vegan hummus met courgette
Vega(n) Food

Vegan hummus met courgette recept

 

Ik ben gek op vegan hummus, ik vind het heerlijk op brood of op crackers. Ook kun je hummus goed als dip gebruiken bij bijvoorbeeld een snack of stukjes komkommer. Je kunt hummus kant en klaar in de winkel kopen, maar het is ook makkelijk om het zelf te maken. Je hebt er alleen een keukenmachine of blender voor nodig. Vandaag heb ik een vegan hummus met courgette recept!

De basis van hummus bestaat meestal uit kikkererwten en sesampasta (ook Tahin genoemd). Kikkererwten kun je gedroogd kopen (dan eerst laten weken), of in een blik. Kikkererwten uit blik zijn gebruiksklaar. Hieronder volgt een voorbeeld van een hummus recept. Ik heb er courgette aan toegevoegd want dat is weer eens wat anders. En erg lekker!

Vegan hummus met courgette recept

Benodigdheden:
– een klein blikje kikkererwten of een kop geweekte kikkererwten
– 2 eetlepels sesampasta (ook wel tahin genoemd)
– snufje peper en zout
– scheutje olijfolie
– 1/2 courgette in stukjes gesneden
– 1 teen knoflook
– kruiden, zoals bijvoorbeeld een theelepel komijn of kerriepoeder.
– hou je van pittig? voeg dan een gedroogd rood pepertje toe of wat chilipoeder.

Hoe te bereiden

Voeg alle ingrediënten samen in de blender of keukenmachine. Mix totdat er een gladde substantie ontstaat. Eventueel kun je een scheutje water toevoegen als het wat te dik is, maar pas op dat je niet teveel water gebruikt! Courgette hummus kun je in een afgesloten bakje enkele dagen in de koelkast bewaren. Serveren met bijvoorbeeld stukjes tomaat en wat verse kruiden. Enjoy!!

Meer vegan recepten:

Courgette Pasta (vegan & glutenvrij)
Vegan Couscous Salade
Vegan Thaise Noodles Recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply