Duurzame lifestyle

De positieve kanten van de herfst

positieve kanten van de herfst

Het is herfst. Geen twijfel over mogelijk. Buiten is het nat, binnen is het koud, het wordt weer vroeg donker én weer laat licht. ‘s Ochtends opstaan is een ramp.  In mijn geval betekent het ook dat ik ‘s ochtends en ‘s avonds door weer en wind met twee kinderen een half uur in het donker moet fietsen. Iets waar ik een grondige hekel aan heb en waar ik ieder jaar weer tegenop zie. Maar goed, dan kan ik gaan piepen en klagen hoe zielig ik wel niet ben, maar wat schiet je daar nu mee op? Het is niet zo dat de situatie daardoor verandert. Of dat het dan plotseling stopt met regenen. Wat ik wel kan doen is de situatie positief benaderen en inzien dat de herfst niet alleen maar kommer en kwel is. De herfst heeft namelijk ook veel moois te bieden. Dit zijn de positieve kanten van de herfst:

De positieve kanten van de herfst

positieve kanten van de herfst

1. Warme chocomel!

Het is weer tijd voor heel veel warme chocomel en andere warme dranken! Van de week heb ik weer mijn eerste (vegan) warme chocomel gemaakt en het smaakte heerlijk. Daar kan ik dan echt wel van genieten. Daarnaast wil ik eens andere drankjes zelf maken. Pumpkin spice latte anyone?

2. Lekker knus op de bank

De introverten onder ons kunnen weer hun hart ophalen. Je hoeft niet meer alle terrasjes en sociale verplichtingen af. Je mag weer ‘s avonds ongestoord series kijken op Netflix. Ik ben niet iemand die veel tv kijkt, maar hey, als het buiten stormt en regent vind ik het heerlijk. Lekker cozy op de bank met je warme chocomel en een dekentje. Oh en (geur)kaarsjes natuurlijk! Die branden inmiddels ook weer hier.

3. Tijd voor onesies!

Over cozy gesproken: Je mag je onesie weer uit de kast trekken! Bij Hunkemoller* verkopen ze hele toffe (o.a. met konijnenoren!). Als ik ‘s avonds uit m’n werk kom, natgeregend en wel, dan stap ik het liefst meteen onder de douche en trek ik daarna iets comfortabels aan. Een onesie is ideaal dus. Ik ken trouwens mensen die rustig met een onesie aan buiten lopen, dat doe ik dan weer niet. Maar als ik toch niet meer de deur uitga vind ik het heerlijk.

 photo wine-1731640_1280_zpsi3xfnxdm.jpg

4. Mooie herfstwandelingen

Gelukkig zijn er tijdens de herfstmaanden ook mooie dagen. Ik doe dan niets liever dan een herfstwandeling maken. De kleuren zijn dan zó mooi! Ik hou echt van al die bruin, rood, geel en goudtinten en ik ga dan graag kastanjes en beukenootjes zoeken met de kinderen.

5. Tijd voor andere hobby’s

De herfst betekent voor mij ook tijd voor andere hobby’s. In het voorjaar en zomer ben ik altijd wat actiever en veel op pad. In het najaar verander ik echt in een huismus. Dan ga ik weer boeken lezen, wil ik weer creatieve dingen oppakken, DIY’s maken bijvoorbeeld. Misschien ga ik zelfs wel breien of haken 😉 Oh zo kneuterig, maar stiekem ben ik dat ook gewoon.

6. Heerlijke gerechten

Een nieuw seizoen betekent ook tijd voor nieuwe gerechten! Tijd voor stoofschotels, pompoensoep… ik vind dat dus echt heerlijk! Ik vind het tijdens de herfstmaanden veel leuker om in de keuken te staan. Ik ga zelfs vaker bakken. Zelfgemaakte warme appeltaart en speculaas, heerlijk!

Nu ik er over nadenk is het enige wat ik écht niet leuk vind aan de herfst het fietsen in het donker en door de regen. Afgezien daarvan vind ik de herfst heerlijk! Nee, de herfst is nog helemaal zo slecht nog niet 🙂

Wat vind jij positief aan de herfst?

*Dit artikel betreft een samenwerking

7 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
21 oktober 2016
Next Post
21 oktober 2016

7 Comments

 • Jonna@Burgertrutjes

  ik houd intens van de herfst! Lekker koken, series kijken en genieten in huis. Love it!

 • hillybillybeauty

  Ik ben gek op herfst! Lekker kaarsjes en lampjes aan, kleedjes op de bank. I love it!

 • Sanne

  Jaaaaa, een fijne tijd als je introvert bent haha 🙂 heerlijk binnen, onder een dekentje (of in een onesie!) en, zoals je zegt, warme chocolademelk erbij :).
  Liefs

 • Kim

  Jaa zo fijn de herfst! Toevallig maakte ik vandaag nog een opmerking over de mooie bomen in de buurt 🙂

 • Rowan

  Wat een super fijn lijstje! Dit vind ik ook zo leuk aan de herfst! Kom maar op met die huispakken, kaarsjes, dekentjes, series en mooie wandelingen!

 • Jessica J.

  Ik houuu van de herfst! Lekker knus op de bank, dekentjes, cozy socks, kaarsjes, herfstdecoratie, thee en zelfgemaakte soep! Leuk lijstje, dit! Ik heb zelf een soortgelijk lijstje gemaakt onlangs, haha!

 • Linda

  Herfst is echt mijn favoriete seizoen! Ik vind de kleuren prachtig en ik vind het eigenlijk helemaal niet erg dat het wat kouder wordt. Zolang het niet regent als ik moet fietsen, ben ik blij haha 😉

Leave a Reply

Instagram

 • Ken je de natuurlijke beautyboxen van @boxbyshine al? Shine is een luxe beautybox gevuld met fijne duurzame producten. Lees alles over de box via #linkinbio en volg ze meteen even als je mee wil doen aan de #winactie! . #studentcompany #beautybox #unboxing #bbloggers #greenlifestyle #greenblogger #discoverunder5k #gekregen #duurzaam #sustainable #naturalbeauty #natural #eco #ecobeauty #cleanbeauty #cleanliving
 • De mannen zijn op stap, dus vandaag zijn we lekker met z'n tweetjes. Koekjes bakken, kleien en even schommelen, heerlijk kneuterig 💚 Van de week mocht ze wennen in groep 3, de tijd gaat zo snel! 😱#timeflies #enjoythelittlethingsinlife #buitenspelen #dochter #daughter #greenlifestyle #greenblogger #nature #instadaily #kids #daughter #family #familylife #enjoy
 • In love with this new scent 💙 Pure Balance @saltoftheearthdeodorant.nl#purebalance #saltoftheearth #deodorant #crueltyfree #naturalbeauty #natural #vegan #greenlifestyle #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #picoftheday #instadaily #linkinbio #sample
 • Deze 100% natuurlijke handcrème van @avanaturalskincare is echt hééll fijn! 👍Het maakt droge handen superzacht en het is bovendien heel zuinig in gebruik. Meer lees je in mijn review, zie link in bio. Fijne avond allemaal! 💚#linkinbio #naturalbeauty #crueltyfree #vegan #greenlifestyle #greenblogger #greenbeauty #cleanbeauty #bblogger #vegancosmetics #dutchblogger #discoverunder5k #review #instadaily #instabeauty #picoftheday #musthave #fav #favorite #ecobeauty #hands #manicure #handcream #bodycare #sample
 • Yay, er gaat niets boven een lang weekend vrij en verse aardbeien 😍🍓 Gaan jullie nog wat leuks doen vandaag? Wij zijn het hele weekend al bezig met klussen, behangen en zo. Ook ben ik na een lange afwezigheid weer begonnen met bloggen, er staan 2 reviews online. Leuk als je een kijkje neemt! 💚#aardbei #strawberry #breakfast #lowcarb #fruit #kha #healthyfood #weekend #pinksteren #greenlifestyle #greenblogger #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #instafood #picoftheday #foodpic
 • Code geel? Hier is het in ieder geval droog en windstil gebleven. Toch wel fijn, zo tijdens de Avondvierdaagse 😄 2e dag 10 km wandelen zit er op! 💪#avondvierdaagse #codegeel #holland #nederland #bloembollen #flowers #dutch #bos #strand #duinen #dunes #forest #bloemen #dutchblogger #hiking #10km

Follow Me!