheden en trekt snel in de huid zonder je huid vet te maken. Het pompje werkt super handig, zodat je ook kleine hoeveelheden kunt doseren. Ja, ook dit is een ontzettend fijn product!

Salcura Bioskin Junior

Bioskin Junior Shampoo (200ml, €12,99)

Mijn zoon (hij is onlangs 6 jaar geworden), heeft over het algemeen niet een heel droge of gevoelige huid. Zo lang ik milde en verzorgende producten gebruik, gaat het eigenlijk wel goed. Maar waar hij wel last van heeft is berg, je weet wel, van die plakkerige, schilferende plekjes op zijn hoofdhuid. Wat in zijn geval bijzonder goed werkt is af en toe zijn hoofdhuid even invetten met kokosolie (een tijd lang laten inwerken) en dan uitwassen met een milde shampoo. Het is mij echter opgevallen dat de laatste tijd zijn hoofdhuid er erg gaaf uitziet. De Bioskin shampoo (dat verrijkt is met rozenwater, calendula, lavendel en kamille) droogt het haar niet uit, reinigt goed, en is tevens verzorgend, waardoor het ook bijzonder effectief tegen berg is. Mijn dochter van twee jaar, gezegend met een énorme bos lang prachtig haar, reageert ook erg goed op de shampoo. Haar haar glanst mooi, ziet er goed uit en is ook goed doorkambaar. Het is bijna nooit nodig om een anti-klit spray te gebruiken nadat ik haar haar met deze shampoo gewassen heb. Dit product is daarom wat ons betreft een blijver!

Bioskin Junior Face & Body Wash (200 ml, €12,99)

Het product wat hier het vaakst wordt gebruikt is de Bioskin Junior Face & Body Wash. En dat kan ook, doordat het zo mild is. Tijdens het douchen, maar ook bij vieze handjes, mondjes en voetjes gebruik ik altijd dit product tussendoor op een washandje om de kinderen zo te wassen. Deze wasemulsie, dat vrij is van zeep, reinigt goed, droogt niet uit en heeft een aangenaam subtiele geur. De ingredientenlijst komt aardig overeen met de shampoo, maar de geur is toch anders. Ik denk dat ik voornamelijk calendula en kamille ruik. En het wordt erg eentonig, maar ook dit product, dat net als de shampoo 98% natuurlijk is, vinden we erg prettig!

Bioskin Junior Bath Milk (300 ml, €13,99)

Nou moet ik eerlijk bekennen: wij hebben thuis geen (baby)bad meer. We zijn speciaal een aantal keer bij opa en oma op visite geweest omdat zij wel een bad hebben 🙂 Toen de kinderen nog wat jonger (lees: baby’s) waren, en ze nog in een badje gingen, gebruikte ik vaak badmelk van Weleda. Dit product van Bioskin Junior is vergelijkbaar; het is verzorgend en kalmerend. Het brengt je kindje tot rust en is daarom ideaal voor het slapen gaan. Een fijn product voor baby’s en jonge kinderen dus!

Bioskin Daily Nourishing Spray (50 ml, €19,99)

De daily nourishing spray is een bodylotion in sprayvorm, wat ideaal is om tussendoor te gebruiken. Dankzij zijn handige sprayvorm wordt het product ontzettend snel door de huid opgenomen. Dat is erg prettig, zeker bij jonge, rondrennende kinderen. De spray is verzorgend en gaat jeuk tegen. Het biedt direct verlichting voor de gevoelige (eczeem) huid.  De spray, bestaande uit 92% natuurlijke ingrediënten, bevat duindoorn voor de dagelijkse verzorging en nieuwe huidcel generatie, Engelse lavendel om de huid te kalmeren en rozemarijn om de aanmaak van collageen te ondersteunen en de huid diep te reinigen. Onze ervaring is dat de nourishing spray geschikt is voor dagelijks onderhoud en dat het de huid vooral kalmeert, waardoor jeuk en huidirritatie vermindert en voorkomen wordt. Wanneer de huid intensievere verzorging nodig heeft, kan je ter aanvulling nog de Bioskin Rescue Cream gebruiken.

Bioskin Outbreak Rescue Cream (50 ml, 14,99)

Bij een extreem droge huid, zoals bij mijn dochtertje het geval is, werkt de Rescue Cream ideaal. Outbreak Rescue Cream bevat lijnzaad om de roodheid en ontsteking te reduceren en bernagie om de huid verder te hydrateren. Ook bevat het vulkanische kleimineraal Zeoliet, een uniek mineraal dat de huid helpt te herstellen door mogelijke schadelijke stoffen aan de huid te onttrekken. Ik gebruik dit product vooral op de plekken die echt extreem droog zijn, zoals haar benen en bovenarmen. Heeft het effect? Ja! Want haar huid is écht veel minder droog! Waar we haar voorheen alle dagen insmeerden, is dat nu om de dag geworden. Haar huid voelt niet meer aan als schuurpapier, maar is veel zachter geworden en voelt verzorgd aan!

Wij zijn érg tevreden over deze producten van Salcura! Er zit er geen één product tussen die niet bevalt. Na een aantal maanden gebruik kunnen we zeggen dat de huid van mijn dochter veel zachter is en een stuk minder droog. Haar huid is ontzettend opgeknapt! Ook is het berg bij mijn zoon verdwenen. En wat mijzelf betreft merk ik dat de face cleanser erg prettig is voor dagelijks gebruik. Het serum is vooral erg fijn wanneer je last hebt van jeuk en irritatie. Salcura heeft een reeks prachtige producten op de markt gebracht, waarmee je huidproblemen op een natuurlijke manier kan verbeteren. Maar ook wanneer je geen last hebt van huidproblemen, maar wel graag milde en natuurlijke verzorgingsproducten gebruikt kan je uiteraard deze producten gewoon gebruiken. En heel fijn om te weten: de producten zijn sinds kort ook bij De Tuinen verkrijgbaar!

Salcura Bioskin

Winactie: Win een Salcura Bioskin pakket! (Gesloten)

Yes, want ik mag namelijk ook nog een Salcura Bioskin pakket verloten aan één van jullie! Wat moet je doen om kans te maken op deze geweldige prijs, t.w.v. 107,93?

 • Like de facebook pagina van Salcura
 • Like de facebook pagina van Greenblush
 • Laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet (en laat een geldig emailadres achter).

Meedoen kan t/m zondag 17 juli a.s. Veel succes!

De producten van Salcura Bioskin zijn verkrijgbaar bij De Online Drogist

Deze producten zijn door een bedrijf ter review opgestuurd. 

You Might Also Like...

21 Comments

 • Hilde Janbroers
  6 juli 2016 at 10:10

  Oh.ik doe graag mee!! Mijn dochters kunnen alles smeren zonder problemen, maar de jongste Thomas heeft mijn mans huid, hij heeft eczeem. Wel plaatselijk, maar krabt zich tot bloedens toe open! Dit zou weleens de oplossing kunnen zijn! Super!

 • Bianca
  6 juli 2016 at 11:25

  Heerlijk! Steeds meer bezig met gezonder leven, gezonder eten, gezonder smeren en dit past er perfect in.

 • Kitty Abrahams
  6 juli 2016 at 21:55

  Wat leuk ik ben erg benieuwd naar deze producten en doe graag mee! ??

 • Vanessa Raffaela Sibma
  6 juli 2016 at 22:31

  Geweldige winactie en merk! Heel graag doe ik mee voor mijzelf en mijn zoontje. We hebben beide een gevoelige huid en is snel geïrriteerd.

 • Inge
  6 juli 2016 at 22:33

  Oeh! Interessant! Mijn zoontje heeft veel last van eczeem. Hij piekt hierin enorm en dat maakt het zo lastig om te achterhalen waar het vandaan komt. Voedingspatroon uitgemolken, bioresonantie, energetische therapie, zalfje hier, olietje daar en ook op basis van natuurlijke ingrediënten. Helaas baat het nog niets, dus zoals elke moeder wil je alles geprobeerd hebben! So count me in!!!

 • Lieke van Veen
  7 juli 2016 at 00:19

  Ik ben wel nieuwsgierig naar deze producten ik doe mee!

 • Gonny Aarts
  7 juli 2016 at 01:34

  Ik loot graag mee voor mijn lieve mams… als dat mag.
  Ze heeft psoriasis. Deze producten lijken me veel beter dan met Diprosone smeren.

 • Linda Smeets
  7 juli 2016 at 02:57

  Ik doe ontzettend graag mee omdat ik enorm benieuwd ben naar de producten na het lezen van deze review. Mijn dochter (3 jaar) en ik hebben een ontzettende droge en probleemachtige huid en nog eigenlijk niet de juiste producten daarvoor gevonden.
  Kortom: ik zou ze graag willen proberen.

 • jolanda
  7 juli 2016 at 08:52

  Ik doe heel graag mee zelf heb ik eczeem en droge huid en me zoontjes ook allemaal droge huid ik heb van alles geprobeerd maar nergens tevreden over
  Ik zou deze producten heel graag willen proberen samen met mijn 3 zoontjes

 • Adelaide Balk
  7 juli 2016 at 12:05

  Hi, Ik doe heel graag mee want kwam vorige week voor het eerst een vermelding van dit merk tegen en was meteen geïnteresseerd. Na veel geld uit te hebben gegeven aan producten die maar zozo werken zou het geweldig zijn eindelijk iets te vinden wat man en kind zou helpen verlossen van hun extreem ruwe droge huid omdat ze snel allergisch reageren. Mochten we niet winnen gaan we op pad om ze te kopen.

 • Ans vd wegen
  7 juli 2016 at 18:39

  Ik doe graag mee ,neb een droge gevoelige huid.
  Groet Ans

 • Natasja Smit
  7 juli 2016 at 22:30

  Zou graag een kans maken op dit mooie pakket, mijn zoontje heeft een droge huid met exceem (dit zit op enkel zijn beentjes). Na uw review ben ik ervan overtuigd dat dit hem wat verlichting kan geven. Sowieso voor de droogheid en denk ook wel de exceem want dat word mede veroorzaakt door de droogte. En wat ik ook heel fijn vind aan deze producten van Salcura is dat ze niet op dieren getest én ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten. Daardoor lijkt het mij ook heerlijk om zelf de Bioskin Dermaserum en de Bioskin Face Cleanser te gebruiken .

 • Marleen broeke
  7 juli 2016 at 23:49

  Ik doe graag mee, ik heb zelf psoriasis dus zeer benieuwd of dit echt een “wondermiddel voor mij kan zijn.

 • Riekie Bos
  8 juli 2016 at 21:42

  ik heb een heel droog en overgevoelig huidje en waag graag een kansje!
  Het lijken me fijne producten en het pakket is echt verwennerij voor jong en oud.
  Ik like de facebook pagina van Salcura en ook die van Greenblush.
  duim duim duim, fijn weekend en zonnige groetjes van Riekie

 • Kimberley
  9 juli 2016 at 09:02

  Yes!! I’m in!! 🙂

 • Anita H.
  11 juli 2016 at 01:25

  Ik doe ook mee!

 • Marieke Penne
  11 juli 2016 at 19:58

  Mijn gevoelige huidje zou hier heel blij mee zijn! Ik doe mee! 😉

 • gea
  11 juli 2016 at 21:18

  o dit komt als geroepen, al enige tijd veranderd er van alles met mijn ouder wordende huid. (44 jaar) ik kan ineens niet meer over teveel parfum in producten, ik heb nu al 2x roodheid bij de hoofdhuid.
  Niets helpt…Misschien deze productlijn.
  Je zou me er een groot plezier meedoen.

 • Marieke
  11 juli 2016 at 23:58

  Doe graag mee voor mezelf en de kleine die onderweg is! ❤️

 • Anita Hubert
  14 juli 2016 at 21:31

  Yep, ik doe ook mee.

 • Barbedien Bakx
  24 juli 2016 at 22:00

  Na maandenlang hopeloos met medicijnen en zalfjes van Dermatoloog heb ik vorige week 3 proefjes ontvangen.
  Blaasjesecxeem op handen al 3 mnd ; de samples erop gesmeerd, de jeuk trekt weg en droge gescheurdehanden voelen gelijk beter aan.
  Dol gelukkig, op naar Breda morgen !
  Ik hoop dat er voor psoriases lichaam en hoofhuid ook een verzorgings produkt is.
  Hoop dat ik een kansje maak op het winpakket , zou geweldig zijn.

Leave a Reply