The Ohm Collection Sun Safe Zonnebrand
Green beauty Review

The Ohm Collection Sun Safe review | 100% natuurlijke zonnebrand

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds vorige week is de zomer toch eindelijk écht begonnen! Voor mij was dat de uitgelezen kans om The Ohm Collection Sun Safe Zonnebrand te testen. Deze 100% natuurlijke zonnebrand is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk SPF 15 en SPF 30. 

The Ohm Collection Sun Safe Zonnebrand

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, weet je waar ik nou echt héél blij van wordt? Dat deze producten niet alleen Sun Safe zijn, maar ook nog eens Sea Safe. Yup, de zonnebrand van The Ohm Collection is namelijk vrij van ingrediënten die schade kunnen toebrengen aan de natuur en de vissen in zee!

Het is denk ik iets waar veel mensen niet bij stil staan, maar vele merken zonnebrand bevatten allerlei synthetische ingrediënten die slecht afgebroken worden. Dan denk je goed bezig te zijn door ingesmeerd en wel de zee in te gaan, niet wetende dat deze ingrediënten dus ook in de zee terecht kunnen komen. Ze vervuilen het water, de vissen en de planten in zee. Daarom vind ik het ten eerste al een dik applaus waard dat ze bij The Ohm Collection daar over nagedacht hebben.

The Ohm collection Sun Safe zonnebrand

De verpakkingen van deze zonnebrand vind ik echt prachtig. Het ziet er zo mooi en luxe uit. De zonnebrand zit in een handig pompflacon, waardoor je makkelijk kunt doseren. De geur van de zonnebrand is fantastisch: heerlijk tropisch, maar niet té overheersend!

De ingrediënten van The Ohm Collection zonnebrand

Zinc oxide is hét ingrediënt van Sun Safe dat je lichaam beschermt tegen zonnebrand. Zinc oxide is een mineraal filter, dat meestal in natuurlijke zonnebrand gebruikt wordt.  Factor 30 bevat 20% zinc oxide en factor 15 bevat 7%. Je ziet dit ook wel terug aan de crèmes zelf. SPF 30 is wat dikker van samenstelling en ziet er ook wat witter uit qua kleur. Zinc oxide beschermt de huid uitstekend tegen de zon, maar staat er helaas ook om bekend  een witte waas op de huid achter te laten.

Sun5

The Ohm Collection Sun Safe zonnebrand is 100% natuurlijk en is vrij van nano-technologie. Het is tevens rijk aan verzorgende ingrediënten waaronder olijfolie, bijenwas, cacaoboter, calendula extract en kokosolie. Hierdoor beschermt dit product je niet alleen tegen schade van de zon, maar maakt het je huid tegelijkertijd aangenaam zacht. Je huid voelt na gebruik gevoed en verzorgd aan.

De zonnebrand van The Ohm Collection is dierproefvrij, maar bevat wel dierlijke ingrediënten waaronder bijenwas en lanoline (=wolvet). Het is dus niet veganistisch, iets om rekening mee te houden indien je dierlijke ingrediënten vermijdt.

Mijn ervaring met Sun Safe zonnebrand

Zoals ik al zei bevat deze zonnebrand zinc oxide, dat er om bekend staat een witte waas achter te kunnen laten. Nou moet ik zeggen dat me dat 100% meevalt. Met name spf 15 smeert lekker uit en laat geen witte waas achter op mijn huid. Het maakt mijn huid ook super zacht, je kunt het daarom ook gerust als bodylotion gebruiken! Ik ervaar geen plakkerig gevoel of iets dergelijks. Spf 30 is ietsjes dikker van textuur, logisch ook daar deze meer zinc oxide bevat. Maar ook dit smeert goed uit, ik zie in eerste instantie géén witte waas. Wat ik echter wel merk: zodra ik ga zweten, zie ik een licht wit laagje op mijn huid verschijnen. Op zich stoort het me niet. Even smeren en het is weer weg. Opvallend vind ik het wel, omdat ik dat nog niet eerder bij een zonnebrand gezien heb. De zonnebrand doet zijn werk verder prima. Ik heb een lichte huid en ik verbrand redelijk snel, maar ik heb een paar dagen strand prima overleefd, zonder te verbranden!

Sun4

Sun3

Kenmerken:
– 100% natuurlijk en dierproefvrij;
– Beschermt je huid uitstekend tegen de zon;
– Zonder schadelijke ingrediënten;
– Vrij van nano-technologie;
– Verkrijgbaar in spf 15 en 30;
– Tevens zeer verzorgend, prima als bodylotion te gebruiken;
– Fantastische geur;
– Prachtige, luxe (en handige) verpakking;
– Kan (in mijn geval bij transpiratie) een lichte waas achterlaten;

Een verpakking Sun Safe zonnebrand bevat 150 ml en kost €34,95. De producten van The Ohm Collection zijn o.a. verkrijgbaar via webshop Big Green Smile

Gebruik jij weleens een natuurlijke zonnebrand?

Deze producten zijn ter review opgestuurd. 

Meer van The Ohm Collection:
The Ohm Collection deodorant review

You Might Also Like...

9 Comments

 • Natasja
  27 juli 2016 at 09:32

  Ik heb de variant met SPF 15 van dit merk, echt het beste en lekkerste zonnebrandproduct wat ik ooit gehad heb! ♥

 • Sara | MevrouwMiauw
  27 juli 2016 at 18:29

  Dit klinkt echt ontzettend lekker! Ik ben zelf ook nog op zoek naar natuurlijke zonnebrand. Ik ga denk ik morgen in Duitsland even goedkopere natuurlijke zonnebrand scoren. Ik merk dat mijn huid niet zo vrolijk wordt van de reguliere soorten zonnebrand. Deze zonnebrand lijkt me ook echt heerlijk!

 • Inge
  27 juli 2016 at 22:01

  Dit merk kende ik nog niet, bedankt voor het delen! Het klinkt als een prettige zonnebrand!

 • Susanne
  28 juli 2016 at 20:35

  Ik ben zo jaloers dat je dit soort dingetjes opgestuurd krijgt 😀 Lijkt me een fijne zonnebrand!

 • Claire Codi
  2 augustus 2016 at 12:44

  Wat een gave zonnebrand. Wel jammer dat hij niet vegan is maar het is wel een plus dat het super milieuvriendelijk is. Oooh de twijfel om hem toch te bestellen…

 • hilde
  3 augustus 2016 at 18:52

  Wat ontzettend goed bedacht om het ook zo samen te stellen dat het niet schadelijk is voor de zee en zijn bewoners . De verpakkingen zien er ook prachtig uit!

 • Rebecca
  5 augustus 2016 at 21:28

  Wow de buitenkant ziet er alleen al mooi uit!
  Lijken me fijne producten.

 • Rachel Kromdijk
  9 augustus 2016 at 15:08

  Ziet er goed uit zeg wauw!

 • Marleen@Burgertrutjes
  17 augustus 2016 at 13:41

  Wat een mooie producten zeg!

Leave a Reply