Duurzame lifestyle

De positieve kanten van de herfst

positieve kanten van de herfst

Het is herfst. Geen twijfel over mogelijk. Buiten is het nat, binnen is het koud, het wordt weer vroeg donker én weer laat licht. ‘s Ochtends opstaan is een ramp.  In mijn geval betekent het ook dat ik ‘s ochtends en ‘s avonds door weer en wind met twee kinderen een half uur in het donker moet fietsen. Iets waar ik een grondige hekel aan heb en waar ik ieder jaar weer tegenop zie. Maar goed, dan kan ik gaan piepen en klagen hoe zielig ik wel niet ben, maar wat schiet je daar nu mee op? Het is niet zo dat de situatie daardoor verandert. Of dat het dan plotseling stopt met regenen. Wat ik wel kan doen is de situatie positief benaderen en inzien dat de herfst niet alleen maar kommer en kwel is. De herfst heeft namelijk ook veel moois te bieden. Dit zijn de positieve kanten van de herfst:

De positieve kanten van de herfst

positieve kanten van de herfst

1. Warme chocomel!

Het is weer tijd voor heel veel warme chocomel en andere warme dranken! Van de week heb ik weer mijn eerste (vegan) warme chocomel gemaakt en het smaakte heerlijk. Daar kan ik dan echt wel van genieten. Daarnaast wil ik eens andere drankjes zelf maken. Pumpkin spice latte anyone?

2. Lekker knus op de bank

De introverten onder ons kunnen weer hun hart ophalen. Je hoeft niet meer alle terrasjes en sociale verplichtingen af. Je mag weer ‘s avonds ongestoord series kijken op Netflix. Ik ben niet iemand die veel tv kijkt, maar hey, als het buiten stormt en regent vind ik het heerlijk. Lekker cozy op de bank met je warme chocomel en een dekentje. Oh en (geur)kaarsjes natuurlijk! Die branden inmiddels ook weer hier.

3. Tijd voor onesies!

Over cozy gesproken: Je mag je onesie weer uit de kast trekken! Bij Hunkemoller* verkopen ze hele toffe (o.a. met konijnenoren!). Als ik ‘s avonds uit m’n werk kom, natgeregend en wel, dan stap ik het liefst meteen onder de douche en trek ik daarna iets comfortabels aan. Een onesie is ideaal dus. Ik ken trouwens mensen die rustig met een onesie aan buiten lopen, dat doe ik dan weer niet. Maar als ik toch niet meer de deur uitga vind ik het heerlijk.

 photo wine-1731640_1280_zpsi3xfnxdm.jpg

4. Mooie herfstwandelingen

Gelukkig zijn er tijdens de herfstmaanden ook mooie dagen. Ik doe dan niets liever dan een herfstwandeling maken. De kleuren zijn dan zó mooi! Ik hou echt van al die bruin, rood, geel en goudtinten en ik ga dan graag kastanjes en beukenootjes zoeken met de kinderen.

5. Tijd voor andere hobby’s

De herfst betekent voor mij ook tijd voor andere hobby’s. In het voorjaar en zomer ben ik altijd wat actiever en veel op pad. In het najaar verander ik echt in een huismus. Dan ga ik weer boeken lezen, wil ik weer creatieve dingen oppakken, DIY’s maken bijvoorbeeld. Misschien ga ik zelfs wel breien of haken 😉 Oh zo kneuterig, maar stiekem ben ik dat ook gewoon.

6. Heerlijke gerechten

Een nieuw seizoen betekent ook tijd voor nieuwe gerechten! Tijd voor stoofschotels, pompoensoep… ik vind dat dus echt heerlijk! Ik vind het tijdens de herfstmaanden veel leuker om in de keuken te staan. Ik ga zelfs vaker bakken. Zelfgemaakte warme appeltaart en speculaas, heerlijk!

Nu ik er over nadenk is het enige wat ik écht niet leuk vind aan de herfst het fietsen in het donker en door de regen. Afgezien daarvan vind ik de herfst heerlijk! Nee, de herfst is nog helemaal zo slecht nog niet 🙂

Wat vind jij positief aan de herfst?

*Dit artikel betreft een samenwerking

7 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
21 oktober 2016
Next Post
21 oktober 2016

7 Comments

 • Jonna@Burgertrutjes

  ik houd intens van de herfst! Lekker koken, series kijken en genieten in huis. Love it!

 • hillybillybeauty

  Ik ben gek op herfst! Lekker kaarsjes en lampjes aan, kleedjes op de bank. I love it!

 • Sanne

  Jaaaaa, een fijne tijd als je introvert bent haha 🙂 heerlijk binnen, onder een dekentje (of in een onesie!) en, zoals je zegt, warme chocolademelk erbij :).
  Liefs

 • Kim

  Jaa zo fijn de herfst! Toevallig maakte ik vandaag nog een opmerking over de mooie bomen in de buurt 🙂

 • Rowan

  Wat een super fijn lijstje! Dit vind ik ook zo leuk aan de herfst! Kom maar op met die huispakken, kaarsjes, dekentjes, series en mooie wandelingen!

 • Jessica J.

  Ik houuu van de herfst! Lekker knus op de bank, dekentjes, cozy socks, kaarsjes, herfstdecoratie, thee en zelfgemaakte soep! Leuk lijstje, dit! Ik heb zelf een soortgelijk lijstje gemaakt onlangs, haha!

 • Linda

  Herfst is echt mijn favoriete seizoen! Ik vind de kleuren prachtig en ik vind het eigenlijk helemaal niet erg dat het wat kouder wordt. Zolang het niet regent als ik moet fietsen, ben ik blij haha 😉

Leave a Reply

Instagram

 • Dit was heerlijk 💚 even genieten van een relaxed wellness momentje bij @weledanl City Spa in Den Haag. . #weleda #weldacityspa #spa #facial #beautytreatment #beauty #massage #denhaag #thehague #weledaambassadeur #sportenmetweleda #wellness #sunday #relax #relaxing #mindfull #mindfullness #bblogger #greenlifestyle #greenbeauty #naturalbeauty #greenblogger #zen
 • HEERLIJK dit zonnetje! ☀ Lekker weer om naar buiten te gaan en weer te gaan wandelen of hardlopen De arnica producten van @weledanl zijn fijn na het sporten en helpen goed bij pijnlijke en stijve spieren. 💚 #sportenmetweleda #weledaambassadeur #greenlifestyle #greenblogger #greenbeauty #weleda #sport #fit #running #sports #fitness #bblogger #hiking
 • Langer licht, luv it 💚 . . #nature #air #sky #skycolors #winter #loveit #picoftheday #pink #colors #light #greenblogger #holland #vitamind #naturepic
 • Afvallen is één ding, op gewicht blijven is een ander verhaal. De meeste dieetboeken gaan vooral over voeding, maar de psychologische oorzaken van overgewicht zijn hierbij vaak onderbelicht. Iedereen heeft zo zijn triggers en valkuilen en zolang je hier niet bewust van bent verval je snel in oude gewoontes. Het boek @nooitmeeraankomen geeft veel info, tips en handvatten om blijvend af te vallen en een jojo-effect te voorkomen. Lees mijn review via #linkinbio 💚 . .#nooitmeeraankomen #weightloss #weightlossjourney #review #diet # @afslankstudiosupershape #mindset #goals #weightlosstransformation #weightlossmotivation #selfcare #2019goals #selflove #mindfullness #shape
 • Lunch! Fritatta met restjes groente. Gezond én lekker! Ik neem dit ook wel eens mee naar het werk 😊 . #lunch #whatieatinaday #veggies #vega #vegetarian #fritatta #food #healthyfood #lowcarb #zerowaste #health #healthyfood #mealprep #weightloss #weightlossjourney #foodpic
 • Bye bye droge winterhuid ❄⛄🌧 Vandaag kan je nog meedoen aan de #winactie van @weledanl, zie mijn vorige #weleda post! #weledaambassadeur #wateetjehuidvandaag #organic #skinfood #bodybutter #greenblogger #greenbeauty #greenlifestyle #beauty #beautyproducts #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #gekregen #giveaway #winacties

Follow Me!