Vega(n) Food

Seed and Bean Chocola Lavendel

Seed and Bean Chocola Lavendel

Laatst waren we in de supermarkt boodschappen aan het doen toen Simon tegen mij zei: ‘Zullen we ook iets lekker gaan halen?’ En met iets lekkers bedoelde hij chocola. Ik weet niet wie er een grotere chocolade freak is, hij of ik. In ieder geval zagen we daar, een voor ons nieuw merk in de schappen liggen, genaamd Seed and Bean. Ik kende dit merk dus nog niet, maar de verpakkingen en de aparte smaken spraken mij direct aan. Het ziet er ontzettend mooi uit!seedbean2

Seed and Bean heeft allerlei bijzondere en aparte smaken in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan witte chocolade met kokos en framboos, chocolade met zeezout en limoen, chocola met pompoenpitten en hennezaadolie… Je kunt het zo gek niet bedenken!

Ik moet zeggen, ik hou van apart, dus het kan wat mij betreft niet gek genoeg zijn. Uiteindelijk kozen we voor Seed and Bean Chocola Lavendel!

Seed and Bean Chocola Lavendel

Ik hou van lavendel, ik ben er dol op! Ik vind lavendel namelijk bijzonder lekker en aangenaam ruiken, alhoewel ik moet toegeven dat ik het nog niet echt gewend ben om het op te eten. Ja lavendel thee drink ik dan wel eens en lavendelhoning ken ik ook. Maar in chocola? Nee, dat was compleet nieuw voor ons! Simon en ik waren daarom ontzettend benieuwd hoe deze smaak ons zou bevallen. Dus hup, het ging mee het winkelwagentje in.

Ingrediënten:

seedbeaningredients

Seed and Bean Chocola Lavendel bestaat voor 72% uit cacaobestanddelen. Het is dus pure chocola wat gezoet is met rietsuiker. Daarnaast bevat het 1% etherische lavendelolie. Verder bevat deze chocola cacaoboter en vanille extract. Klinkt heerlijk!

seedbean3

De chocola bestaat uit gelijke stukken die eenvoudig af te breken zijn. De chocola is glad van structuur, het bevat dus geen stukjes of iets dergelijks. Niet zo vreemd omdat de chocola alleen uit vloeibare ingrediënten bestaat. Het is dus een gladde massa.

Je proeft de lavendel duidelijk, maar het is niet overheersend. Het smaakt gewoon naar pure chocola, maar de lavendel geeft een extra bite, een extra dimensie aan het geheel. Het is waarschijnlijk een smaak waar je van moet houden, maar Simon en ik vinden het allebei erg lekker en het is wat ons betreft daarom hartstikke goedgekeurd!

Wat extra fijn is dat deze chocola vegan is, het bevat dus geen dierlijke bestanddelen (in ieder geval deze smaak niet)! De ingrediënten zijn 100% van biologische oorsprong en fairtrade. De cacaoboeren ontvangen dus een eerlijke prijs voor hun cacaobonen, wat uiteraard geweldig is. Ook leuk om te weten: de verpakking is duurzaam en vervaardigd uit gerecycled materiaal. Al met al helemaal niet vreemd dat Seed and Bean al meerdere prijzen gewonnen heeft met hun chocola, waaronder het ethical award!

Seed and Bean Chocola Lavendel

Ik kocht deze chocola voor €1,50 bij Deen Supermarkt, een verpakking bevat 85 gram chocola. Al betwijfel ik of de prijs klopt, want online kosten ze rond de 3,50 euro. De chocola was niet in de aanbieding of iets dergelijks bij de supermarkt, dus misschien is de prijs een foutje? Anyway,  wat ons betreft is Seed and Bean Chocola Lavendel een dikke aanrader! En je begrijpt vast dat deze reep ook snel op was 😉

Enjoy!

Ben jij al bekend met Seed and Bean? Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

Previous Post
16 mei 2015
Next Post
16 mei 2015

6 Comments

 • De Veganosaurus

  Oeeeeeh, dat klinkt fijn! Ga mijn ogen hiervoor openhouden (geen Deen in de buurt).

  • Greenblush

   Jammer! Ik zal opletten of ze bijv ook bij de Ekoplaza of natuurwinkel te verkrijgen zijn. Ik ben zelf ook benieuwd naar de andere smaken 🙂

 • Natasja

  Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar het klinkt erg goed! ik heb laatst voor het eerst lavendel gegeten, het zat verwerkt in een dessert bij een pannenkoekenhuis. Ik was eerst een beetje huiverig, maar het heeft een heerlijke, zachte smaak. Deze chocolade lijkt me daarom ook wel wat (al vind ik de witte chocolade met kokos en framboos nog wel een tikje beter klinken, hihihi!).

  • Greenblush

   Nou de witte chocolade met kokos en framboos lijkt mij ook wel wat hoor! 😉

 • Herry

  Te koop bij De Tuinen.
  Maar – dit merk koop ik nooit weer.

 • Herry2

  Of was deze choco wel Okee, en de Happy Chocolate van Ekoplaza was “1x en nooit weer” …

  https://www.ekoplaza.nl/producten/chips-koek-snoep-chocolade/chocolade/repen-tabletten/merk=happy-chocolate

Leave a Reply

Instagram

 • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
 • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
 • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
 • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
 • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
 • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!