happi.kidz 2017 Happinez special
Duurzame lifestyle

Happi.kidz 2017, ‘we-time’ Happinez special

Ik ben al jaren een groot fan van Happinez, al vanaf het allereerste nummer ben ik geabonneerd op dit magazine. Daarnaast geeft Happinez ook regelmatig ‘specials’ uit, zoals de Happi.kidz special. Deze special heeft dezelfde look en feel als het Happinez magazine, maar is speciaal tot ouders gericht. Ik ontving een exemplaar van Happi.kidz, mét een bijzonder cadeautje voor mijn eigen kinderen. 

Happi.kidz 2017 special van Happinez

Het is soms een behoorlijke uitdaging om alle ballen in de lucht te houden, dat herken ik zelf maar al te goed. Een drukke baan, het huishouden, het onderhouden van mijn blog én zorgen voor je gezin, het is niet niks. En dan heb ik het nog niet eens over het bijhouden van een sociaal leven en een beetje leuke partner zijn.

Steeds vaker roept men ‘dat we me-time, een momentje voor onzelf’ nodig hebben. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, want aandacht voor jezelf is ook belangrijk. Happi.kidz legt de aandacht in hun special op ‘we-time’. Aandacht voor het gezin, even geen wifi, maar lekker buitenspelen. Juist in tijden waar aandacht zo versnipperd is vanwege alle appjes en notificaties via social media, is we-time echt geen overbodige luxe.

We-time met Happi.Kidz

We-time draait volledig om aandacht binnen het gezin. En nee, dat hoeft niet eens zo heel veel tijd of geld te kosten. Je hoeft niet per se een uitstapje naar een duur pretpark te maken. Tuurlijk kan en mag dat wel, maar het gaat er uiteindelijk gewoon om dat kinderen ‘gezien’ worden. Dat ze hun verhaal kwijt kunnen op momenten dat het nodig is, dat we een knuffel en een luisterend oor kunnen bieden en dat we af en toe lekker ruzie maken. Dat we op ontdekkingstocht gaan door het bos, hutten bouwen of samen koekjes bakken en verhaaltjes gaan voorlezen. Aandacht hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn en we-time is gewoon ontzettend leuk. In Happi.kidz lees je veel inspirerende artikelen met het thema we-time en het leven vieren binnen, en met je gezin.

Aandacht met gelukstenen

Ik werd door Happi.kidz verrast met een heel lief en bijzonder cadeautje + kaartje: ik ontving namelijk voor mijn kinderen Niels en Roos twee tijgeroog gelukstenen! Tijgeroog zou o.a. goed zijn om de eigenwaarde bij kinderen te versterken zodat ze wat steviger in hun schoenen gaan staan. Zo worden ze evenwichtiger en minder snel overrompeld. Ik heb er twee ontvangen, maar mijn dochtertje heeft in no-time haar geluksteen ingepikt, al voordat ik de foto kon maken :-). Ze vindt ‘m heel mooi en heel stoer! In de Happi.kidz special lees je welke edelstenen iets voor kinderen kan betekenen.

Happi.kidz, een special vol inspiratie

Happi.kidz is niet zo zeer een opvoedkundig tijdschrift, maar vooral een feel good magazine voor bewust ouderschap. Heerlijk om inspiratie op te doen, even in het moment te zijn en je te laten genieten van de mooie ervaringen in het leven. Zo bevat het magazine droomkaartjes, die je ’s avonds voor het slapengaan kan doornemen met je kind(eren), voor een goede afsluiting van de dag.

Het magazine bevat verder interessante artikelen over ‘het wijze lijfjes dossier’ over hoe kinderen in contact komen met hun lichaam. Een achtergrondverhaal over Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie en de vrije school- beweging. Ook vind je heerlijke ayurvedische recepten voor kinderen in het magazine. Interviews met leerkrachten uit diverse onderwijssystemen. Een verhaal over het nut van buitenspelen. En uiteraard het belang van ‘wij-tijd’.

Happi.kidz is te koop bij iedere boekhandel of verkrijgbaar via de website van Happinez.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Mariëlle
    30 oktober 2017 at 08:05

    Ik zou zelf de kids versie nooit kopen haha! Maar ik heb laatst nog een nieuwe happinez gekocht voor op vakantie: heerlijk 🙂

Leave a Reply