watermeloensalade recept
Vega(n) Food

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten recept

Watermeloen is persoonlijk één van mijn favoriete fruitsoorten. Lekker fris, dorstlessend en zoet. Daarnaast vind ik het ook een heerlijk ingrediënt om in een lunchsalade te verwerken. Ik bereid regelmatig ’s morgens een watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten om mee te nemen naar mijn werk. Ideaal en superlekker!

Ik ben dol op salades, ik eet ze dan ook regelmatig tijdens de lunch op het werk. Het is gezond en ik vind het ook gewoon veel lekkerder dan brood. Ik bereid ze ’s morgens voordat ik naar mijn werk ga. Ik bewaar de salade in een afsluitbaar bakje in de koelkast op mijn werk. Oké, het vraagt wat voorbereiding op de vroege ochtend, maar eigenlijk is het ook zo klaar. Dit watermeloensalade recept behoort tot één van mijn persoonlijke favorieten. Afgelopen zomer heb ik deze dan ook regelmatig gegeten. Vandaag deel ik mijn recept met jullie!

Watermeloensalade recept met feta, munt en pistachenoten

Ik gebruik graag feta, olijven, munt en pistachenoten in deze watermeloensalade. De combinatie van deze ingrediënten vind ik fantastisch! Sowieso zijn pistachenoten een uitkomst. Ze zijn rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Ik gebruik bij voorkeur ongebrande noten, deze bevatten nog alle voedingsstoffen en bevatten minder calorieën. Ongebrande noten bestellen doe ik graag bij Bas Boer noten.

watermeloen salade

Ingrediënten voor 2 personen:
– Een kwart watermeloen, in blokjes gesneden
– 100 gram rucola
– 100 gram feta
– Een kleine rode ui, gesnipperd
– 50 gram pistachenoten
– 50 gram olijven
– Takjes munt, naar smaak
– Peper en zout, naar smaak
– Een scheutje extra vierge olijfolie

Bereiding:
Snijd de watermeloen in blokjes, laat even uitlekken in een vergiet. Snipper de rode ui en snijd de feta in blokjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Pel de pistachenoten. Maak een dressing van olijfolie, peper en zout.
Doe alle ingrediënten in een schaal en besprenkel met de dressing. Mix de salade goed door elkaar. Eet smakelijk!

Heb jij weleens watermeloensalade geprobeerd?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply