Noumenon Amsterdam lancering
Duurzame lifestyle

Lancering Noumenon: vegan & conscious fashion brand

Hoi allemaal! Afgelopen zaterdagavond was ik aanwezig bij een super tof event. Ik mocht namelijk de lancering van Noumenon bijwonen. Noumenon is een nieuw Nederlands fashion brand uit Amsterdam, ontwikkeld door Dena Simaite. Noumenon is anders dan alle andere fashion brands. Het is namelijk niet alleen mooi en stylish, het is daarnaast ook conscious, duurzaam, fairtrade én vegan!

Waar mijn interesse eerst voornamelijk bij natuurlijke beauty lag (en ja, dat is en blijft passie nr 1), merk ik dat ik de laatste tijd mijn leven ook op andere gebieden wil ‘vergroenen’.  Mijn kledingkast bijvoorbeeld valt zeker nog wel te verduurzamen, al moet ik zeggen dat ik al een aardig eind kom doordat ik steeds bewuster koop. Mijn doel is, zodra ik mijn streefgewicht heb bereikt (I’m not quite there yet), ik overstap naar een duurzame garderobe. Een capsule garderobe die mooie, kwalitatieve stukken bevat en niet door kinderhandjes vervaardigd is. Eentje die ook mens-, dier- en mileuvriendelijk is. Laat Dena nou net zo’n capsule garderobe ontworpen hebben!

Noumenon Amsterdam

Noumenon betekent ‘een idee, een gedachte die alleen nog in de mind bestaat en nog geen realisatie geworden is’. Dena liep tijdens haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute al met het idee om haar eigen fashion brand te starten. Nu, na een zoektocht naar duurzame materialen, is het haar gelukt om haar eigen kledinglijn te realiseren. Om te vieren dat Noumenon nu live is, werd er een mooie launch party georganiseerd.

Het event vond plaats bij The Hoxton, een ontzettend mooi en sfeervol hotel in Amsterdam. Een fantastische locatie om events te organiseren als je het mij vraagt!

The Hoxton Amsterdam

The Hoxton Amsterdam

De binnenplaats van The Hoxton is zo mooi, knus en sfeervol! Met een prachtige vloer, veel planten en fijne banken met heel veel kussens.

img_20160910_181127719

Heerlijke hapjes en veel drankjes (niet op deze foto te zien). Overigens was alles vegan!

Noumenon Amsterdam lancering

Hier zie je een gedeelte van Noumenon’s collectie. Uiteraard heb ik ook even in het rek gespiekt en ik heb echt een paar heel mooie items zien hangen. Ik vind het paarse jurkje bijvoorbeeld érg leuk. Het blauwe jurkje in het midden van het rek en de geruite jas vind ik ook echt geweldig.

Noumenon

Hoe fijn en overzichtelijk is het als gewoon je gehele garderobe met elkaar kan combineren? Je hebt dan ook véél minder kleding nodig, omdat alles bij elkaar past. Geen miskopen meer! Daarbij produceert Noumenon in kleine oplages, omdat ze geen bijdrage willen leveren aan overproductie. Ik vind dat een ontzettend mooie gedachte. Oh en even off topic: ik wil thuis ook zo’n plantenmuur!

img_20160910_181007090

Wie zegt dat duurzaamheid en veganisme geitenwollensokkerig, suf en saai is, heeft het duidelijk niet begrepen. Alhoewel ik zelf (nog) geen 100% vegan ben (laat ik mezelf maar flexanist noemen), zie ik steeds vaker mooie concepten en fantastische initiatieven in mijn omgeving ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat veganisme niet zomaar een hype is. Ik denk dat het dé toekomst is. We staan nog maar aan het begin, let maar op mijn woorden.

img_20160910_191433749

Dena vertelde haar verhaal, hoe zij Noumenon begonnen is en waar ze voor staat. Ze streeft ernaar om alles zo duurzaam mogelijk te doen. Zelfs de labels (en het inkt) is gemaakt van afbreekbaar materiaal. De stoffen zijn allemaal plantaardig en er wordt dus geen zijde, wol of leer in de kleding verwerkt. Ook zijn de stoffen allemaal milieuvriendelijk. Heel fijn om te weten wanneer je je realiseert dat de kleding industrie één van de meest vervuilende industrieën van de aarde is. Wist je dat een spijkerbroek bijvoorbeeld doorgaans zeer veel chemicaliën  bevat? Ik heb daar eigenlijk, tot voor kort, nooit zo bij stilgestaan.

Dena had ook nog een aantal andere gastsprekers uitgenodigd. Lisa Steltenpool (die hier op de foto voor mij staat), kwam over vegan voeding spreken. En kwam er een jongen van ChariTea (sorry, ben je naam even kwijt!) vertellen over zijn heerlijke drankjes.

ChariTea Mate

Ik proefde ChariTea Mate, een combinatie van mate en zwarte ijsthee, gezoet met agavesiroop en met een lichte sinaasappel/citroensmaak. Lekker joh!

img_20160910_195854640

De avond vorderde en was echt ontzettend gezellig! Ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die allen iets met de vegan/groene lifestyle hebben. Super inspirerend! Uiteindelijk was ik pas rond middennacht weer thuis, ik heb uren gekletst. Ik heb mezelf uitstekend vermaakt dus! 🙂

Wil je meer van Noumenon en de collectie weten? Neem dan eens een kijkje op de website. Of volg hen via instagram, ze hebben namelijk een prachtige feed. Absoluut de moeite waard! 

Koop jij wel eens fair fashion of vegan fashion?

You Might Also Like...

12 Comments

 • Cilla
  13 september 2016 at 09:48

  Klinkt echt als een superleuk merk! Ik volg ze al een tijdje op Insta en ben heeeeel benieuwd naar de kleding 🙂

 • Claire Codi
  13 september 2016 at 16:49

  Gaaf! De kleding en het event ziet er gaaf uit. Ik ben sowieso op zoek naar meer vegan/fair fashion. Weet jij nog leuke merken toevallig? 😀

 • Miss
  13 september 2016 at 17:33

  Dit event zag er echt enorm gaaf uit! Ook die kleding! Leuk!

 • Robin Valentine
  13 september 2016 at 19:19

  ik vind kledingrekken zo altijd zo leuk staan!! en ziet er uit als een leuk event.

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:43

  Yes, ik vind kledingrekken ook super tof!

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:43

  Jaaa, was écht ontzettend leuk!

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:47

  Er zijn wel een aantal kleding merken en winkels. Ik vind Wolf & Storm (vegan webshop) erg leuk en ik kan de winkels van Nukuhiva (opgericht door Floortje Dessing) aanraden!

 • Greenblush
  13 september 2016 at 20:48

  Ja leuk hè? Ik ken ze dus ook via Instagram, grappig hoe dat zo werkt 🙂

 • Eva
  14 september 2016 at 09:41

  Leuk om er zo mee kennis te maken!

 • Margo
  16 september 2016 at 09:49

  Wat een moooooi merk! Love die urban jungle vibe. Klinkt als een hele toffe avond 🙂

 • Natasja
  17 september 2016 at 10:24

  Wat een ontzettend mooi concept, en wat een prachtige locatie! Ik kan me voorstellen dat je erg genoten hebt!

 • Claudia
  24 september 2016 at 09:58

  Wauw, ik ben onder de indruk. Wat een mooi concept! Klinkt als een hele gave avond. Ben erg benieuwd naar de kleding

Leave a Reply