DIY Koffie Scrub best gelezen artikelen van 2017
Duurzame lifestyle

Mijn 5 best gelezen artikelen van 2017

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie allemaal een fijne jaarwisseling hebben gehad! Ik wens jullie allemaal heel veel geluk en voorspoed voor 2018. Gisteren blikte ik terug op het afgelopen jaar en vertelde ik over persoonlijke doelen voor 2018. Vandaag laat ik mijn 5 best gelezen artikelen van 2017 zien. 

Mijn best gelezen artikelen van 2017

Ik heb even mijn Google Analytics erbij gepakt en wat valt mij op? Van mijn top 5 best gelezen artikelen zijn er 4 die al in voorgaande jaren geschreven zijn. Ik heb een aantal blogs die het blijkbaar ontzettend goed in Google doen. Op zich wel heel erg fijn, want self promotion op social media is zeg maar niet zo mijn ding 🙂 Het lijstje van 2017 komt ook deels overeen met mijn best gelezen artikelen van 2016. :

Dit is mijn top 5 van 2017:

yun probiotherapy

5. YUN Probiotherapy Skincare

YUN is een revolutionair merk uit België en ik kreeg dan ook veel bezoek van onze zuiderburen naar aanleiding van dit artikel. Het merk heeft producten op basis van probiotica ontwikkeld die kunnen helpen bij huidproblemen, waaronder eczeem en acne. Ik was één van de eersten die de producten mocht testen. Het was zelfs zó nieuw dat ze zelfs nog in sample verpakking naar mij toegezonden werden haha. De reacties op dit artikel was overigens ook echt overweldigend; ik heb echt veel vragen en mailtjes naar aanleiding van deze producten ontvangen. Echt bizar voor mijn doen 🙂

gember en steranijs thee

4. Gember en steranijs thee

Dit gezonde recept stond vorig jaar ook nog in de top 5 kan ik me herinneren. Het recept werd dit jaar zelfs een keer op het Viva forum gedeeld. Ik schrok me dood toen ik alle bezoekers voorbij zag komen! Vorig jaar stond het trouwens op plek twee, nu op vier. Wel is het recept in 2017 4x zoveel gelezen ten opzichte van 2016. Ik vind het overigens erg leuk om meer met gezondheidsonderwerpen te doen, omdat het ook goed bij mijn drogisterij achtergrond past. Hier wil ik in 2018 meer mee gaan doen!

Ladival zonnebrandcrème

3. Ladival zonnebrandcrème bij zonnebrand allergie

Ook dit artikel is al wat ouder en stond vorig jaar op plaats nummer één. In 2016 was het dus mijn best gelezen artikel! Nu staat het dus op plaats drie. Ondanks dat het nu iets lager in de peiling staat, is ook dit artikel in 2017 vaker gelezen. Drie keer zo vaak om precies te zijn. En geen wonder natuurlijk, maar vooral tijdens de zomermaanden wordt mijn review over Ladival zonnebrandcrème echt veel gelezen.

DIY Koffie Scrub

2. DIY Koffie Scrub

De Koffie Scrub DIY heb ik eind 2016 gemaakt en is dus nog niet zó oud. Dit recept ook één van mijn persoonlijke favorieten. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje trots dat een zelfbedacht recept zo goed gelezen wordt, daar kan echt geen samenwerking tegenop! DIY’en vind ik ook gewoon echt enorm leuk om te doen, dus ik denk dat je dit onderwerp wel vaker in 2018 terug gaat zien!

1: De Vier Temperamenten

Met stip op één! Vorig jaar nog op positie drie. En echt, ik zei het vorig jaar ook al, maar ik snap echt niet waarom mijn artikel over de vier temperamenten nou zo goed scoort. Dit jaar zelfs met een groei van bijna 1200% (!!) Echt, HOE DAN? Per maand komen een paar duizend bezoekers op mijn blog terecht, alleen al om dit artikel. Ik vind het maar maf, maar wél heel leuk natuurlijk!

Dit zijn mijn best gelezen artikelen van 2017, het is een veelzijdig lijstje geworden! En weet je, natuurlijk draait niet alles om cijfers, maar het is toch fijn om te zien dat er groei en ontwikkeling te zien is. Mensen hebben vaak geen idee hoe veel tijd in een blogpost gaat zitten en dan is het toch erg fijn om een stuk waardering en resultaat voor terug te krijgen. Dankjewel voor het lezen en je bezoek, want wat zou ik zonder jullie zijn <3

You Might Also Like...

5 Comments

 • Romy
  1 januari 2018 at 13:41

  Wat een mooi lijstje met best gelezen artikelen en ook mooi dat er een groei zat in je bezoekersaantallen. Inderdaad niet het belangrijkste van bloggen, maar wel een blijk van waardering voor alle harde werken 🙂 Gelukkig nieuwjaar! Dat het maar een mooi 2018 mag worden!

 • Mariëlle
  1 januari 2018 at 15:14

  Het blijft toch altijd leuk (en bijzonder) om te zien welke artikelen het het beste doen! Happy New Year 🙂

 • Marianne - Groene stapjes
  1 januari 2018 at 16:20

  Als je blogt, is het toch leuk dat je bezoekers krijgt. Niks mis mee dus, om te hopen op groei en blij te zijn met meer lezers! Grappig hoe je best gelezen artikelen vaak niet de artikelen zijn waar je zelf super trots op bent 🙂

 • Sara | MevrouwMiauw
  3 januari 2018 at 21:20

  Wat een leuk en ontzettend gevarieërd lijstje. Heel erg grappig om te lezen dat een artikel dat ik nu niet met jouw blog zou associëren op 1 staat. Ik wens je een fantastisch (blog)jaar toe!

 • Djuli
  9 januari 2018 at 22:24

  Wat leuk om te zien! Ik ga je thee recept gelijk lezen, want die klinkt heerlijk!

Leave a Reply