Green People Organic Children Shampoo + bad/douchegel Citrus Crush | Green People
Green beauty Review

Green People Organic Children citrus crush review

Green People Organic Children is een biologische verzorgingslijn. Ik heb de Citrus Crush shampoo en douchegel door mijn zoon laten testen. Wat we er van vinden lees je vandaag in deze review!

Green People Organic Children review

De huid van kinderen zijn vaak zeer gevoelig. De visie van Green People Organic Children is dat je het beste zo weinig mogelijk kunt gebruiken om deze huidjes te verzorgen. De producten van Organic Children zijn zeer mild voor kinderen maar tevens effectief in de reiniging en verzorging. Daarbij zijn alle producten ook geschikt voor de zeer gevoelige huid van de volwassene. 

Ik heb de shampoo en douchegel door Niels, mijn vierjarige zoon, laten testen. Hij heeft sinds een paar weken last van een geïrriteerde hoofdhuid, met wat eczeem plekjes. Dit had hij voorheen niet en ik heb het vermoeden dat dit door het gebruik van reguliere shampoos komt, vanwege de sls/sles wat daarin zit. Tevens heeft hij een hele droge huid. Ik moet hem na iedere douchebeurt goed insmeren met een natuurlijke olie, maar nog steeds blijft hij last houden van hele droge armen en benen. Ook al drinkt hij genoeg water. In ieder geval lijkt het mij sowieso beter om producten waar sls/sles in zit te vermijden, omdat deze reinigers een sterk uitdrogende werking hebben op zijn huid.

Natuurlijke en biologische ingrediënten

Gelukkig zijn de biologische Shampoo en Bad & Douchegel van Green People Organic Children vrij van sls/sles, parabenen en kunstmatige geurstoffen. Het beschermt de kwetsbare (hoofd)huid tegen uitdroging en irritaties en is tevens zeer zuinig in gebruik.

En als ik zeg zeer zuinig, dan bedoel ik daarmee écht zeer zuinig: je hebt namelijk maar een minimale hoeveelheid nodig, want de producten schuimen geweldig! Ik was aangenaam verrast toen ik dat zag, want ik ben gewend dat met name natuurlijke shampoo’s nauwelijks schuimen. Ook de geur vind ik erg prettig. Lekker fris: de producten ruiken vrolijk naar citrus en mandarijn. De geur van de shampoo en douchegel verschilt iets van elkaar. De douchegel ruikt meer naar mandarijn en sinaasappel. De shampoo bevat geen sinaasappel geur (maar tea tree olie) en ruikt daardoor wat subtieler.

Green People Organic Children Shampoo + bad/douchegel Citrus Crush

Onze ervaring met de producten van Green People Organic Children

Na een aantal weken gebruik merk ik dat zijn hoofdhuid inderdaad een stuk rustiger geworden is: zijn eczeem is bijna weg! Niels reageert goed op de shampoo, super fijn! Ook de douchegel werkt heel goed en prettig. Zijn huid is een stuk minder droog dan voorheen!

De producten zijn niet heel goedkoop, ze kosten zo’n 12 euro per stuk. Maaarrrr…. het zijn flinke tubes en je hebt er maar heel weinig van nodig. Je zult dus lang met deze producten doen. Daarbij vind ik het persoonlijk een fijn idee dat de producten mild en biologisch zijn voor de gevoelige kinderhuid. Ze zijn vrij van irriterende stoffen zoals sls/sles en parabenen. Ik betaal daar graag wat meer voor.

Pluspunten:
– Biologisch, natuurlijk en vegan
– Vrij van irriterende ingrediënten zoals sls en parabenen
– prettige geur
– schuimt geweldig
– zuinig in gebruik
– mild en zacht voor de gevoelige kinderhuid

Minpunten:
– De producten zijn niet heel goedkoop. Maar dat weegt wat mij betreft echt niet op tegen de voordelen!

Het merk Green People is o.a. verkrijgbaar via webshop Big Green Smile.

Ben jij al bekend met de producten van Green People? 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply