Nigella Sativa Olie
Green beauty Health Review

Nigella Sativa Olie (Zwarte komijnzaadolie) bij eczeem

Ik ben dol op natuurlijke huidverzorgende oliën. Zo gebruik ik graag arganolie, cactusvijgolie en sindskort dus ook Nigella Sativa olie. Nigella Sativa olie staat ook wel bekend als Zwart Komijnzaad Olie, Schwarzkümmel Olie of Black Seed Olie. Maar waar kan je het allemaal voor gebruiken? Daar zal ik vandaag wat meer over vertellen!

Nigella Sativa Olie/ Zwarte komijnzaad olie

Nigella Sativa Olie is afkomstig uit de zaden van een prachtige bloem, die vooral in het Midden-Oosten voorkomt. De Farao’s waren al bekend met de bijzondere eigenschappen van deze olie.

Om de kracht van de zaden te verzamelen worden deze na de oogst gedroogd en met een oliemolen koud geperst. Zo blijven de belangrijkste voedingsstoffen behouden. Nigella Sativa Olie is namelijk rijk aan pro-vitamine A, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11, C, E, en K. Ook bevat het mineralen en spoorelementen, waaronder magnesium, calcium, mangaan, ijzer, kalium, koper, selenium, zink en sodium. Stoffen die het erg goed doen voor huid en lichaam, zeker bij droge en gevoelige huidjes die snel last hebben van eczeem!

Nigella Sativa Olie

Hoe gebruik je Nigella Sativa Olie?

Nigella Sativa Olie kan je zowel voor je huid als inwendig gebruiken, bijvoorbeeld door het te verwerken in een salade dressing of in te nemen als voedingssupplement. Maar je kunt het ook aan het badwater toevoegen, zodat het een kalmerende werking op de huid heeft. Of, gewoon als verzorgende huidolie gebruiken. Steeds vaker wordt het als ingrediënt toegevoegd aan een verzorgend product is mij opgevallen.

Ik ontving van webshop Supernaturals een flesje Nigella Sativa Olie om te reviewen. Dit betreft een 100% koudgeperste olie, waardoor alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven.

nigella sativa olie

Mijn ervaring met Nigella Sativa Olie

Je kunt deze olie innemen, maar dat heeft voor mij persoonlijk niet de voorkeur. Het smaakt behoorlijk bitter. Wij gebruiken deze olie daarom alleen uitwendig.


De olie ruikt kruidig, tja, het ruikt gewoon naar komijnzaad. Het heeft niet specifiek een aangename geur, maar daar is dit product ook dan niet voor bedoeld. Ik vind het in dit geval vooral belangrijk dat het een puur en zuiver product betreft, dat rijk aan werkstoffen is. Nou, dat zit wel goed!

Mijn dochtertje heeft een extreem droog huidje wat ook eczeem gevoelig is. Wij gebruiken de olie daarom graag om haar huidje in te vetten. Ik moet zeggen dat Nigella Sativa olie écht wat doet voor haar huid, zelfs nog beter dan arganolie of amandelolie bijvoorbeeld. Eindelijk voelt haar huid niet meer zo droog aan als schuurpapier!

Mijn huid reageerde onlangs erg gevoelig op een bepaald product (waar ik jammer genoeg een allergische reactie van kreeg), maar dankzij het gebruik van deze olie herstelde mijn huid zich weer snel.

nigella2

Nigella Sativa olie in zuinig in gebruik, maar het flesje heeft een ruime opening. Je moet daarom goed uitkijken dat je niet teveel olie in één keer uitschenkt. Als je alleen maar een paar druppels voor het gezicht wilt gebruiken bijvoorbeeld, dan pak je al snel te veel.

Ik vind Nigella Sativa olie een fijne olie om voor het lichaam te gebruiken, het helpt droge plekken en eczeem te herstellen. Het is heerlijk voedend en verzorgend. En heel fijn: 100% natuurlijk en vegan!

Nigella Sativa olie is verkrijgbaar in verschillende formaten. Een flesje van 50 ml kost nu €9,95,- via Supernaturals.nl.

Kende jij Nigella Sativa/zwart komijnzaad olie al?

Dit product is door een bedrijf ter beschikking gesteld voor een review.

You Might Also Like...

4 Comments

 • jeapiebel
  21 mei 2016 at 07:44

  Komijnzaad olie wat klinkt dat interessant. Ik heb alleen maar komijnzaad gebruikt, maar nog nooit de olie. Als het bitter smaakt dat zal ik het ook laten staan en alleen maar voor het lichaam gebruiken. 😉 100% natuurlijk en vegan dat is ook erg fijn om te weten.

 • Mariëlle
  23 mei 2016 at 09:28

  Super goed om te weten. Dan ga ik dit ook eens proberen. Heb regelmatig last van eczeem plekjes tussen mijn vingers, of op mijn pols. Wie weet bied dit wel een uitkomst. Beter dan al die hormoon cremé’s

 • Greenblush
  25 mei 2016 at 20:24

  Ja, dit zou je best wel eens kunnen helpen! En inderdaad een stuk beter dan hormooncrèmes 🙂

 • giftmorocco argan oil morocco
  19 april 2018 at 10:37

  Interesting thanks for your post.

Leave a Reply