Green beauty Review

Marilou Bio Zuiverend Masker

Marilou Bio Zuiverend masker

Een tijdje geleden ik al een review zien van de Marilou Bio milde shampoo & douchegel met groene thee. Vandaag is dan de Marilou Bio zuiverend masker aan de beurt.

Marilou Bio: een leuk, hip beauty merk uit Frankrijk. De verpakkingen zijn zonder teveel poespas, maar zien er toch aantrekkelijk uit. Mooi strak wit, met een vrolijk lettertype en een gekleurd plaatje erop. Ik vind het er leuk uitzien!

De producten van Marilou Bio dragen het ECOcert label, wat wil zeggen dat de producten voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, waarvan 10% van biologische oorsprong zijn. Marilou Bio is vrij van siliconen, parabenen en synthetische kleur- en geurstoffen. Tevens zijn de verpakkingen van Marilou Bio vervaardigd uit duurzaam en gerecycled materiaal. Ik word hier erg blij van! Aangezien ik best tevreden ben over de andere producten van dit merk, was ik erg benieuwd naar het zuiverend masker. Zou dit product mij net zo goed bevallen?

Marilou Bio Zuiverend masker ( € 8,99, 75 ml)

Marilou Bio Zuiverend masker

Een gezichtsmasker voor een diepe reiniging van het gezicht en zorgt voor een mooie stralende huid. Bevat verzachtende korenbloemwater.

Ingrediënten:
Aqua (Water), Illite, Caprylic/Capric Triglyceride, Centaurea Cyanus Flower Water*, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Citrus Medica Limonum Peel Oil (Lemon Peel Oil)*, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Tocopherol, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil (Orange Peel Oil)*, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, D-Limonene.

* Ingrediënten van biologische oorsprong
Dit product bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten waarvan 10% van biologische oorsprong zijn.

Ik gebruik dit masker nu al een aantal maanden. Het masker ruikt neutraal en is grijs/groen van kleur. Als je dit product voor het eerst ziet denk je dat het een klei masker is, want dat is vaak het geval met zuiverende maskers. Maar nee, dat is het niet! Doordat het masker glycerine bevat blijft het masker redelijk zacht van structuur. Het is dan ook meer een crème masker en zal daarom niet zo hard opdrogen zoals een kleimasker dat doet.

Marilou Bio Zuiverend Masker

Het masker brengt makkelijk aan en is goed over het gezicht te verdelen. Wat ik zo fijn vind aan dit masker, is dat deze voor 99% natuurlijk is. Ik vind dit masker erg mild voor mijn huid en ik kan dit masker zonder problemen 2x per week gebruiken. Ik denk dat dit masker daarom ook voor de gevoelige huid geschikt is. Zeker omdat het product aardig wat biologische korenbloemwater bevat, wat erg verzachtend werkt voor de huid.

Maar heeft het masker ook een zuiverende werking? Hmm ik ben geneigd om te zeggen van niet. Ik zie namelijk niet veel verschil voor- en na gebruik van het masker. Ik denk dat wanneer je écht last hebt van onzuiverheden dat je dan beter een ander masker kunt gebruiken. Voor gewoon algemeen gebruik en voor een huid wat niet teveel poespas nodig heeft is het prima. Maar voor grondiger reinigingswerk kun je  toch beter voor een kleimasker gaan.

Marilou Bio Zuiverend Masker is te koop bij Teenz Skin Store.

Disclaimer: Deze review betreft een samenwerking met een bedrijf. Ik geef echter altijd mijn eerlijke mening.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply