eetbare schoonheid
Green beauty

“Eetbare schoonheid” Ellen Wagenaar & Annemarie Kok

Onlangs werd ik verrast met een pakket, en ik zeg bewust pakket, want wat voelde de doos zwaar aan! Ik had werkelijk géén idee wat het kon zijn. Ik was daarom vol verbazing toen ik de doos openmaakte. Het pakket bleek het boek ‘Eetbare schoonheid’ te bevatten + twee doosjes met  DIY recepten. Ik ga er snel meer over vertellen, want echt, dit MOET je zien! 

Eetbare Schoonheid, het boek

Ik heb thuis meerdere boeken die over natuurlijke beauty gaan, inclusief recepten zodat je je eigen beautyproducten kunt maken. ‘Detox je huid‘ is bijvoorbeeld zo’n boek. In ‘Eetbare Schoonheid’ zijn de expertises van twee Nederlandse vrouwen gebundeld tot een prachtig boek.

Ellen Wagenaar is aromatherapeute en ze geeft curssussen, workshops en opleidingen op het gebied van natuurlijke verzorging. Als er iemand is die veel weet van natuurlijke verzorging en aromathierapie is zij het wel. Ze heeft vele DIY recepten ontwikkeld die beschreven staan in het boek. Annemarie Kok heeft een diepe passie voor voeding en kruidengeneeskunde. Ze verwerkt graag bloemen, planten en kruiden uit eigen tuin in haar recepten en heeft als co-auteur meerdere boeken op haar naam staan.

Het boek ‘Eetbare Schoonheid’ combineert recepten voor natuurlijke huidverzorging met pure gerechten. Recepten die goed zijn voor je binnenkant als voor de buitenkant. En waarom eigenlijk ook niet? Het belang van goede voeding is voor ons nog wel bekend. Echter staan we er over het algemeen niet goed bij stil dat veel wat we op onze huid smeren, opgenomen wordt door het lichaam. Bovendien geloof ik dat lichaam en mind één geheel zijn. Verzorg je lichaam daarom met pure voeding en producten. Combineer een lavendelbad met een lavendel slaapthee voor pure ontspanning. Of een rozenmasker met rozenchocolade bonbons, voor de ultieme verwennerij. Je haalt uit Eetbare Schoonheid heel veel inspiratie!

Twee DIY recepten

Naast het boek ontving ik ook nog eens twee DIY recepten op basis van rozen, namelijk een rozenmasker en rozenbonbons. De rozengeur kwam mij al heerlijk tegemoet 🙂 Ik moet de recepten nog proberen, maar het lijkt me heerlijk. En het flesje rozenhydrolaat is prachtig vormgegeven! Eetbare schoonheid

Een schat aan informatie

Wat mij direct opvalt is dat het boek een groot formaat heeft, het is een stuk groter dan het standaard boek formaat (voor zover er een standaard boek formaat bestaat natuurlijk). Maar daarnaast bevat het boek een schat aan informatie. Op het gebied van huidverzorging staan er recepten in voor bodyscrubs, bodybutters, roomsprays, parfum, gezichtsmaskers, reinigingsolie, aangevuld met informatie over geuren en ingrediënten en heel veel voedingsrecepten.

Het boek is ingedeeld op bekende geuren en ingrediënten. Zo vind je veel informatie over rozen, inclusief rozenrecepten. Maar ook over lavendel, citrus, cacao en kokos. In het lavendelhoofdstuk vind je recepten voor bijvoorbeeld avendelazijn, lavendelkoekjes, lavendeltoetjes, lavendelthee, noem maar op. Zo word je niet alleen uitgenodigd om lavendel in te zetten voor een lekker geurtje in huis, maar ook om lavendel te gebruiken in je gerechten en in je huidverzorging.

Feel good boek

‘Eetbare schoonheid’ is prachtig vormgegeven, met mooie sprankelende foto’s die je uitnodigen om direct aan de slag te gaan. En alhoewel ik niet gewend ben om eetbare bloemen of rozenessence te gebruiken in mijn recepten, vind ik het concept echt erg leuk. Ik zou het zeker willen proberen!

Het boek heeft een enorm hoog feel good gehalte, je wordt al instant gelukkig als je door het boek bladert (althans, ik wel!). De passie van de schrijfsters spat er van af. De verhalen zijn persoonlijk en toegankelijk geschreven, erg prettig.

De recepten zijn een lust voor het oog. Je vindt zowel vegetarische, als veganistische recepten voor huidverzorging (sommige recepten bevatten honing of bijenwas). De voedingsrecepten zijn zowel vegetarisch, veganistisch als met vlees of vis. De recepten zijn over het algemeen eenvoudig. De ingewikkeldheid zit ‘m er vooral in dat je even moet weten waar je ingrediënten zoals plantenoliën en -maceraten kunt verkrijgen. Voor aromatherapeuten uiteraard geen probleem,
Eetbare Schoonheid is een musthave voor aromatherapeuten (in opleiding) en voor iedereen die geinteresseerd is in natuurlijke huidverzorging, aromatherapie, kruiden en graag experimenteert in de keuken. Het boek is ontzettend leerzaam en één om te koesteren.

Eetbare Schoonheid van Ellen Wagenaar en Annemarie Kok is verkrijgbaar via de website van Eetbare Schoonheid. Het prachtig vormgegeven boek bevat 368 pagina’s en kost 39,95 euro. 

Ik heb dit boek ontvangen ter review.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Mariëlle
  31 oktober 2017 at 08:12

  Oeh la la wat heerlijk zeg!! Dat zou ook wel wat voor mij zijn 🙂

 • EmilyLotus
  31 oktober 2017 at 15:29

  Klinkt als een heel fijn en interessant boek. 🙂

 • Inge | Monsieur Mango
  31 oktober 2017 at 19:40

  WHOAA! Ik zit te stuiteren op mijn bank. Dit lijkt mij gewéldig en precies wat mij boeit. Het ziet er prachtig vormgegeven uit en ik snap dat het je een ‘feel good’ kick geeft als je het doorbladert. Ik ga dit gelijk op mijn lijstje zetten, want dit boek wil ik absoluut niet vergeten! 🙂

Leave a Reply