Persoonlijk

Zo was 2017 voor mij | Jaaroverzicht

De laatste dag van het jaar, wat is het jaar voobij gevlogen! Ongelofelijk, de tijd lijkt ieder jaar sneller te gaan. Vandaag blik ik terug op het afgelopen jaar: wat ging goed, wat ging minder en waar wil ik graag aan werken? Ik laat het allemaal zien in mijn jaaroverzicht. 

2017 Jaaroverzicht

Ik kijk op 2017 terug met gemengde gevoelens. De meeste dingen liepen fantastisch, maar het was wel een heel confronterend en leerzaam jaar voor mij. Dat was goed en ook nodig, toch was het niet altijd makkelijk en soms behoorlijk vermoeiend. Confronterend in die zin omdat ik te lang bepaalde zaken onder het tapijt geschoven heb, omdat ik me daar niet mee bezig wilde houden. Nu moest ik wel, ik kon er niet langer onderuit en man, dat was soms heftig en zwaar. Maar hey, het is uiteindelijk wél allemaal gelukt en dat voelt echt goed!

Nou moet ik zeggen dat ik verder echt wel héél veel dingen heb om dankbaar voor te zijn. Het is zo belangrijk om je hier van bewust te zijn! Ik zal mijn hoogtepunten van 2017 laten zien, want er zijn ook heel veel mooie dingen gebeurd!

Mijn hoogtepunten van 2017

♥ Simon haalde dit jaar zijn rijbewijs! En hij haalde het ook nog eens in 1x. Ondanks dat wij inmiddels halverwege de dertig zijn, hadden we tot voor kort allebei geen rijbewijs. Dit vinden veel mensen maar gek en raar, zeker omdat we ook jonge kinderen hebben. Ja sorry, soms lopen dingen nou eenmaal zo 🙂 In ieder geval, hij heeft ‘m nu. Heel blij mee!

♥ Roos werd in september 4 en is dit schooljaar begonnen op de basisschool. Ze vindt het fantastisch! Ze was er ook echt aan toe, de laats te paar maanden werd ze eerlijk gezegd een beetje vervelend. Het kinderdagverblijf vond ze saai worden, maar nu ze naar school gaat is ze helemaal opgebloeid. En ik heb wat meer mijn handen vrij, ook heel fijn.

♥ Financieël gezien hebben we het nog nooit zo goed gehad als dit jaar. Het is misschien gek om het over financiën te hebben, maar het afgelopen jaar hebben we lekker geld kunnen sparen. Ik ben ook nog nooit zo zuinig geweest als dit jaar. Ik heb bijna niks gekocht en we zijn niet op vakantie geweest. In plaats daarvan zijn we diep in onze administratie gedoken, en geloof me, dat is bepaald niet mijn ding. Niet leuk dus, maar wel heel leerzaam en fijn om zoveel overzicht in je financiële situatie te hebben.

♥ Het geld sparen heeft zijn vruchten afgeworden, want ons doel was om een auto te kunnen kopen. En yes, dat is gelukt! Een paar dagen geleden hebben we onze eerste auto aangeschaft. We hebben ‘m nog niet, we moeten nog een paar weken wachten, maar het is een fijn vooruitzicht om eindelijk eens wat mobieler te kunnen zijn en met het gezin makkelijker uitstapjes te kunnen ondernemen.

♥ Ook heb ik een vast contract op het werk gekregen!

♥ En zijn Simon en ik sinds 27 december offcieel geregisteerd partner <3

Al met al heeft 2017 vooral in het teken gestaan om shit op orde te krijgen. Is dat gelukt? Een dikke ja!

Groener Groningen

De hoogtepunten van 2017 wat mijn blog betreft

Ook voor mijn blog was het een goed jaar: mijn bezoekersaantallen zijn ook dit jaar weer flink gegroeid, verdrievoudigd zelfs! Ik baal een beetje dat ik niet zoveel heb ik kunnen bloggen als ik van plan was, want privé situatie ging even voor. Dit kostte de nodige tijd en energie, waardoor Greenblush soms even op een laag pitje stond. Aan de andere kant: privé is natuurlijk gewoon wel ontzettend belangrijk, laat dat wel wezen.

Wat mijn blog betreft heb ik een aantal mooie samenwerkingen aan mogen gaan, met als absolute hoogtepunt mijn perstrip naar Groningen. Wat was dat een heerlijk weekend zeg! Mijn enige vakantie/weekendje weg van dit jaar, maar ik heb er daardoor ook 10x zoveel van genoten.

Ook vond ik het echt geweldig dat ik het Happinez festival mocht bezoeken en uitgenodigd werd om het Holistik reform house bij te wonen. En een paar weken geleden ontmoette ik Jo-Anne Chidley, de oprichtster van Beauty Kitchen (één van mijn favoriete beautymerken). Het interview moet nog verschijnen, maar wat een inspirerende dame is het toch!

Mijn doelen voor 2018

Met stip op één: mijn gezondheid. Dit jaar ben ik er achter gekomen dat mijn lever niet goed werkt, ik lijd aan een leversteatose. Dit verklaart waarom ik vaak heel moe ben en ik op miraculeuze wijze steeds dikker word, terwijl ik behoorlijk gezond eet. Ik voel me verder niet ziek, maar ik moet dit wel aanpakken, want echt happy word ik er niet van. Er zijn geen medicijnen die mij hierbij kunnen helpen en een standaard dieet heeft ook geen zin. Toch zou met een aantal aanpassingen in mijn levensstijl mijn gezondheid flink moeten verbeteren. In 2018 zal ik daarom hier actief mee aan de slag gaan.

Ook begint 2018 spannend, want eind januari moet ik namelijk een oogoperatie ondergaan. Ik heb hier al eerder over geschreven, maar na een wachttijd van ruim 1,5 jaar is het dan nu eindelijk zo ver: ik krijg een scheelziensoperatie. Ik ben heel benieuwd, ik vind het erg spannend!

In 2018 wil ik doorgaan met minimalisme, structuur en overzicht omdat ik daar persoonlijk gewoon heel veel baat bij heb. Ik heb er zin in om weer met een bezem flink door het huis te gaan en alle ballast de deur uit te doen. Daarom heb ik voor mezelf een minimalisme challenge uitgedacht, daar zal ik binnenkort meer over vertellen 🙂

Tot slot hoop ik komend jaar een aantal reisjes en tripjes te kunnen maken, want de afgelopen jaren ben ik nauwelijks weggeweest. Dat vond ik destijds prima, maar nu heb ik echt behoefte om mooie plekken te ontdekken. Dat hoeft echt niet een reis naar Bali te zijn (en hallo, ook echt niet te betalen), maar ik wil wel weer een keer naar het buitenland. Onze kinderen zijn nog nooit buiten Nederland geweest, maar met een auto voor de deur moet dit toch wel een keer lukken!

Ik hoop dat 2017 voor jou een goed jaar is geweest en dat 2018 een topjaar mag worden. Ik wens je een heel fijne jaarwisseling toe, geniet er van!

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Lesley
  31 december 2017 at 10:54

  Wat goed dat jullie zo hebben kunnen sparen dit jaar zeg! En wat vervelend van je gezondheid. Ik wens je een goed 2018 toe! Liefs Lesley

 • Jenn
  31 december 2017 at 11:40

  Mooi jaaroverzicht! Fijn 2018

 • Mariëlle
  31 december 2017 at 14:23

  Wat fijn dat je in 2017 zoveel hebt kunnen bereiken (samen met je partner). Fijne jaarwisseling en een geweldig 2018 🙂

 • Marianne - Groene stapjes
  1 januari 2018 at 02:33

  Wat een gemengd jaar heb je achter de rug en wat een spannend jaar ga je tegemoet! Veel succes en inspiratie gewenst!

Leave a Reply