Bliss Deodorant | Greenblush
Green beauty Review

Bliss deodorant | 100% natuurlijke crème deodorant

 

Bliss deodorant is een 100% natuurlijke crème deodorant in een blikje. De deodorant is handgemaakt en is verkrijgbaar in vijf geuren:

Bliss deodorant plasticvrije deodorant

Mega Minty – met pepermunt en tea tree olie.
Lemon Squeezy – met citroengras en bergamot olie
Purple Haze – met lavendel olie
Rosemary’s Baby – met roos, rozenhout en vanille olie
Original – zonder essentiële oliën, maar met een lichte kokosgeur, vanwege het gebruik van de kokosolie.

Ik mocht van Bliss Cosmetics vijf deodorant samples uitproberen, zodoende kon ik met alle vijf varianten kennis maken.

Bliss Deodorant | Greenblush

De ingrediënten

Kokosolie, butyrospermum parkii (shea boter), suiker, sodium bicarbonaat (baking soda), maranta arundinacea (arrowroot) poeder, maiszetmeel en essentiële oliën (behalve de original variant). Bliss deodorant is 100% natuurlijk en sowieso vrij van aluminium, wat ik erg prettig vind. 

De deodorants zitten in een schattig blikje die verkrijgbaar zijn in twee varianten: full size (50 ml, prijs is €9,95) en sample size (prijs €2,- per stuk).

Hoe gebruik je deodorantcrème?

Je gebruikt de deodorant door de crème met je vingers op je schone oksels aan te brengen en deze vervolgens uit te smeren. Dit is absoluut anders dan wat je doorgaans ziet, zoals een spray, roller of stick. Zelf heb ik daar geen moeite mee, maar mocht je dit niet zo prettig vinden (in verband met hygiëne), dan kun je wellicht een spateltje gebruiken om de deo uit het blikje te scheppen. In ieder geval bevat de deodorant geen ingrediënten die snel ranzig worden of bederven. 

Wat ik zo fijn vind is dat er meerdere geuren zijn waar je uit kunt kiezen. Ik vind ze allemaal erg lekker ruiken, maar Lemon Squeezy is mijn favoriet! De geur is lekker citroentjes fris, maar niet té overheersend. De crème smeert prettig uit. Je hebt er maar een klein beetje van nodig. 

Bliss Deodorant | 100% natuurlijke crème deodorant in een blikje

Mijn ervaring met Bliss deodorant

De combinatie van kokosolie en sodium bicarbonaat werkt deodoriserend en is antiseptisch. Kokosolie heeft dan ook anti-bacteriële eigenschappen. Het voorkomt het zweten niet (het is tenslotte geen anti-transpirant), maar het remt wél de groei van bacteriën, waardoor een hinderlijke zweetgeur voorkomen wordt. Kokosolie is verzorgend voor de huid, net zoals shea butter dat is. Er is echter alleen een kleine maar: na een aantal weken gebruik (wat ik overigens met veel plezier deed), kreeg ik rode uitslag en irritatie op mijn oksels. Wat blijkt: ik ben allergisch voor baking soda! En dat vind ik ontzettend jammer, want afgezien daarvan is dit product geweldig. Het wil uiteraard niet zeggen dat het product voor jou ook niet geschikt is. Grote kans dat jij er wel gewoon tegen kunt!

Pluspunten:

  • 100% natuurlijk en vegan
  • werkt goed
  • verkrijgbaar in vijf varianten, er zit altijd een geur tussen die je prettig vindt
  • verkrijgbaar in fullsize en sample size
  • leuk dat het handgemaakt is. Hou ik van!

Minpunten:

Sommige mensen reageren allergisch op sodium bicarbonaat (baking soda). Waaronder ik… helaas! 🙁 Mocht je twijfelen of je tegen baking soda kunt, ga dan altijd eerst voor een sample size en stop direct met het gebruik wanneer blijkt dat je allergisch op het product reageert.

Was jij al bekend met natuurlijke deodorant op basis van kokosolie en baking soda?

Deze review betreft producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. 

Lees ook:
De beste deodorant test
HappySoaps deodorant review
Salt of the Earth deodorant review
The Ohm Collection deo review

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply