Simple as that
Green beauty

Simple As That natuurlijke zonnebrandcrème SPF 30 review

Het zonnetje lijkt momenteel even naar de achtergrond verdwenen te zijn, maar gelukkig heb ik al een aantal weken de natuurlijke zonnebrandcrème van Simple As That kunnen testen. De zonnebrandcrème is maar liefst 100% natuurlijk, dierproefvrij, biologisch, fairtrade én vegan. Maar werkt het ook goed? Ik laat het jullie vandaag zien!

Simple As That: natuurlijke no-nonsense skincare

Onlangs kwam ik in aanraking met dit natuurlijke merk uit Australië. Sinds kort zijn de producten ook in Nederland verkrijgbaar. Simple As That maakt, zoals de naam al zegt, gebruik van doeltreffende, eenvoudige ingrediënten. Geen overbodige poespas of ‘vreemde’ conserveringsmiddelen, maar gewoon nuchter, clean en minimalistisch. Ik persoonlijk kan dat echt enorm waarderen!

Al hun producten zijn 100% natuurlijk, biologisch, fairtrade, dierproefvrij en vegan. En yes, dat geldt inderdaad voor het gehele merk, dat is fijn! Er zijn genoeg beautymerken die vegan opties in hun assortiment hebben, maar mocht je dierlijke ingrediënten compleet willen vermijden, dan zit je bij dit merk in ieder geval goed.

Met het principe ‘Less is more’ biedt het merk skincare producten die geschikt zijn voor alle huidtypen, ook de gevoelige.

Simple As That Sunscreen Lotion SPF 30

De zonnebrandcrème van Simple As That werkt op basis van zinkoxide, een mineraal UV-filter dat zowel tegen UV-A als UV-B straling beschermt. Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een mineraal filter in plaats van een chemische. Chemische filters, waaronder oxybenzone (ook wel benzophenone genoemd), worden door de huid geabsorbeerd, om zodoende de straling op te vangen. Echter reageert niet ieder huidtype hier goed op deze filters. De combinatie van chemische filters en synthetisch parfum kan bij mensen tot een zonnebrandallergie lijden. Ik weet bijvoorbeeld dat dit bij mijn eigen kinderen het geval is.

Zonnebrandcrème met minerale filters gaan eigenlijk altijd wel goed, de kans op een allergische reactie is vrijwel nihil. Het nadeel van minerale filters zijn dat ze een witte waas op de huid achterlaten. Dit komt doordat zinkoxide een beschermend laagje op de huid achterlaat, waardoor uv-straling weerkaatst wordt (in plaats van geabsorbeerd). 

Nou wordt de witte waas veelal voorkomen door gebruik te maken van nano-technologie. De minerale filters worden als het ware tot miniscule deeltjes fijngeknipt. Echter is het gebruik van nano-deeltjes omstreden. Het zou bijvoorbeeld, net als chemische filters overigens, kankerverwekkend zijn en het zeekoraal aantasten. Nou ben ik geen wetenschapper, maar het is wellicht fijn om te weten dat Simple As That géén gebruik maakt van nano-technologie in hun zonnebrandcrème.

Mijn ervaring met Simple As That zonnebrandcrème

Maar goed, even over die witte waas dus. Zoals je kunt zien laat de zonnebrandcrème in eerste instantie een witte laag achter.

Toch valt de crème goed uit te smeren en is de witte waas al snel weer verdwenen. Dat is prettig! Simple As That zonnebrandcrème is 100% natuurlijk en bevat verzorgende ingrediënten als plantaardige glycerine, saffloer- en rozenbottelolie, frambozenzaad- en groene thee extract.

Groene thee extract en rozenbottelolie staan bekend om zijn anti-oxiderende werking en frambozenzaad is een natuurlijke beschermer tegen uv-a en uv-b straling. Het is overigens ook het frambozenzaad dat verantwoordelijk is voor de geur van het product. Ik ruik inderdaad lekkere frambozen in terug!

Ik vind Simple As That zonnebrandcrème erg fijn in gebruik. Het werkt prettig, het heeft een aangename geur en voelt niet vet aan. Zodoende kun je dit product zowel voor je lichaam als je gezicht gebruiken. De witte waas trekt snel weer weg.

Inhoud: 100ml
Prijs: 29.95 euro

Ik hoop dat de producten snel bij meer verkooppunten verkrijgbaar zullen zijn. Dit merk verdient het! Voor meer informatie en verkooppunten van Simple As That neem je een kijkje op de Nederlandse website van Simple As That. 

– Dit product heb ik ontvangen van een merk/bedrijf.

{simple as that}

You Might Also Like...

6 Comments

 • Mariëlle
  28 juli 2017 at 09:16

  Ik leer altijd nieuwe merken bij je kennen haha! Ook dit merk kende ik nog niet, maar dit product klinkt goed 🙂

 • Natascha
  28 juli 2017 at 10:30

  Wat leuk om weer een nieuw merk te leren kennen! Inderdaad zoals mijn voorganger ook zegt 🙂 Tof!

 • TypischKim
  28 juli 2017 at 19:50

  Fijn dat hij goed werkt. Het merk kende ik nog niet!

 • Romy
  28 juli 2017 at 21:49

  Dit merk kende ik nog niet, maar het klinkt zeker als een goede optie als je voor vegan en natuurlijke zonnebrandcrème wilt gaan. Fijn dat hij je zo goed is bevallen en dat de witte waas niet heel lang zichtbaar bleef.

 • Martha de Haan
  14 juni 2021 at 10:23

  beste greenblush,

  ik wil wat kopen. ik wil die zonnebrandcreme van simple as that kopen. Maar k kan het niet vinden op de site, hoe ik daar kom.

 • Greenblush
  14 juni 2021 at 11:39

  Beste Martha, ik zie dat deze website dit merk niet meer verkoopt. Ik zie het product nog wel via deze link: https://nourished.nl/products/simple-as-that-100-natural-sunscreen-lotion, alleen is het daar momenteel uitverkocht. Ze kunnen vast wel vertellen wanneer het weer op voorraad is. Veel succes!

Leave a Reply