vegan maaltijdbox
Vega(n) Food

Een vegan maaltijdbox met Kerst – dit zijn de opties

Vind jij het deze kerst eens tijd voor een vegetarisch of veganistisch kerstmenu? Maar heb je eigenlijk geen tijd om zelf recepten uit te zoeken? En vermijd je liever de drukke supermarkten rondom de kerstdagen? Dan is een vegan maaltijdbox met kerst misschien wel iets voor jou! In deze blog lees je meer over deze speciale kerstboxen. Wat is het, hoe werkt het, en welke boxen zijn er allemaal? Maaltijdbox.net zocht het uit.

Een vegan maaltijdbox speciaal voor kerst

Een maaltijdbox is je vast niet onbekend. Steeds meer mensen genieten van het gemak van zo’n foodbox van bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Het grote voordeel is eigenlijk dat je niet meer zelf hoeft na te denken over wat je gaat eten. Alle producten voor 3 of meer maaltijden per week zitten in de box, inclusief de recepten. Een stukje gemak dus! En ook aan mensen die graag biologisch, vegetarisch of veganistisch eten wordt gedacht.

Speciaal voor kerst bieden veel maaltijdbox-aanbieders een eenmalige kerstbox. Het concept blijft hetzelfde: het is een box met alle ingrediënten voor een 3, 4 of 5-gangen diner. Met natuurlijk de bijbehorende recepten. Het verschil met een reguliere maaltijdbox is dat zo’n kerstbox meer exclusief is. En dat mag natuurlijk ook best met kerst!

Een vegetarische of veganistische kerstbox?

Maar wat past er nu beter bij de kerstgedachte dan een vega- of vegan kerstmenu? Wij keken welke boxen er beschikbaar zijn en zetten ze op een rijtje.

Kerstmenu van Ekomenu

Ekomenu biedt dit jaar 3 verschillende kerstmenu’s, waaronder een vegetarisch en veganistisch menu. De boxen zijn geschikt voor 4, 6, 8, of 10 personen, en kosten tussen de €99 en €199 (afhankelijk van de grootte). Op het menu staat onder andere een gevuld komkommerbakje, een paddenstoelensoep, mousseline van aardpeer en pastinaak en semifreddo met stroopwafel en stoofpeertjes als dessert.

HelloFresh Kerstbox Veggie

HelloFresh biedt met kerst de meeste keuze. Je kunt kiezen uit liefst 4 verschillende boxen, waaronder een speciale Veggiebox. Deze box kun je bestellen tot uiterlijk 18 december, en wordt gratis bezorgd op 23 of 24 december. De Veggiebox is geschikt voor 2 tot en met 8 personen, en heeft een prijskaartje van €39,50 tot €99,50. Op het menu staat onder andere Peterseliewortelsoep, tarte tatin van gekarameliseerde sjalot en chocolademousse met sinaasappelcoulis als dessert.

Willem & Drees Kerstbox

Op zoek naar een kerstmenu dat zowel biologisch als vegetarisch is? Dan ben je bij Willem & Drees aan het juiste adres! Deze box dien je uiterlijk te bestellen op 13 december, en wordt bij je thuisbezorgd op 22 of 23 december. De Kerstbox kun je bestellen voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen. Ook super geschikt voor grote groepen dus. De prijs ligt tussen de €89,00 en €209,00. Op het menu staat onder andere een feestelijke broodplank, Rode bieten-appelcarpaccio, Paddenstoelencappuccino, Vegetarische Wellington en tiramisu.  

Kerstkrat van De Krat

Ook De Krat biedt dit jaar weer een een luxe 5-gangen vegetarisch kerstmenu voor 2 tot en met 8 personen. De prijs ligt tussen de €46 en €132. De uiterlijke besteldatum is nog niet op de website te vinden. De box wordt op 22 of 23 december bij je thuisbezorgd. Met deze box geniet je van onder andere een amuse van roodlof, carpaccio van rode biet, een venkelsoep, linzencake en een citroenyoghurtmousse als dessert.

Ik vroeg me af er vegan maaltijdboxen bestaan (ja dus!) en of er mogelijkheden zijn voor een vegetarische, danwel veganistische kerstbox. Die zijn er gelukkig! Mocht jij op zoek zijn naar een vegan maaltijdbox, weet dan dat er mogelijkheden bestaan op dit gebied. 

Meer lezen:
Geld besparen op je boodschappen
Online boodschappen doen, kan dit ook duurzaam?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply