bubbles bodycare: natuurlijke verzorging voor kids
Green beauty

Bubbles bodycare, natuurlijke verzorging voor kids – review

Toen ik een aantal jaar geleden interesse kreeg in natuurlijke verzorgingsproducten was er nog niet zo veel keus op dit gebied. Voor volwassenen niet, maar voor kinderen al helemaal niet. Veel kinderen hebben last van een gevoelige huid, hun huidjes zijn over het algemeen niet gebaat bij producten die synthetisch parfum en sulfaten bevatten. Gelukkig zijn de tijden aan het veranderen en zijn er steeds meer natuurlijke opties verkrijgbaar, óók voor baby’s en kinderen. Onlangs maakte ik kennis met Bubbles Bodycare, een nieuw biologische verzorgingslijn voor kids

Bubbles bodycare: natuurlijke verzorging voor kinderen

Bubles Bodycare is speciaal ontwikkeld voor de nog gevoelige huid van kinderen. De producten bevatten uitsluitend milde ingrediënten van natuurlijke en biologische oorsprong. De zachte formule is niet irriterend en ook geschikt voor kinderen met een droge en gevoelige huid. Bubbles Bodycare is NATRUE gecertificeerd, dierproefvrij en glutenvrij. En voor zover ik het kan zien zijn ze ook vegan. De verzorgingsproducten bevatten géén SLS, parabenen, siliconen, minerale oliën of synthetisch parfum. Bovendien zijn de producten en de verpakkingen biologisch afbreekbaar.

Dat een product mild voor de huid is, is één ding. Kinderen (die van mij althans) willen vooral schuim en vrolijke verpakkingen zien. Nou ja, geef ze eens ongelijk. Gelukkig voldoet Bubbles Bodycare aan deze ‘eisen’. De producten zien er dan ook erg leuk en fris uit! De productlijn (van Nederlandse bodem) bestaat uit drie producten, namelijk een shampoo, een conditioner en een bad- & douchegel. bubbles

Bubbles shampoo, conditioner en bad- en douchegel

Toen dit pakketje bij ons thuis bezorgd werd, raakten Niels en Roos meteen enthousiast. Ze vonden deze producten van Bubbles direct heel erg leuk uitzien én lekker ruiken! De producten hebben namelijk een zoete fruitgeur. Ik denk dat het een geur is dat veel jonge kinderen zal aanspreken. Wat ik overigens erg fijn vind is dat de producten zowel voor jongens als voor meisjes geschikt zijn, zowel qua geur, als verpakking. En aangezien ik een jongen en een meisje heb thuis, vind ik dit wel zo praktisch. Géén prinsessen- of piratenspul, gewoon een fles voor allebei. Hoera!

Wat ook handig is, is dat de producten een doseerpomp hebben. Dat is eigenlijk wel zo praktisch onder de douche, want dan kunnen de kinderen zelf makkelijk de producten pakken. En de werking van de producten? Die is gewoon hartstikke prima. De producten schuimen goed en prikken niet in de ogen. Bovendien zijn ze daadwerkelijk mild en verzorgend voor de huid. Vooral Roos heeft van nature een heel droog huidje, maar ze reageert (net als haar broer), prima op de producten. De conditioner helpt haar lange haar zacht en doorkambaar te maken. Helemaal goedgekeurd dus! Een uitgebreide uitleg over de ingrediënten van de producten, kun je overigens hier op hun website lezen.

Merk met een missie

Bubbles heeft, naast het ontwikkelen van milde verzorgingsproducten, ook een andere missie. Bubbles streeft naar een wereld waarin we samen -jong en oud- onze planeet goed verzorgen. Daarom willen ze graag kinderen bewust maken waarom we goed moeten zorgen voor onze planeet. Jong geleerd is immers oud gedaan. Met behulp van een kleurrijke poster laten ze zien hoe waterzuivering werkt: wat gebeurt er met alles wat ‘verdwijnt’ via het afvoerputje en wat zijn hier de gevolgen van? Kinderen zijn en hebben de toekomst. En voor deze toekomst wilt Bubbles zowel onze planeet als onze kinderen goed verzorgen.

De producten van Bubbles Bodycare bevatten 200ml per verpakking, prijs is voor de shampoo en bad- & douchegel 9,95 euro. De conditioner kost 12,95 euro. De producten zijn o.a. verkrijgbaar via hun website. 

Deze producten heb ik ter review ontvangen.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Mariëlle
  21 mei 2018 at 11:01

  Wat een schattig merk zeg! Zo leuk dat er steeds meer merken zijn 🙂

 • Greenblush
  21 mei 2018 at 11:37

  Ja leuk hè? 🙂 Fijn dat er steeds meer natuurlijke opties verkrijgbaar zijn!

 • Marianne - Groene stapjes
  21 mei 2018 at 16:04

  Leuke producten! Ik ga ze onthouden om zelf ook aan te schaffen voor mijn dochtertjes 🙂

Leave a Reply