Zero Waste Beauty Maand Werfzeep Cacao Swirl
Duurzame lifestyle

Nieuwe challenge: Zero Waste Beauty Maand!

Na het afronden van The Minimalist Game vond ik het wel weer tijd worden voor een nieuwe challenge. Het is een idee waar ik eigenlijk al sinds afgelopen zomer al mee rondloop, maar nog niet kon uitvoeren doordat ik nog teveel producten te reviewen had. Maar… ik besloot dat november wel de tijd is om mijn idee in gang te zetten. Ik doop november om tot Zero Waste Beauty Maand!

Zero Waste Beauty Maand

Nou denk je misschien, wat is in vredesnaam een zero waste beauty maand en hoe kom je op het idee om dit te gaan doen? Ik zal dat eens uitleggen 🙂 Van de zomer kreeg ik een boek opgestuurd, Detox je huid, een super interessant boek die vol staat met allerlei DIY beauty recepten. Het lijkt me heerlijk om deze recepten uit te proberen, maar tot nu toe kwam het er nog niet van.

Daarnaast heb ik de afgelopen tijd veel beauty producten opgemaakt en weggegeven. Ik heb dus niet meer een enorme stash aan beautyproducten in huis staan. En ik wil wel eens kijken hoe het mij bevalt om gewoon mijn huid te verzorgen met pure kokosolie. Gewoon minder producten gebruiken dus, alleen het hoognodige, zodat ik een maand lang heel wat minder afval creëer.

Minder afval

Ik wil minder afval creëren. En ik wil gewoon eens kijken hoe het mij bevalt om wat simpeler te leven. Wat gebeurt er nou als ik al mijn dure verzorgingsproducten een tijdje laat staan? Wat nou als ik mijn haar en lichaam alleen was met zeep? Word ik dan gillend gek (want eerlijk gezegd: ik geniet ook enorm van een fijne shampoo, douchegel en bodylotion) of kom ik tot de conclusie dat ik al deze producten niet nodig heb? Wie zal het zeggen. Ik ga het gewoon een maandje proberen en zie wel waar het schip strandt.

De Zeepshop; Shampoo, Zeep & Zeepnoten

Hoe het er in de praktijk uit gaat zien

Mijn haren ga ik wassen met zeep, mijn lichaam ook. Ik ga zelf mijn verzorgingsproducten maken, waaronder een DIY makeup reiniger, een DIY scrub en deodorant. Ook ga ik bepaalde producten zoals wattenschijfjes, tandenborstels en haarborstel vervangen tot een duurzame en vegan variant. Dit houdt in dat ik deze maand dus géén andere beautyproducten ga testen. Dat komt eventueel daarna wel weer.

Wel ga ik deze maand nog een aantal winacties organiseren, omdat mijn blog deze maand 4(!!) jaar bestaat! Deze winacties had ik al op de planning staan. Deze producten voor de winacties zijn dan niet zero waste, ze zijn wel grotendeels natuurlijk en dierproefvrij.

Vanuit beauty zal ik op den duur ook meer aandacht besteden aan afvalvrij leven op andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingsvrij boodschappen doen en groene, duurzame tips verzamelen. Het is een groeiproces en deze ontwikkeling zal zeker een aantal maanden in beslag nemen. Ik neem daar gewoon lekker de tijd voor en zal dit stapje voor stapje ondernemen.

Greenblush & samenwerkingen

Ik ben in de gelukkige positie dat ik geweldige samenwerkingen met bedrijven aan mag gaan dankzij mijn blog. Ik ontvang vaak leuke pakketjes en het één is nog mooier dan het andere. Ik ben iedere keer weer verbaasd als ik door een bedrijf of PR bureau benaderd wordt voor een leuke samenwerking. Het is een gigantische eer en ik voel me dan ook erg dankbaar.

Toch is mij nooit om deze samenwerkingen te doen geweest. Ik blog omdat ik het leuk vind, ik mijn verhaal wil delen en niet vanuit een commercieel belangen. Samenwerkingen zijn leuk, zolang het bij mijn blog past. Hoe het in de toekomst uit gaat zien met samenwerkingen weet ik nog niet. Misschien wordt dat wel minder, geen idee! We gaan het allemaal meemaken. Ik ga in ieder geval van alles en nog wat onderzoeken en kijken wat wel en niet werkt in mijn, toch wel behoorlijk, drukke leven. En iedere stap die je kunt ondernemen om de wereld een beetje duurzamer te maken, is er toch weer één.

Over duurzaamheid gesproken

Hebben jullie de documentaire Before The Flood van Leonardo DiCaprio al gezien? Nee? Doen hoor! Het is misschien geen ‘gezellige’ documentaire, maar wel oh-zo belangrijk om awareness te creëren. Deze documentaire heeft samen met Cowspiracy mijn ogen geopend. Ik MOET er wat mee doen. Alhoewel ik in mijn eentje niet de wereld kan veranderen, laat staan redden, geef ik te veel om de aarde om het verder naar de afgrond te helpen. Het wordt daarom tijd om actie te ondernemen, hoe minimaal mijn impact ook zal zijn.

Daarnaast is het vandaag World Vegan Day! Ik ben nog niet 100% vegan (ook dit is een groeiproces), maar het geeft zo’n goed gevoel om vegan te eten! Je bespaart niet alleen dierenleed, het is beter voor je gezondheid en (mijn belangrijkste reden), het is goed voor het milieu. Als iedereen nou eens vaker veganistisch zou eten, dan heeft dat niet alleen invloed op het broeikaseffect en CO2-uitstoot, je gaat hongersnood tegen en je geeft meer mensen toegang tot schoon drinkwater. Voor mij reden genoeg om mijn hamburger te verwisselen voor een vegan variant.

Mijn doel is om groen leven op een leuke, positieve manier te benaderen. En we willen allemaal een leuk leven hebben en blijven genieten van het leven, toch? Daarom. Ik hou van praktische oplossingen die niet al te ingewikkeld zijn. Dus daar gaan we voor en ik hou jullie op de hoogte van mijn zero waste beauty ervaringen!

Heb jij nog producten in de badkamer staan waar je graag een duurzame variant zou willen zien? Let me know, ik zal eens kijken of ik daar een oplossing voor kan vinden 🙂

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • jeapiebel
  2 november 2016 at 09:26

  Grappig dat je oversamenwerking tussen de post door heb geschreven. Alsof je dit echt kwijt wil. Samenwerkingen zijn zeker erg leuk, maar de vrijheid om te kunnen bloggen over waar je hart ligt is ook belangrijk. De documentaire Before The Flood van Leonardo DiCaprio zal ik even gaan kijken. Ik ben zelf nog niet 100% vegan, maar probeer zo weinig mogelijk te eten. 🙂

 • Jessica J.
  2 november 2016 at 12:21

  Fijn om te lezen. Cowspiracy heeft ook mijn ogen geopend. Before the Flood staat bij dezen op m’n watchlist!

 • Greenblush
  2 november 2016 at 21:14

  Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 • Greenblush
  2 november 2016 at 21:23

  Hihi nou ik hoef de samenwerkingen niet helemaal kwijt hoor, maar ik wil gewoon nu even wat minder 🙂 Ik heb inderdaad allerlei plannen en creatieve ideeën die ik tot uitvoer wil brengen en daar wil ik mij nu even op focussen. Dan zien we over een paar weken/maanden wel weer verder. Ik ben benieuwd wat je van de documentaire vindt!

Leave a Reply