Charlotte Tilbury Amazing Grace Lipstick & Sweet Stiletto Lip Lustre
Green beauty Review

Mijn Charlotte Tilbury make-up aankopen!

Het overkomt mij niet zo snel dat ik meteen compleet onder de indruk ben als er een nieuw make-up merk op de markt verschijnt. Toch was het direct liefde op het eerste gezicht toen ik de make-up producten van Charlotte Tilbury op Instagram voorbij zag komen. Destijds was het merk nog niet in Nederland verkrijgbaar, wat ik stiekem wel jammer vond. Mijn hart maakte daarom een sprongetje toen ik te horen kreeg dat Charlotte Tilbury vanaf nu ook bij De Bijenkorf verkrijgbaar is. Daar moest ik dus meer over weten!

Charlotte Tilbury Make-up

Charlotte Tilbury is een Britse make-up artist die al ruim 20 jaar in het vak zit. Ze heeft tijdens haar carrière niet met de minsten samengewerkt: Mario Testino, Kate Moss, Gisele Bündchen, Tom Ford, bladen als Vogue, noem maar op. Ze begon haar eigen Youtube kanaal met make-up tutorials en niet veel later besloot ze ook haar eigen lijn op de markt te zetten, dat een compleet assortiment, waaronder kwasten, gezichtsverzorging én make-up beslaat.

Charlotte Tilbury aankopen

Wat Charlotte Tilbury zo onderscheidend maakt? Nou, je kunt via haar site eenvoudig op zoek gaan naar bepaalde looks; Wat denk je bijvoorbeeld van The Uptown Girl, Rock Chick of The Dolce Vita? Indien je een toffe look gevonden hebt kun je de bijpassende producten eenvoudig in je winkelmandje stoppen en ze zo online bestellen. Dat is uiteraard fijn, maar toch haalt dat het niet bij zelf snuffelen en shoppen bij het luxe (zeer luxe!) counter van De Bijenkorf.

Charlotte Tilbury Amazing Grace Lipstick & Sweet Stiletto Lip Lustre

High-end make-up

Ik ben niet iemand die veel high-end make-up producten koopt. Ten eerste omdat (laten we eerlijk wezen), deze producten aardig aan de prijs zijn. Bovendien zijn high-end merken meestal niet dierproefvrij. Chanel en Dior bijvoorbeeld, zijn dan niet. Maar…. thank god, Charlotte Tilbury is dat wel!

Vind je ook niet dat de verpakkingen alleen al gewoon geweldig zijn? Het ziet er zo mooi en chic uit, het voelt echt luxe aan. En het bordeaux-rood met rose-goud maakt het ook weer eens anders dan ‘gewoon’ standaard zwart!

Ik heb uiteindelijk, doordat ik niet kon kiezen, een lipstick (kleur Amazing Grace) en een lipgloss (Sweet Stiletto) gekocht. Zie hier de swatches:

CT3
Links zie je lipgloss Sweet Stiletto, rechts lipstick Amazing Grace. Ik vind het prachtige kleurtjes, lekker zomers ook! Het pigment is prima.

Charlotte Tilbury Amazing Grace Lipstick

CT7

Charlotte Tilbury Amazing Grace is een (semi-)matte vintage roze lipstick. Doordat deze lipstick verrijkt is met hydraterende ingrediënten, voelt deze lipstick absoluut niet droog op de lippen aan. Dat is geweldig, want matte lipsticks zijn doorgaans bij mij een no-go, met droge velletjes tot gevolg. Toch zie je dat bij het aanbrengen de kleur een glansje heeft en een beetje een warm oranje tint heeft.

Na een aantal uur merk je dat de kleur matter wordt en ook roziger. De oranje tint is dan ook verdwenen bij mij. Maar eigenlijk vind ik de kleur dan juist nóg mooier!

Amazing Grace blijft zeker enkele uren aanwezig en overleeft ook een hapje en een drankje. Halverwege de dag bijstiften is wel aan te raden. Heb je trouwens de vorm van de lipstick gezien? Ik vind dat echt erg prettig werken, want omdat de lipstick wat ‘hoekiger’is, gaat aanbrengen op deze manier namelijk heel precies!

Charlotte Tilbury Sweet Stiletto Lipgloss

Charlotte Sweet Stiletto is een nude/zachtroze lipgloss. Ik vind het een ontzettend lief en zacht kleurtje dat eigenlijk altijd wel kan, bij elke gelegenheid. Het is dan ook een kleur dat ik heel vaak draag.

CT9

Sweet Stiletto geeft de lippen een mooi glansje, maar voelt absoluut niet plakkerig aan. Niks zo irritant als haren die aan je lippen blijven plakken. Daar heb ik gelukkig geen last van met deze lipgloss!

Charlotte Tilbury Sweet Stiletto lipgloss blijft niet zo lang zitten als de lipstick, maar dat verwacht ik ook niet van een lipgloss. Bovenstaande foto’s zijn overigens niet bewerkt, bewust niet. Zo kan je namelijk zien hoe de kleur écht is.

Zoals ik al zei, zijn de producten van Charlotte Tilbury niet goedkoop. De kwaliteit is echter prima. Amazing Grace lipstick kost 30 euro, Sweet stilletto lipgloss kost 22 euro.

Charlotte Tilbury is verkrijgbaar bij De Bijenkorf en via Bol.com.

Kende jij de producten van Charlotte Tilbury al?

Meer dierproefvrije make-up
Emani make-up review
Emani lipstick

Meer lipverzorging
DIY lippenbalsem

You Might Also Like...

5 Comments

 • Galina
  22 mei 2016 at 19:51

  Ik ken de producten inderdaad en wilde de eerstvolgende keer als ik in de Bijenkorf ben zeker even langs hun counter, want hoor alleen maar goede dingen over het merk. Mooie kleurtjes heb je gekozen, staan je goed!

 • Natasja
  22 mei 2016 at 20:40

  De kleuren staan je prachtig! Ik heb Amazing Grace ook, ik vind het echt een ontzettend mooi en goed merk, ik ben er helemaal verliefd op geworden… ♥

 • Griet
  26 mei 2016 at 20:35

  Ze zien er beide erg mooi uit! Ik ben wel erg benieuwd naar de make-up van Charlotte Tilbury

 • Yvonne
  28 mei 2016 at 09:51

  Wat een prachtige producten, ik heb al een aardige wishlist van Charlotte.

 • Mariëlle
  27 december 2016 at 10:26

  Ik vind de producten er zo mooi uit zien, eens kijken of er wat vegans tussen zit!

Leave a Reply