vegan ijs recept
Vega(n) Food

Vegan ijs recept: kokos ananas en banaan ijsjes

We hebben er lang op moeten wachten, maar het zonnetje schijnt dan eindelijk! Tijd voor een lekker, gezond en super makkelijk vegan ijs recept voor kokos, ananas en banaan ijsjes!

Vegan ijs recept: kokos, ananas & banaan ijsjes

Dit is een ideaal recept om te maken met kids. Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk, Het recept is super easy: je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Lekker budget dus en omdat het geen suiker bevat, ook nog eens gezond! Ik heb voor kokosmelk gekozen vanwege de zoete smaak en de romige structuur. Ik heb ze vormpjes gedaan, zodat je ouderwetse fruitijsjes kunt maken. Ideaal voor de zomer!

Ingrediënten

– kokosmelk 125 ml
– 1 banaan
– 3/4 ananas
een goede blender
ijsvormpjes

Hoe werkt het

Doe de ingrediënten in de blender, mix totdat het een gladde substantie heeft. Giet het mengsel over in ijsvormpjes. Zet het eerst een half uur in de vriezer en doe daarna de stokjes erin. Laat het daarna voor een paar uur verder bevriezen, afhankelijk hoe sterk je vriezer is. Als je een dagje wacht weet je zeker dat ze goed bevroren zijn.

Ik heb geen suiker, honing of andere zoetstoffen aan toegevoegd, persoonlijk vind ik het zoet genoeg zo. Maar mocht je het wat zoeter willen, kan je dat altijd zelf nog toevoegen natuurlijk!

Tip: ik had nog wat van het mengsel over, dat is uiteraard ook prima voor een smoothie te gebruiken!

Dit recept is glutenvrij, suikervrij en vegan

Eet smakelijk!

Nog wat andere recept ideeën:
kokosslagroom maken
gezond vegan ontbijt
 Overnight Oats
Vegan courgettepasta
Vegan couscous salade

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply