Duurzame lifestyle Persoonlijk

Shop ’n Style Launch Party

Hoi allemaal! Gisteren was ik aanwezig bij een wel héél leuk bloggers event, namelijk de launch party van Shop ’n Style! Shop ’n Style is hét Nederlandse platform voor fair fashion lovers, waar je tips en inspiratie op het gebied van ‘feel good fashion‘ kunt vinden. We hadden een super leuk programma, kijk je mee?

Shop ’n Style Launch Event

Ik keek al een aantal weken erg naar uit dit event, maar gistermiddag was het dan eindelijk zover: 20 bloggers waren uitgenodigd om een workshop programma van Shop ’n Style bij te wonen.

shop1Whiie, ik zie een heerlijke lunch van Yoghurt Barn, inclusief lekkere gebakjes. En iedere blogger kreeg een gepersonaliseerd tasje mee naar huis. Wat leuk!

shop 'n style De Groene Meisjes

Kijk, Merel van De Groene Meisjes was er ook! Zij gaf een korte lezing over duurzame fashion. Ook mochten we haar na afloop wat vragen stellen. Wat is ze toch een groot inspiratiebron!

shop3

Na de heerlijke lunch gingen we op stap; we liepen een ‘fair fashion route’ door Utrecht. Zo gingen we op bezoek bij Nukuhiva, de fairtrade winkel die door Floortje Dessing opgericht is.

shop4

Wat een prachtige winkel is het toch! Er is overigens ook een Nukuhiva winkel in Amsterdam, waar ik binnenkort erg graag langs wil gaan.

shop5

shop6

Diepe liefde voor deze plantenhangers! <3

shop15shop20shop18

Kaufhaus is een vintage winkel, waar je tweedehands kleding maar ook andere mooie spulletjes kunt vinden. 50% van de winst wordt gedoneerd aan goede doelen in Afrika en India. Een mooie win-win situatie, ik hou van dit soort duurzame initiatieven!

shop17

Fotografe Nienke gaf ons een mini workshop Mode fotografie. Ze had fijne tips voor ons, handig als regelmatig outfit posts op je blog plaatst bijvoorbeeld! Echter sta ik liever áchter de camera dan ervoor. Ik heb echt een hekel om op foto’s te staan, haha!

shop8

Bij Puha vind ik veel duurzame design kleding en producten, veelal van Utrechtse ontwerpers. Kijk eens hoe tof, deze kast in vorm van een gorilla!

shop11
shop7

De winkel is heerlijk licht en kleurrijk, love it!

shop10

Dit was zo gaaf! We kregen een bij Puha een korte workshop Kleur & Stijl van Marijse. We gingen onderzoeken wat voor kleurtype je bent, zodat je weet welke kleuren je mooi staan.

shop9

Wat staat je beter? Goud of zilver? Door dat eerst te achterhalen, weet je of je een koel- of warm type bent. Super handig, want als je weet welke kleuren en vormen je goed staan, voorkom je zóveel miskopen!

shop12

Tot slot gingen wij nog even langs bij Hutspot. Hutspot (zit overigens ook in Amsterdam), is een prachtig conceptstore, waar je van alles en nog wat kunt vinden. Er is zelfs een bar in de zaak aanwezig, ik hou daar wel van hihi!shop13

Ik moet toch echt vaker langs grote steden gaan, want ik vind winkels als Hutspot echt een verademing. Geen massaproductie, geen propvolle winkels, de beleving staat centraal.

shop14

Wij zijn deze dag óntzettend verwend, ik vond het super inspirerend en heel tof om zo’n dag mee te maken. Duurzaam shoppen is gewoon heel erg leuk!

Wil je meer weten of Shop ’n Style en wat ze precies doen? Neem dan eens een kijkje op hun website of volg ze via Facebook of Instagram.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Beau
  11 april 2016 at 08:59

  Dat ziet er heel leuk en gezellig uit, ga zeker even een kijkje nemen in de webshop 🙂

 • José
  11 april 2016 at 13:17

  Leuk om je te ontmoeten en je blog hierover te lezen! Ik ga je in de gaten houden 🙂

 • Eva
  12 april 2016 at 08:12

  Leuk artikel heb je ervan gemaakt Marieke! Hopelijk zien we elkaar een volgende keer weer. Lijkt mij gezellig!

 • Chanel
  29 november 2016 at 14:35

  Bedankt voor de tip! Op de foto’s ziet het er in ieder geval erg leuk uit 😉

Leave a Reply