chai latte chai baby
Vega(n) Food

Maak eenvoudig je healthy Chai Latte met Chai Baby!

Ik was vroeger een behoorlijke koffie addict. Helaas is koffie niet zo bevorderlijk voor een goede nachtrust heb ik gemerkt ;-). Ik ben daarom -sinds afgelopen winter- overgestapt naar thee. Chai thee, of eigenlijk Chai Latte, is sindsdien mijn favoriete drankje geworden. Nou is Chai Latte, dankzij de toevoeging van verwarmende specerijen, een echt winterdrankje vind ik. Toch kan ik er nu nog erg van genieten. Het klaarmaken ervan vind ik echter nog wel een dingetje. Vaak bestaat chai tea uit voorverpakte plastic zakjes met melkpoeder, suiker en andere bewaarstoffen er in verwerkt. Laat dat nou net de ingrediënten zijn die ik probeer te vermijden. Gelukkig biedt Chai Baby dé oplossing! Dit is een zero waste chai thee concentraat, waarbij je alleen nog je (plantaardige) melk en eventueel een zoetmiddel aan toe hoeft te voegen. Lekker en eenvoudig!

Wat is Chai Latte?

Chai is Indiaas voor thee, hier in Nederland kennen we het vooral als een verwarmende en pittige thee van diverse specerijen. Het kan zowel met water als melk (=latte) gemaakt worden. Er is geen vast recept voor Chai, maar vaak bevat het specerijen als gember, kaneel en kardemom. Chai thee/latte kun je tegenwoordig in heel veel koffietentjes bestellen. Vaak is het wel zo dat deze chai veel suiker of siroop bevat. Wil je liever een gezondere of vegan variant? Probeer dan eens chai latte van Chai Baby!

Chai Baby, voor een healthy (vegan) chai latte

Chai Baby is een chai tea concentraat, bestaande uit gember, kruidnagel, kardamom, kaneel en Assam zwarte thee. Niets meer en niets minder. Het bevat geen suiker of andere zoetstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen melk, dus de basis is vegan. Wat ik daarnaast fijn vind is dat Chai Baby in een glazen fles zit. De horecagelegenheden die gebruik maken van Chai Baby brengen de flessen ook netjes terug zodat ze hergebruikt kunnen worden. Kijk, dat levert Chai Baby extra karmapunten op, want het is nog zero waste ook. UIteraard heb ik de thee zelf ook geproefd en ik vind het heerlijk!

Hoe gebruik je Chai Baby?

De Chai Latte maak je klaar door een 1/2 deel Chai Baby met een 1/2 deel (plantaardige) melk te verwarmen. Ik gebruik zelf graag amandelmelk en dit warm ik dan samen met de Chai op in een steelpannetje. Je kunt ook de melk apart laten koken en deze dan even opschuimen met een melkopschuimer, voor een romiger resultaat. Gebruik hiervoor dan sojamelk, oatly barista of gewoon koemelk, omdat deze beter schuimen dan amandelmelk. En mocht je de latte nou toch iets zoeter willen hebben? Vooruit, dan mag je er best wel een beetje suiker aan toevoegen. Een fles Chai baby bevat 1 liter concentraat, na opening kun dit twee weken gebruiken. Als je regelmatig Chai Late drinkt zal het zeker binnen die tijd op gaan.

Verkrijgbaarheid

Chai Baby is supernieuw en daarom nog niet heel goed verkrijgbaar, maar ik hoop dat hier snel verandering in gaat komen. Het is verkrijgbaar bij een aantal horecazaken in Amsterdam, waaronder Quies Tea, Vegabond en Juice By Nature. Ook kan je zelf Chai latte maken met Chai tea.

Drink jij wel eens Chai latte?

Dit product heb ik ter review ontvangen.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Ivon
    22 mei 2018 at 21:30

    Fijn dat je een lekkere variant gevonden hebt! Ik ben zelf niet zo’n fan van Chai Latte hihi, dus ik houd het gewoon bij een lekker bakkie koffie 😉

Leave a Reply