Vegan couscous salade
Health Vega(n) Food

Vegan Couscous Salade

Zoals je van de week hebt kunnen lezen heb ik mijzelf ten doel gesteld om 25 kilo af te vallen. Yep, dat is best veel. Gelukkig ben ik inmiddels al 2,5 kg kwijt, dus so far, so good. Gewicht verliezen doe ik vooral door veel te sporten, veel water te drinken en gezond te eten. Dat houdt onder andere in dat ik veel salades eet, ook tijdens de lunch. Gistermiddag at ik een vegan couscous salade. Ik vond ‘m erg geslaagd en het is oh zo makkelijk te maken!

Ik vond bij onze supermarkt overheerlijke biologische cherrytomaatjes die in meerdere soorten en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook in het geel en oranje! Ik besloot ze lekker te mixen, want dat geeft meteen extra veel kleur op je bord en extra veel smaak.

En nog even ter waarschuwing: ik ben niet zo van het afmeten. Ik doe alles op de gok. Een handje van dit, een snufje van dat. Echt, het komt allemaal niet zo nauw. Je kunt het niet fout doen. Dit recept is snel te maken, het kost je maar 10 minuten.

Vegan couscous salade

Vegan Couscous Salade

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 50 gram couscous
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
– 2 handvol rucola
– 1 handvol cherrytomaten
– 1 handvol champignons
– 1/2 paprika, in blokjes gesneden
– 1 handvol walnoten (gepeld en grof in stukjes gehakt)
– Peterselie, naar smaak
– Scheutje olijfolie
– Scheutje balsamico azijn
– Peper & zout naar smaak
Zo maak je het:
Doe de couscous in een hittebestendige kom en giet over met kokend water totdat het net onder water staat. Dek af, laat 5-10 minuten zo staan. Bak de ui en knoflook, voeg na 2 minuten de fijngesneden paprika en champignons toe. Voeg peper en zout toe naar smaak. Bak zo’n 5 minuten totdat de groenten zacht zijn. Blus met een scheutje balsamico azijn, giet er een scheutje olijfolie over en voeg samen met de rucola aan de couscous. Snijd de cherrytomaten door de helft en voeg toe aan de couscous salade, samen met de walnoten en peterselie. Even goed doorroeren en klaar!

Eet smakelijk!

couscous1

Tip: Wil je liever een andere salade? De courgette pasta salade is ook een aanrader!

Eet jij wel eens salades tijdens de lunch?

You Might Also Like...

7 Comments

 • Desi
  25 mei 2016 at 10:46

  Ooooh dat ziet er heerlijk uit. Mijn hart gaat sowieso al sneller kloppen als ik het woordje ‘vegan’zie staan. Succes met afvallen Marieke. Ik weet zeker dat het je gaat lukken, zeker als je zulke lekkere salades blijft eten.

 • Eva
  25 mei 2016 at 14:05

  Wat een leuk recept Marieke! Wat je nog kunt doen is een volkoren variant voor de couscous pakken. Dit zorgt ervoor dat je nog minder pieken en dalen hebt in je energie gedurende de dag.
  Heel veel succes met het afvallen! Liefs!

 • Lonneke
  25 mei 2016 at 18:21

  Ziet er goed en uit. Ik eet graag salade vooral bij rijst gerechten.

 • Kim
  25 mei 2016 at 19:14

  Yummy! Toevallig ben ik nu couscous aan het eten, maar jouw receptje ziet er een stuk smakelijker uit, haha.

 • Greenblush
  25 mei 2016 at 20:16

  Goede tip! Ik kies eigenlijk altijd al voor volkorenpasta bijvoorbeeld, maar heb me nooit gerealiseerd dat er van couscous ook een volkoren variant is

 • Greenblush
  25 mei 2016 at 20:17

  Dankjewel Desi 🙂

 • Greenblush
  25 mei 2016 at 20:25

  Ja, dat vind ik ook erg lekker!

Leave a Reply