Oeh lieve mensen, ik sta helemaal te stuiteren, zo hyper als ik nu ben. Onlangs werd ik namelijk door Ecomarkt benaderd of ik recepten in samenwerking met hen wil ontwikkelen. Ja, natuurlijk wilde ik dat! Dit is mijn eerste recept dat ik voor ze geschreven heb, namelijk een vegan thaise noedels recept.
Toevallig is dit recept ook glutenvrij, doordat ik gebruik gemaakt heb van glutenvrije noodles en glutenvrije sojasaus (tamari). Uiteraard kan je dit recept ook met andere noodles of gewone sojasaus maken. Doordat tamarisaus van zichzelf wat zouter is, heb ik een beetje kokosbloesemsuiker aan het recept toegevoegd om het ietsje zoeter te maken. Waarschijnlijk is dit in combinatie met gewone sojasaus niet nodig.
Het recept is vrij pittig van zichzelf, dankzij de toevoeging van rode peper. Hou je niet van pittig eten? Laat de rode peper dan achterwege. Ik zal mijn recept hier delen, maar mijn vegan thaise noodles recept is ook via de website van Ecomarkt te vinden. Ook kun je dan direct de benodigde ingrediënten bestellen, super handig!
Ik liet onlangs op instagram al mijn ingrediënten zien, ik kreeg daar zulke lieve, leuke en enthousiaste reacties op, echt geweldig! Benieuwd naar het recept? Hier komt ‘ie!
Vegan Thaise Noedels Recept
1 limoen
Bereiding Vegan Thaise Noedels
Eet smakelijk!
*Deze producten zijn verkrijgbaar bij Ecomarkt en zijn aan mij ter beschikking gesteld.
9 Comments
jeapiebel
26 oktober 2016 at 11:53Aangezien ik een Thaise ben kan ik dit menu niet voorbij laten gaan natuurlijk. Ik kook zelf ook regelmatig Thais en leuk om te zien dat je hier kokosbloesemsuiker gebruikt. Sojasaus (tamari) daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar. Eet smakelijk maar dan.
Forever38.com (Vera)
31 oktober 2016 at 10:16Hmmm… dat ziet er heerlijk uit. Ik ben gek op pittig eten, dus dit recept ga ik zeker bewaren. Dank voor het delen !
Kim
31 oktober 2016 at 12:03Dit klinkt echt heeeerlijk! Helaas wel wat veel ingrediënten (ik kook meestal alleen voor mezelf of voor mijn vriend), dus dat vind ik dan weer zo duur 🙁
hillybillybeauty
1 november 2016 at 11:08Ziet er lekker uit! Maar als ik zo’n lijst ingrediënten zie duizelt het mij al…haha
Greenblush
1 november 2016 at 19:19Het zijn de kruiden en cashewnoten die het prijzig maken. Echter doe je met de kruiden ontzettend lang, want je hebt maar een klein beetje nodig. Dus als je het vaker gebruikt valt het wel mee. En anders kan je natuurlijk ook altijd nog een kant-en-klare curry saus gebruiken 🙂
Greenblush
1 november 2016 at 19:21Dat komt omdat ik losse kruiden gebruik ipv een potje. Als je deze kruiden vaker gebruikt valt het allemaal wel mee, want dan heb je het al in huis. Anders kan je natuurlijk ook een kant-en-klare curry saus gebruiken 🙂
Greenblush
1 november 2016 at 19:21Leuk om te horen, dankjewel!
Sara
13 november 2016 at 12:27Yummy!! Dit ziet er heerlijk uit. Mijn zus kookt heel erg Thaïs, ik zal het eens doorgeven aan haar.. Misschien maakt ze dit dan eens voor mij hihi!
-xo Sara
Greenblush
14 november 2016 at 20:41hihi, leuk Sara!