Vega(n) Food

Curves maaltijdreep en snack bars

curves maaltijdrepen en snack bars

Een aantal weken geleden kreeg ik een pakketje thuisgestuurd, wat een aantal repen van curves bevatte. Ik kende Curves nog niet en ik was daarom erg benieuwd. Zou het wat zijn, deze repen? 

Na wat research blijkt Curves een uniek 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen, te zijn.

Bron afbeelding:www.curves.nl

In de Verenigde Staten is dit concept inmiddels ontzettend groot, wereldwijd bestaan er duizenden clubs en in Nederland hebben ze inmiddels ook aardig vaste grond onder hun voeten gekregen. Jammer genoeg dat ze in mijn omgeving nog niet te vinden zijn, maar hey, wie weet komt dat nog!

Nieuw bij Curves zijn de (maaltijd)repen. Zogezegd zijn deze repen een perfecte aanvulling na een training of handig bij drukke dagen, als gezond eten er wel eens bij inschiet.

Wat Curves wilt benadrukken is dat deze repen niet bedoeld zijn voor een crashdieet. Nee, ze willen juist een verantwoorde levensstijl promoten. Wel zijn de repen bedoeld als aanvulling op het programma.

Curves maaltijd- en snackrepen

De maaltijd- en snackrepen zijn vullend, waardoor je minder snel honger hebt en graait naar suiker- en vetrijke snacks.  Daarbij zijn ze rijk aan eiwitten, wat goed helpt de spieropbouw te ondersteunen. De snackrepen bevatten weinig calorieën (108 – 117 calorieën per reep), hebben een laag suikergehalte en bevatten weinig verzadigde vetten en zout. Door een uitgebalanceerde combinatie van eiwitten en vezels wordt het verzadigingsgevoel gestimuleerd, ideaal dus bij lekkere trek!

Uiteraard is het gezonder om gewoon een salade voor jezelf klaar te maken. Maar wat nou als je ergens lang onderweg bent? Of na je training direct wat moet eten? Ik ben zelf iemand die dan direct wat moet eten, anders word ik flauw en trillerig. Om te voorkomen dat je anders naar een mars of snickers grijpt kun je beter zo’n reep tot je nemen. En je kunt het eenvoudig in je tas stoppen. Een bak salade is in zo’n geval wat lastiger. Het lage suikergehalte en het hoge gehalte aan eiwitten klinken mij goed in de oren in ieder geval!

Curves Maaltijdreep Chewy Caramel Delight (€2,50, 60 gram)

Curves maaltijdreep chewy caramel delight

De maaltijdreep van Curves bevat slechts 204 calorieën. Ook deze reep bevat een laag suiker- en zoutgehalte en is een goede bron van vezels en eiwitten. Deze reep bevat bovendien 23 vitamines en mineralen.

De Curves maaltijdreep smaakt vol naar chocolade en karamel. Je moet goed kauwen wil je het wegwerken, dat gaat niet zo 1,2,3. Toch vind ik de reep een lekkere smaak hebben en het vult inderdaad goed. Ik heb deze reep gegeten toen ik een keer rond 18.00 uur een afspraak had in Amsterdam. Er was geen tijd om een behoorlijke maaltijd te eten, maar ik had gelukkig de reep in mijn tas zitten. Uiteraard prefereer ik een gewone maaltijd, maar in dit soort situaties is zo’n Curves maaltijdreep prima te doen!

Curves Snackreep Dreamy Chocolate Crunch (€1,50, 30 gram)

curves snackreep dreamy chocolate crunch

Een snackreep voor de lekkere trek op basis van sojacrisps, chocola en mokka. De Curves snackreep bevat 108 calorieën.

Een lekkere smaak, al zeg ik het zelf! Deze smaak behoort tot mijn favoriet. Het is lekker crunchy, maar smaakt ook intens naar chocola en mokka. Een prima tussendoortje om te nemen na je training of rond 16.00 uur wanneer je een dipje hebt.

Curves Snackreep Blissful Berry Bite (€1,50, 30 GRAM)

Curves snackreep Blisfull Berry bite

Een snackreep voor de lekker trek, die net zoals de dreamy chocolate crunch op basis van sojacrunch is. Deze snackreep is op basis van aardbeien, maar heeft tevens ook een yoghurtlaagje. Dat klinkt heel goed (want daar hou ik normaal gesproken wel van), echter is de smaak van deze reep een stuk zoeter en wat chemischer vergeleken met de andere smaken. Ik vind hem niet vies (en niks is zo persoonlijk als smaak!), maar voor mij is deze variant een tikje te zoet.

Al met al vind ik de repen prima te doen. Ze vullen goed, ik vind ze over het algemeen lekker smaken. En alhoewel mijn voorkeur naar een ‘gewone maaltijd’ gaat, zijn dit prima opties wanneer je op zoek bent naar een suikerarm/eiwitrijke maaltijd en/of tussendoortje. Handig wanneer je onderweg bent!

De Curves maaltijdreep en snack bars zijn verkrijgbaar via de Curves locaties.

curves snackreep dreamy chocolate crunch

Eet jij wel eens een maaltijdreep en/of snackreep?

Disclaimer: Dit betreft een review met producten die door een bedrijf naar mij zijn opgestuurd. 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply