Persoonlijk

Terugblik op 2016 + doelen voor 2017

Vandaag weer een terugblik op 2016, maar dan nu in een persoonlijk artikel. Hoe is 2016 mij vergaan en wat hoop ik aankomend jaar te bereiken?

Waar ik mij zoal mee bezighield in 2016

2016 is voor mij het jaar geweest waarbij ik veel zaken in gang heb gezet. Ik deed mee aan The Minimalist Game, Ik heb een detoxkuur gevolgd, ik begon te experimenteren met vegan voeding, en besloot nóg groener te gaan leven. Allemaal zaken die mij erg goed bevallen zijn. Het is in ieder geval voor mij duidelijk geworden dat ik het verschil wil maken en mij wil richten op een groenere, duurzamere wereld. Noem me een hippie, maar ik geloof oprecht dat het mijn missie is. De reden van mijn bestaan. Hoe klein dat effect misschien ook zal zijn, alle beetjes helpen. Ik ga dan ook zeker op deze voet verder!

DIY Koffie Scrub

Mijn blog en persoonlijke hoogtepunten

Mijn hoogtepunten van dit jaar zijn eigenlijk allemaal blog gerelateerd. Ik werd benaderd voor leuke samenwerkingen en ik mocht aanwezig zijn bij toffe events. Zo heb ik ontzettend genoten van Echte post is cool, ontmoette ik Fajah Lourens 2 keer, mocht ik een floatingssessie ondergaan en werd ik onlangs geïnterviewd. Maar het aller aller tofste dit jaar was dat ik dankzij Curvacious op Yoga & Detox weekend mocht met Zenzo Yoga!

Fajah skincare

yoga en detox weekend Zenzo Yoga

Het was allemaal zó gaaf! Ik besef me echt ontzettend goed wat voor een geluksvogel ik ben geweest dit jaar, niet normaal. Dit had ik niet eens durven dromen. Dit verwacht je toch niet als je gaat bloggen?

Mijn dieptepunten

Nou moet ik toegeven: 2016 is voor mij persoonlijk een goed jaar geweest. Er zijn geen schokkende dingen gebeurd, mijn familie verkeert in goede gezondheid en ik heb dit jaar gelukkig geen begrafenissen en dergelijke meegemaakt. Dus echte dieptepunten? Nee, die zijn er (thank god) niet geweest. Maar wanneer ik terugkijk op het afgelopen jaar valt het me op dat ik vooral veel en hard gewerkt heb. Niet alleen op het werk en thuis bij m’n gezin. maar ’s avonds ook nog eens aan m’n blog. Hard werken loont, dat is wel gebleken. En ik vind hard werken ook fijn, niks mis mee met je handen uit de mouwen te steken. Toch is alles bij elkaar ook wel erg veel geweest, misschien wel iets te veel. De groei van mijn carrière en mijn blog gaan soms harder dan dat ik zelf bij kan benen. Af en toe heb ik een adempauze nodig, om bij te komen en alle indrukken weer te verwerken, maar de benodigde rust was er bijna niet. Dat leverde soms stress en vermoeidheidsklachten op. Nou wil ik niet klagen hoor, want ik zou het allemaal zeker niet willen missen. Neemt niet weg dat ik dit voor het komende jaar het toch iets anders wil gaan aanpakken.

Sapkuur Detox

Mijn doel voor 2017

Ik ben dus zo’n persoon die het liefst alles tegelijkertijd wil doen. Ik wil niet alleen een blog bijhouden, nee ik wil ook 25 kg afvallen, een sociaal leven hebben, werken, een goede moeder zijn, een fijne relatie hebben, leuke dingen doen en dan ook nog eens geld sparen voor een auto/rijbewijs en koopwoning. Tja, alles tegelijkertijd gaat gewoon niet. En dus moet ik prioriteiten stellen. Ik heb daarom besloten voor 2017 mijzelf ‘maar’ 1 doel te stellen:

Mijn gezondheid prioriteit nr 1 maken. 
En dat betekent in mijn geval nu dus écht 25 kg afvallen en lekker gaan sporten en gezond eten. Om weer fit te voelen, energie te krijgen en ook omdat sporten goed helpt tegen stress. Sinds ik van een staand beroep naar een kantoorbaan ben gegaan, ben ik maar liefst 20 kg aangekomen. Ik mis mijn beweging overdag en ’s avonds blog ik, dus dan zit ik ook stil. En dat is gewoon niet goed. Ik voel het ook ontzettend aan mijn lijf en ik voel me mentaal regelmatig moe. Dat wil ik komend jaar veranderen. Dit wilde ik dit jaar ook al, maar ik was met te veel dingen tegelijkertijd bezig. Dat werkt dus niet. Althans, niet bij mij.

Gelukkig werd ik onlangs benaderd voor een toffe samenwerking met een nieuw online health & fitness platform. Zij gaan het komende jaar een plan voor mij opstellen om mij te helpen de overtollige kilo’s te verliezen. Ik ben ontzettend benieuwd, want dit is natuurlijk wel een goede stok achter de deur. Ik heb er zin in!

Uiteraard heb ik meer wensen en doelen die ik wil behalen, maar dat komt later wel. First things first. Ik denk dat deze uitdaging al groot genoeg is 😉

Hoe was jouw 2016? En heb jij nog doelen/wensen voor het komende jaar?

You Might Also Like...

13 Comments

 • Claire
  28 december 2016 at 09:11

  Wat heb je een tof jaar achter de rug! Ik ben benieuwd naar 2017, dat afvallen gaat zeker wel lukken. Ik wil graag groener leven en afstuderen haha. Dat zijn de belangrijkste dingen voor mij, aankomend jaar.

 • Mariëlle Markgraaff
  28 december 2016 at 10:33

  Leuk om te lezen 🙂 Ik ben een beetje hetzelfde bezig als jou, ook groener en meer vegan en heel de riedel! Noem mij ook maar een hippie hihi, maar dit voelt goed voor mij! En ook een mooi doel heb je voor 2017!

 • Inge
  28 december 2016 at 12:01

  2016 klinkt echt als een heel gaaf jaar voor jou! Super leuk! Dat afvallen is voor mij ook wel een dingetje. Heel tof dat je bent benaderd voor een samenwerking die je hiermee helpt. Lijkt mij ook wel fijn, want doordat ik niet lekker in mijn vel zit, blijf ik soms snoepen om mijzelf te troosten. Heel stom! Wandelen vind ik heerlijk, maar het komt er gewoon niet van!

 • Evy
  28 december 2016 at 12:38

  Fijn dat je hulp kan krijgen bij het maken van een plan. Mijn jaar beviel ook erg goed, dus ook geen ernstige dingen meegemaakt en ik ben daarnaast gaan samenwonen. Allerlei grote veranderingen meegemaakt, maar wel leuke veranderingen! 🙂

 • Greenblush
  28 december 2016 at 20:44

  Dat klinkt ook geweldig Evy! Ik vond (en vind nog steeds) fantastisch om samen te wonen. Ik wens je een mooi 2017 toe!

 • Greenblush
  28 december 2016 at 20:52

  Ja stom is dat he. Wanneer ik moe of gestresst ben, vliegen de kilo’s er bij mij zo aan. Hoef ik absoluut geen moeite voor te doen 🙂 Maar goed, je hebt best wel wat veranderingen meegemaakt dit jaar. Een baan en een nieuw huis. Dat gaat toch ook niet in de kouwe kleren zitten zeg maar.

 • Greenblush
  28 december 2016 at 20:52

  Yes, altijd fijn een medestander! 🙂

 • Greenblush
  28 december 2016 at 20:54

  Afstuderen, super spannend! Oh dat zou toch ook wel lekker zijn als dat achter de rug is! Ik wens je heel veel succes, maar dat gaat je zeker lukken! 🙂

 • Forever38.com (Vera)
  29 december 2016 at 14:39

  Meer doelen dan jezelf (je gezondheid) op nr 1 zetten heb je niet nodig; de rest volgt daar vanzelf uit. Alvast een goede jaarwisseling gewenst !

 • Sanne
  29 december 2016 at 16:39

  Ahhhh wat fijn zeg, dat 2016 zo’n geweldig jaar was! Ik heb ook echt het idee dat het super goed gaat met je blog, ontzettend leuk dat je er zo veel plezier aan hebt en je zelf ook het gevoel hebt dat het lekker gaat! Goed dat je er zo hard aan hebt gewerkt :).
  Wat een mooi voornemen voor volgend jaar, wat knap zeg!
  Liefs

 • Denise
  29 december 2016 at 20:02

  Wat een mooi jaar heb je gehad. Ja, afvallen is ook iets wat ik wil. En ik denk dat je met gezonder eten toch wel een heel eind komt.

 • Greenblush
  29 december 2016 at 20:12

  Daar heb je helemaal gelijk in! Ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling 🙂

 • Greenblush
  29 december 2016 at 20:12

  Lief, dankjewel Sanne!

Leave a Reply