Persoonlijk

Weekoverzicht 11: borrels, boeken lezen en tantracursus?

Het is weer maandag, tijd voor een nieuw weekoverzicht. Afgelopen week had ik een borrel op het werk, ging op vrijdag met vriendinnen uit en heb ik veel boeken gelezen. En oh ja: ik kreeg een tantracursus opgestuurd?

Weekoverzicht 11: veel borrels en boeken lezen

Ik had een beetje een gekke week. Aan de ene kant was mijn week vrij rustig omdat ik weinig verplichtingen had. Aan de andere kant had ik wel drie (!) borrels deze week en dat is niet iets wat wekelijks voorkomt zeg maar. Gelukkig niet zeg! Ik had een borrel van de ouderraad, een borrel op het werk en ik ging uit met vriendinnen. Maar ik heb het rustig aangedaan hoor 🙂 Ik vind een biertje of wijntje op z’n tijd echt erg lekker en ik hou van feestjes, maar de volgende ochtend gaan de wekkers (genaamd Niels en Roos) gewoon vroeg af. En brak zijn vind ik nu echt zonde van de tijd. Dus ben ik erg verstandig en hou ik het keurig op 1 of 2 glazen alcohol. Gezellig was het in ieder geval, daar heb ik echt niet veel alcohol voor nodig.

Verder heb ik de afgelopen tijd een aantal boeken gelezen, waar vorige week twee recensies over verschenen zijn. Er zullen nog een aantal recensies verschijnen binnenkort. Overigens ben ik niet van plan om van Greenblush een boekenblog te maken, maar sinds mijn oogoperatie heb ik gemerkt dat lezen mij heel wat makkelijker af gaat. Daar ben ik gewoon superblij mee en lezen is gewoon hartstikke fijn!

weekoverzicht 11

Tantracursus van Happinez

Afgelopen week heb ik weer een aantal pakketjes opgestuurd gekregen, waaronder een tantracursus van de Happinez. Toen Happinez mij vroeg of ik deze cursus wilde proberen heb ik eerlijk gezegd héél erg getwijfeld. Want ehmm is tantra niet heel raar, eng, zweverig en zo? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik zie dan zo’n beeld voor me van een groep mensen die aan zweefseks doen in zo’n schimmig achterkamertje met veel wierook en new age muziek. Vreselijk, echt niks voor mij! Ik krijg al jeuk bij het idee.

Echter volgens Happinez gaat tantra helemaal niet zozeer over seks. Waar het dan wel over gaat? Het gaat om het voelen van je levensenergie, waardoor je energiek en krachtig wordt en veel plezier in het leven ervaart. Ok, veel plezier in het leven ervaren, energiek zijn, ja dat zijn wel twee dingen die ik kan waarderen. Nog steeds vind ik het wel erg spannend, want iets ervaren is één ding, er over schrijven is wat anders. En wat ik kan verwachten, ik heb géén idee. Zal het nog steeds iets heel zweverigs zijn? Vast wel. Maar ik stap er met open mind in heb ik besloten. Iets afwijzen omdat je het niet kent is eigenlijk maar een trieste houding vind ik. Eerst maar ervaren, daarna pas oordelen.

Blogs van afgelopen week:

Weekoverzicht 10
Recensie Lichter van Wiliam Cortvriendt
Recensie SuperOlcay van Olcay Gulsen

Op mijn lijstje voor deze week

Deze week heb ik dinsdag met mijn nicht afgesproken, Woensdag gaan we natuurlijk stemmen en ’s avonds ga ik helpen met stemmen tellen. En dit weekend gaat Niels een weekendje weg met de scouting. Hij vindt het heel spannend (hij is tenslotte nog maar 7), maar dit is ter voorereiding op scoutingkamp van de zomer. We weten nog niet of hij op zomerkamp gaat, eerst maar zien hoe het weekendje bevalt. En zondag hebben we een kinderverjaardag. Heb een fijne week allemaal!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Jenn
  19 maart 2018 at 08:38

  Leuk, ik ben wel benieuwd naar je tantra cursus 🙂

 • Jessica J.
  19 maart 2018 at 09:03

  Ik ben benieuwd wat je van de tantracursus vindt. Ik weet niet goed wat ik me erbij moet voorstellen.

 • Anita Willems
  19 maart 2018 at 13:45

  Wat leuk dat je de tantracursus mag testen. Ik had de aankondiging al gezien in de Happinez. Jij ook veel plezier deze week, veel feestelijkheden zie ik.

 • Mariëlle
  19 maart 2018 at 18:15

  Ik lees ook steeds meer boeken haha 😛 En ik ben heel benieuwd wat je van de tantracursus vindt. Fijne week 🙂

Leave a Reply