update the minimalist game
Duurzame lifestyle

Update The Minimalist Game, week 1

Zoals je onlangs hebt kunnen lezen doe ik deze maand mee met The Minimalist Game, een challenge waarbij je een maand lang iedere dag overbodige spullen de deur uitdoet. Op dag 1 doe je één ding weg, op dag 2, twee en ga zo door. Na 30 dagen heb ik dan 465(!) items in totaal weggegeven, verkocht of weggedaan. Vandaag mijn eerste update. Hoe is mijn eerste week van de challenge verlopen?

coffee-1250409_1920

Update The Minimalist Game, week 1

Ik heb besloten om van elke dag een foto te maken van de spullen die ik wegdoe, zodat jullie een beetje een idee krijgen wat er allemaal de deur uitgaat hier. Maar, even ter waarschuwing: verwacht geen mooie kwaliteit foto’s hiervan! Ik ben doordeweeks aan het werk, dus als ik dan bij thuiskomst ook foto’s moet maken met de perfecte compositie/lichtinval dan eten we om 21.00 uur ’s avonds nog niet 🙂 Goed, dit gezegd hebbende laat ik jullie graag zien wat ik de afgelopen week opgeruimd heb!

Dag 1
Het begint lekker makkelijk. Ik breng een kinderfiets terug die wij tijdelijk van een kennis geleend hebben. Niels durfde namelijk tot voor kort niet te fietsen op zijn eigen fiets, echter op deze geleende fiets durfde hij het wel. Inmiddels heeft hij zijn angst overwonnen en zodoende mocht de geleende fiets weer terug. Hierbij een foto van Niels in actie: de eerste keer zelf fietsen! 🙂

img_20160624_161649358

Dag 2
Ik gooi twee potjes met vitamines weg omdat ze over de datum zijn. En dan niet van vorige week of zo, nee echt al 1,5 jaar over datum. Zonde eigenlijk en iets om ook goed in de gaten te houden, zodat dit in het vervolg voorkomen kan worden.

img_20160830_131408071

Dag 3
Met pijn in mijn hart gooi ik drie knutselwerkjes weg. Ik vind dat best lastig, want het is toch een knutselwerk van je kind en alles is even mooi en prachtig. Helaas kan ik niet alles bewaren en ik besluit deze drie weg te gooien omdat ze redelijk veel ruimte innemen. Sorry! (En hopelijk begrijp je dat ik ook heel veel knutselwerkjes wél heb bewaard ;-))

img_20160830_130915906

Dag 4
Terwijl ik kleding aan het opbergen ben kom ik in een la drie slaapzakjes tegen. Mijn kinderen passen hier niet meer in, dus ze gaan in een vuilniszak die ik later deze maand naar een kledingcontainer zal brengen. Ook kom ik nog een jurkje tegen die inmiddels te klein geworden is, dus die doe ik erbij. Ik zal ongetwijfeld meer kledingstukken tegenkomen deze maand dus de vuilniszak bewaar ik nog even.

img_20160911_125805747

Dag 5
Ik duik in een kast en kom een paar schoenen tegen die nog nooit gedragen zijn. Ik heb ze van iemand gekregen, maar ze zijn te klein en bovendien ook niet mijn smaak. Hup, dit mag naar de kringloop winkel. De weekendtas heb ik onlangs van mijn schoonouders geleend, die breng ik weer terug. Ik kom een schattig jurkje tegen. Te klein geworden voor Roos, maar het is maar 1x gedragen tijdens een bruiloft. Ik besluit ze aan mijn nichtje te geven, het is precies haar maat. Wie weet heeft zij er nog wat aan. Het andere jurkje en het spijkerbroekje gaat in de zak van de kledingcontainer.

img_20160911_130300852

Dag 6
Ik kom nog 2 kinderjassen tegen die te klein zijn, die mogen in de zak met kleding, net als twee vestjes van mij die al eeuwen lang op de bodem van de hangkast lagen, omdat ze van de kledinghanger afgevallen zijn. Ik heb ze niet gemist, dus ze gaan ook weg. Ik heb nog een paar bandajanas slippers die ik weggeef aan een vriendin. Ze staan bij haar toch wat eleganter dan bij mij, haha. Hierna besluit ik over te stappen op speelgoed. De speelgoed xylofoon gaat in een aparte bak met speelgoed dat naar de kringloop mag. Of zal ik het toch op marktplaats zetten? Hmm, ik twijfel nog.

img_20160911_131537471

Dag 7
Aangezien Roos net jarig is geweest besluit ik babyspeelgoed opzij te zetten die ik van de week naar de kringloopwinkel zal brengen/op Marktplaats zal zetten. Speelgoed waar ze ondertussen toch echt al te groot voor zijn geworden, maar dat er nog wel goed uitziet.

img_20160911_131949178

Deze eerste week is alweer voorbij! Tot dusver nog geen problemen ondervonden om spullen te vinden die de deur uit mogen. Maar dat had ik ook niet anders verwacht. Helaas (of nou ja, beetje dubbel, want stiekem ook wel heel leuk), heb ik deze week al méér nieuwe spullen gekregen dan dat ik tot nu toe weggedaan heb. Roos was natuurlijk jarig en we hebben dit deels kunnen oplossen door met meerdere mensen voor één groot cadeau te kiezen, in plaats van een hoop kleine rommeltjes. En daarnaast heb ik ook veel nieuwe producten gekregen om te reviewen. Heel leuk, maar echt ruimtelijker in huis voelt het nog niet. Het voelt nu nog beetje als dweilen met de kraan open. Maar… we hebben nog 3 weken te gaan en nog veel meer op te ruimen dus dat komt ongetwijfeld goed! Volgende week volgt weer een update!

Heb jij wel eens een grondige opruim/weggooi sessie gehouden in huis?

You Might Also Like...

12 Comments

 • Beau
  12 september 2016 at 13:26

  Ik maakte vaak foto’s van de knutselwerkjes van mijn kids voordat ik ze weg gooide als ze het huis uitgaan staan ze in hun fotoboek vol herinneringen aan hun jeugd 🙂

 • Zoë
  12 september 2016 at 19:00

  Zo goed dat je dit doet! Ik snap dat het wat dubbel voelt deze week, maar het zal na deze maand geheid opgeruimder zijn. En: je geest is op een of andere manier dan toch ook echt wat opgeruimder!
  Ik heb The Minimalist Game nog nooit gedaan. Ik wilde het stiekem deze maand wel doen, maar ik ben er maar tot half september! Mijn oplossing was om binnen een paar dagen een heeeeeleboel op te ruimen. Alleen dat voelde alweer super fijn! Vlak voordat je lang naar het buitenland gaat realiseer je je hoe weinig je eigenlijk nodig hebt 🙂

 • Natasja
  12 september 2016 at 21:03

  Wat een leuke challenge zeg, maar over een week of twee lijkt het me toch wel lastig worden! Ik onthoud hem even voor tegen de tijd dat ik ga verhuizen 😉

 • Mariëlle
  12 september 2016 at 21:05

  Zo leuk om te lezen hoe het je afgaat! Ik snap wel dat het nu in je hoofd nog niet echt verschil maakt hihi, maar opruimen voelt altijd goed 🙂

 • Hillybillybeauty
  12 september 2016 at 21:14

  Wat een grappig concept! Ik gooi makkelijk weg, maar mag ook wel weer eens ruimen. Maar niet met 30 graden buiten, dus ik wacht nog even. 😉

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:51

  Haha, je hebt groot gelijk! Ik was vandaag aan het opruimen maar het zweet liep letterlijk over m’n rug. Misschien is januari wel een goed idee, zo na de kerst/sinterklaas drukte 😀

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:55

  Ja ik knijp ‘m ook wel een beetje voor dag 28,29,30, maar ik denk dat het me wel gaat lukken 🙂 En het moment dat je gaat verhuizen is zeker een goed idee!

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:55

  Ja, opruimen is erg fijn! Tenminste, het moment dat je vooruitgang ziet. Het lijkt altijd eerst erger te worden haha.

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:58

  Ik snap dat het in jouw geval anders ligt 🙂 Toch fijn dat je evengoed nog dingen hebt kunnen weggooien! En inderdaad, eigenlijk zijn er weinig dingen die je écht nodig hebt, vooral tijdens reizen wordt dat altijd extra duidelijk. Ik ga je avonturen in Zuid Afrika zeker volgen!

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:59

  Dat is inderdaad een heel erg leuk en goed idee!

 • Galina
  18 september 2016 at 13:56

  Yay you, minimaliseren is zo heerlijk. Woon nu tijdelijk bij mijn moeder en lobby ook vrijwel dagelijks dat het tijd is om te minimaliseren. Al was het om meer ruimte te creëren voor mijn eigen crap 😛 Leuke foto en mooie herinnering van je zoon! 🙂

 • Evelien
  10 oktober 2016 at 23:27

  Ik vind dit erg leuk om te lezen en het inspireert mij ook om (vaker) dingen weg te doen. Ik bewaar ook heel veel. M’n huis is altijd erg opgeruimd en netjes, maar de zolder.. vól met spullen!

Leave a Reply