meer groente en fruit eten green juice orangefit
Health

4 eenvoudige tips om meer groente en fruit te eten

We weten allemaal dat we voldoende groente en fruit moeten eten. Alleen lukt dit niet altijd. Bovendien schijnt het zo te zijn dat landbouwgrond vroeger veel rijker was aan voedingsstoffen dan nu. Dat zou dus betekenen dat we tegenwoordig nóg meer groente en fruit moeten eten om aan alle voedingsstoffen te komen. Maar hoe doe je dat, meer groente en fruit eten? Ik deel een aantal tips zodat je het maximale uit je voeding haalt.

Meer groente en fruit eten? Ja, maar ga ook naar buiten

De meeste vitamines halen we uit voeding. Vitamine D is daarentegen de enige vitamine die we ook zelf kunnen aanmaken. Hiervoor hebben we zonlicht nodig. Om vitamine D aan te maken is het advies om dagelijks een half uurtje buiten te zijn, bij voorkeur tussen 11.00 en 15.00 uur. En het liefst met onbedekt hoofd en handen, zodat je huid makkelijker vitamine D aan kan maken. Maak daarom regelmatig een herfstwandeling, of ga lekker fietsen. Vitamine D vind je overigens ook in vette vis, vlees en eieren. Het is lastig als je vegetariër of veganist bent om voldoende vitamine D uit je voeding te halen. Daarom kan het raadzaam zijn om in de wintermaanden (doordat de zon minder schijnt) een vitamine D-supplement in te nemen. Maar let op, ook andere doelgroepen hebben extra vitamine D nodig. Zij halen niet voldoende uit zonlicht en kunnen daarom beter een vitamine D supplement innemen. Dit geldt o.a. voor kinderen tot 4 jaar, voor ouderen, voor mensen met een donkere huidskleur en voor mensen die weinig buiten komen.

Eet groente en fruit zo vers mogelijk óf haal het uit de diepvries

Het beste is om groente en fruit zo vers mogelijk op te eten. Want hoe langer je het bewaart, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan. Groente en fruit volgens het seizoen eten is nog altijd het gezondst. Heb je toevallig te veel vers fruit of groente ingekocht? Vries het dan in, zodat je het langer kan bewaren. Scheelt weer weggooien! Diepvriesfruit en diepvriesgroente kopen is ook een prima optie. Ten eerste omdat ze direct na de oogst worden ingevroren, waardoor alle vitamines bewaard blijven. Maar ook omdat je zo groente en fruit buiten het seizoen kan eten. Groente en fruit kunnen behoorlijk aan de prijs zijn als het niet het juiste seizoen is. Uit de diepvries is vaak een stuk voordeliger. Oh én duurzamer, want je aardbeien hoeven in de winter niet vanuit Verweggistan overgevlogen te worden.

Eet groente bij iedere maaltijd

Als je al je benodigde groente bij je avondmaaltijd opeet, dan heb je een flink bord nodig. Het lukt niet iedereen om in één keer zo’n grote portie binnen te krijgen. Een goede tip is daarom om bij iedere maaltijd groente te eten. Dus niet alleen bij je diner, maar ook bij de lunch en het ontbijt. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Eet bijvoorbeeld een salade bij de lunch, of beleg crackers met hummus, tomaatjes, komkommer en rucola. Maak een groente omelet voor je ontbijt of neem een groene smoothie met fruit en spinazie. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden!

Neem een green juice

Ben je niet zo’n groente- en fruiteter of wil je er zeker van zijn dat je genoeg binnenkrijgt? Probeer dan eens green juice van Orangefit. Met deze green juice krijg je met één shot maar liefst 24 verschillende soorten groenten en fruit binnen. Dit komt neer op een derde van je dagelijkse vitaminebehoefte! Ook zit ‘ie bomvol met vezels en antioxidanten. Mix het door je shake, smoothie, sapje, of gebruik alleen water. Eenvoudiger kan niet!

Dit is een samenwerking.

You Might Also Like...