testa omega 3 algenolie
Health

Testa Omega 3 algenolie review | Plantaardige visolie

Omega 3 vetzuren zijn supergezond voor je brein en lichaam, maar dankzij overbevissing en vervuiling van de oceanen is vis eten niet een heel duurzaam idee. Gelukkig zijn Testa Omega 3 algenolie capsules een goed en milieuvriendelijk alternatief. Met deze vegan capsules krijg je dagelijks je portie EPA en DHA binnen (o.a. goed voor je hart en hersenen), maar wordt er geen enkele vis voor gevangen. Hoe dat zit leg ik vandaag uit!

Omega 3: supergezond voor je lichaam én brein

Omega 3 is supergezond. We hebben het allemaal nodig om gezond te blijven. Echter kan ons lichaam deze vetzuren niet zelf aanmaken, daarom moeten we Omega 3 uit voeding of supplementen halen. Omega 3 komt voornamelijk voor in vette vis, waaronder makreel, zalm en tonijn. Het voedingscentrum raadt daarom aan om twee keer per week vette vis op het menu te zetten. De meeste mensen halen dit niet. Veel mensen hebben er baat bij om extra omega 3 in de vorm van supplementen in te nemen. Dit geldt in het bijzonder voor zwangere vrouwen en kinderen.

Maar wat is omega 3 precies? Omega 3 bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn ALA (alfa-linoleenzuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). EPA en DHA zijn vetzuren die voornamelijk in vis voorkomen en die allerlei gezondheidsvoordelen voor je lichaam hebben:

  • DHA helpt om normaal te blijven zien (bij 250 mg DHA per dag)
  • DHA is goed voor de hersenen (bij 250 mg DHA per dag)
  • EPA en DHA zijn goed voor het hart (bij 250 mg EPA en DHA per dag)
  • EPA en DHA zijn gunstig voor de bloeddruk (bij 250 mg EPA en DHA per dag)

Ook helpen omega 3 vetzuren je huid gezond en soepel te houden. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat omega 3 kan helpen bij het voorkomen van depressies en bij concentratieproblemen, alhoewel onomstotelijk bewijs ontbreekt.

testa omega 3 algenolie capsules

Huh? Vissen maken geen omega 3 aan

Omega 3 is dus hartstikke gezond voor je. Maar weet je wat het kromme is? We eten vis voor de omega 3, maar vissen maken uit zichzelf helemaal geen omega 3 aan. Omega 3 komt namelijk uit algen, die door de vissen opgegeten worden. Doordat vissen algen eten, wordt de omega 3 uit algen in vissen opgeslagen. En doordat wij vis eten, krijgen wij omega 3 binnen. Maar waarom zou je vis eten als je DHA en EPA rechtstreeks uit de bron kan halen?

Door algenolie capsules te gebruiken, sla je een stap over in de voedselketen. Hiermee bespaar je overbevissing en heel veel dierenleed. Bovendien bevat vis tegenwoordig veel verontreinigingen, omdat de oceanen vervuild zijn. Denk hierbij aan zware metalen, dioxines en pcb’s. Hoewel vis an sich zeker gezond voor je is, maken deze verontreinigingen een groot deel van de gezondheidsvoordelen ongedaan.

Testa Omega 3 algenolie capsules: beter voor jou, beter voor de wereld

Wil je geen vis of dierlijke producten eten? Of vind je vis gewoon niet lekker? Dan is het nog steeds mogelijk om je portie omega 3 binnen te krijgen. Testa Omega3 is een 100% plantaardig supplement op basis van algenolie. Je krijgt met dit supplement alle benodigde omega 3 binnen, geheel diervriendelijk en vegan. Testa haalt omega 3 rechtstreeks uit gekweekte algen door middel van een zuiver en gecontroleeerd proces. Hierdoor is deze algenolie volledig vrij van schadelijke stoffen als zware metalen, dioxines en PCB’s.

Het is het beste van twee werelden: je krijgt gezonde voedingstoffen binnen, zónder verontreinigingen. Dus het is gezond voor jou. En omdat Testa Omega-3 vegan is, beïnvloedt dit de visvangst niet, Géén overbevissing, geen dierenleed, dus ook beter voor de wereld. Wat wil je nog meer?

testa omega 3

Mijn ervaring met Testa omega 3 algenolie capsules

Ik gebruik sinds een jaar regelmatig algenolie capsules. Ook mijn kinderen gebruiken het. Voorheen gebruikten ze visolie capsules, maar sinds ik weet dat het niet nodig is om visolie te gebruiken zijn we overgestapt naar algenolie. Met algenolie bespaar je veel onnodige visvangst: met een verpakking Testa algenolie heb je al 36 vissenlevens gered! Ik vind het een prettig idee dat de ingrediënten van Testa zuiver zijn én dat de gehele capsule vegan is.

Eén capsule van Testa voldoet met 450 mg omega 3 aan de ADH van 200 mg zoals voorgeschreven door de gezondheidsraad. Hiermee hebben de capsules de hoogste concentratie DHA en EPA . De capsules van Testa zijn vrij groot, maar je slikt ze wel eenvoudig door. Bij veel merken moet je meerdere capsules slikken, maar met Testa heb je aan eentje genoeg. Wat ook fijn is dat je geen last hebt van een vissige nasmaak of van vervelende oprispingen.

Wil je Testa Omega 3 zelf proberen? Het merk is via vele online drogisterijen te koop. Ook kun je de capsules via de website van Testa bestellen. Ze bieden ook de mogelijkheid tot een abonnement aan. Je krijgt ze dan om de vier maanden toegestuurd, waarbij je fikse korting krijgt op de prijs. De verpakking past door je brievenbus. Superhandig!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply