vegan paascake
Vega(n) Food

Vegan paascake met amandelspijs – Healthy paasbrood recept

Enkele dagen geleden liet ik jullie mijn recept voor amandelspijs zien. Vandaag ga ik verder met deel 2 van het recept, namelijk het vegan paascake! 

Vegan paascake met amandelspijs

Ik heb gekeken naar de ingrediënten die ik al in huis had en ik had mezelf tot doel gesteld om een glutenvrij, geraffineerd suikervrij en veganistische paasbrood te bakken. Glutenvrij en suikervrij zou me wel lukken… Maar geen ei gebruiken? Dat leek me persoonlijk toch wel wat lastiger, omdat ik daar nog geen ervaring mee had. Aangezien april de maand is van de Veganchallenge, dacht ik: weet je wat? Ik ga de uitdaging aan en ik bak het gewoon zonder ei! In plaats van het ei heb ik een banaan gebruikt om het geheel te binden. 

Recept vegan paascake

Ingrediënten:
200 gram amandelmeel
100 gram boekweitmeel
100 gram (gesmolten) kokosolie
200 ml amandelmelk
75 gram rozijnen
1 rijpe banaan
2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 theelepel vanille extract
1 geraspte citroenschil
Snufje zout
Het recept voor amandelspijs kan je hier vinden.

Hoe te bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de kokosolie au bain marie in een pannetje water. Wel de rozijnen in een bakje water. Prak de banaan en mix dit samen met de overige ingrediënten (behalve de rozijnen) in een kom. Als dat een glad mengsel is dan voeg je de rozijnen toe. Roer nog even door en giet een laag in een ingevette cakeblik. Rol de amandelspijs tot een worst en leg deze bovenop de eerste laag. Giet daarna de rest van het deeg erover. Plaats de cake in de oven voor zo’n 40 minuten (afhankelijk hoe krachtig je oven is, check dus even tussendoor).

Belangrijk is om de vegan paascake goed af te laten koelen voordat je het uit de vorm haalt, het kan namelijk wat brokkelig zijn. De smaak is erg lekker, al zeg ik het zelf!

Eet smakelijk!!

Meer vegan recepten:

Courgette pasta (vegan & glutenvrij)
Vegan couscous salade
Hummus met courgette

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply