frittata met aardappel recept
Vega(n) Food

Frittata met aardappel uit de oven (vegetarisch)

Elke keer als ik deze frittata meeneem naar mijn werk voor de lunch, krijg ik jaloerse blikken van mijn collega’s. “Wat ruikt dat lekker! Wat heb jij nou weer voor lekkers?” vragen ze dan. En eerlijk? Ik snap het helemaal. Deze frittata met aardappel is niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk te maken én perfect om mee te nemen.

Wat is frittata?

Maar wat is een frittata eigenlijk? Simpel gezegd is het een Italiaanse omelet, maar dan steviger en rijk gevuld met groenten, kaas of wat je maar lekker vindt. In tegenstelling tot een klassieke omelet, wordt een frittata vaak in de oven bereid, waardoor hij een mooie, gelijkmatige garing krijgt. Het is een geweldig gerecht om restjes op te maken en een voedzame maaltijd zonder gedoe!

Frittata met aardappel recept – vegetarisch en uit de oven

Soms wil je gewoon een makkelijke, voedzame maaltijd die toch boordevol smaak zit. Dan is een frittata de perfecte keuze! Deze Italiaanse omelet uit de oven is ideaal voor een doordeweekse avond, en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag deel ik mijn favoriete recept: een vegetarische frittata met aardappel, paprika, ui, erwten en kaas. Simpel, maar oh zo lekker!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 250 g aardappelschijfjes (voorgekookt of zelf gekookt)
  • 6 eieren
  • 1 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 75 g doperwten (diepvries is prima!)
  • 50 g geraspte kaas (optioneel, maar een aanrader!)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie.
  2. Bak de groenten: Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de paprika en aardappelschijfjes toe en bak ze een paar minuten mee. Roer als laatste de erwten erdoor.
  3. Klop de eieren los in een kom en meng er de geraspte kaas doorheen (als je die gebruikt). Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper.
  4. Meng alles in de ovenschaal: Verdeel het aardappel-groentenmengsel over de ovenschaal en schenk het eimengsel eroverheen.
  5. De oven in! Bak de frittata ongeveer 20-25 minuten in de oven, of tot het ei volledig gestold is en de bovenkant licht goudbruin.
  6. Laat even afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een frisse salade of een stukje brood.

Geniet ervan!

Deze frittata met aardappel is niet alleen superlekker, maar ook nog eens makkelijk te bewaren. Heb je wat over? Bewaar het in de koelkast en eet het de volgende dag koud of warm op. Perfect voor een snelle lunch!

Laat me weten als je dit recept probeert – ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Liefs,
Marieke

Probeer ook eens een van deze recepten:

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply