Health

Healthbox by Ralph Moorman; niet normaal zo bomvol!

Healthbox by Ralph Moorman

Misschien ben ik diep van binnen meer een healthfreak dan een beautymeisje vrouw. Want stiekem vind ik de Healthbox nog veel leuker dan welk beautybox dan ook. Deze maand is de box door niemand minder dan Ralph Moorman samengesteld. En ik kan je alvast verklappen: de Healthbox by Ralph Moorman editie zit proppievol! 

Healthbox by Ralph Moorman

Healthbox werkt regelmatig samen met healthbloggers, fitgirls en andere gezondheidsexperts. Deze maand geven ze het stokje door aan Ralph Moorman. Nou vermoed ik dat veel lezers hem al kennen, maar mocht je nog nooit van Ralph gehoord hebben: hij is gezondheidscoach, schrijver, spreker, docent en levensmiddelentechnoloog. Het bekendst van zijn boeken ‘De hormoonfactor’ en ‘De boodschappencoach‘. Ralph combineert wetenschappelijke inzichten met natuurlijke adviezen zodat je een gezonde lifestyle op na kunt houden. Een gouden combi, want zijn boeken zijn razend populair. Met een vleugje goede marketing natuurlijk.

Zijn meest recente boek Hormoonbalans voor vrouwen heeft als inspiratiebron gediend voor deze Healthbox. De box zit dan ook bomvol met gezonde producten die vrouwen in balans kunnen brengen. Ik zal jullie de inhoud laten zien!

I Sea Pasta – Tagliatelle van zeewier (€ 4,95)

Vele ontdekkingen ontstaan per ongeluk. Zo had Willem, de oprichter van Seamorek, per ongeluk zeewier voor pasta aangezien. Ik vraag me stiekem af hoe dit mogelijk is, maar goed, dat terzijde. De zeewierpasta beviel Willem wel en dus besloot hij dit op de markt te brengen. Het heeft ook wel z’n voordelen hoor; glutenvrij, veganistisch, laag in calorieën, koolhydraatarm en nog biologisch ook. Maar of het nou ook lekker is? Dat weet ik zo eerlijk gezegd niet. Onlangs heb ik dit product bij een stand op Veggieworld kunnen proeven. Ik kan je vertellen dat een hap 100% puur gewokte zeewier nou niet echt denderend is. Maar wie weet is het wel goddelijk lekker in combinatie met groenten en tomatensaus? 

Hormoonbalans voor vrouwen – Ralph Moorman (€ 19.99)

Ik denk dat dit boek voor veel vrouwen super interessant kan zijn. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar het gaat diep in op allerlei hormonale klachten die specifiek bij vrouwen voorkomen. Denk aan PMS, PCOS, hormonale acne en menstruatiepijn. Nou heb ik het geluk dat ik nooit klachten op dit gebied ervaar. Ik denk dat ik daarom dit boek voor een winactie ga verloten binnenkort, want anderen kunnen misschien wel veel baat bij hebben.

Natural Temptation – You Are Sweet thee (€ 3.49)

You are sweet is een verleidelijke kruidenthee met cacaoschillen en verwarmende specerijen. Een klein beetje zoethout is toegevoegd voor een sweet touch.

Ik ben overduidelijk een koffieleut en ietsiepietsie minder een theeleut. Niet dat ik thee niet lekker vind, maar ik vergeet het vaak te drinken. En koffie vergeet ik niet, want het is koffie. Toch lijkt deze smaak mij erg lekker. De thee heeft een warme, ietswat zoete geur. Is voor ‘s avonds wel fijn denk ik!

Sanature – Tampons Normaal (€2.95)

Ik vind het echt goed dat dit product in de Healthbox zit. Ik vind het persoonlijk echt onzin dat reguliere merken bleekmiddelen voor hun tampons gebruiken. Dus goed dat ze hier aandacht aan besteden! Bleekvrije, katoenen tampons zijn echt veel beter!

Selnature Keltisch Zeezout (€ 1,75)

Ik heb al meerdere zakken Keltisch zeezout in huis. Ondanks dat ik de smaak lekker vind, vergeet ik het altijd te gebruiken haha. Keltisch zeezout is ongeraffineerd en bevat (in tegenstelling tot gewoon keukenzout), nog alle essentiële mineralen. Absoluut een waardevol product in de keuken en een goede stok achter de deur om het ook eens daadwerkelijk te gebruiken.

Lovechock Pure Chocolade 93% (€ 4,-)

Ah, dit product ken ik! Deze pure chocola van Lovechock heeft al eerder in een Healthbox gezeten. 93% is echt wel heel erg puur, de smaak is niet voor iedereen weggelegd verwacht ik. Voor mij is de smaak net op het randje. Maar hoe vaker ik het eet, des te beter ik het kan waarderen. Het is toch een stuk gezonder dan een Milka reep!

Royal Green Coconut Cream 325ml (€ 8,95)

Kokosolie, wie kent het niet? Persoonlijk vind ik Royal Green wel één van de betere kokosolie merken. Deze kokosolie is biologisch en ongeraffineerd. Het is een pure, onbe