Vega(n) Food

Gember en Steranijs thee recept: verwarmende winterthee

Tijdens de feestdagen had ik voor een recept steranijs nodig. Ik kwam laatst, tijdens het opruimen, het potje steranijs weer tegen. Ik ging bedenken waar zou ik het nog meer voor kunnen gebruiken. Al snel wist ik het: Ik kan er natuurlijk thee van zetten! Ik heb gekozen voor een gember en steranijs thee.

Ik vind steranijs er prachtig uitzien. De stervormige vrucht heeft 5 tot 8 punten en heeft een beetje zoete, anijsachtige aroma. Steranijs wordt veel in zoete gerechten, maar ook in de aziatische keuken veel gebruikt. Van steranijs wordt gezegd dat het  antivirale eigenschappen heeft; het wordt o.a. in het geneesmiddel Tamiflu verwerkt.

Gember helpt bij misselijkheid. Het wordt vaak door zwangere vrouwen gedronken bij ochtendmisselijkheid. Daarnaast is gember ook goed voor de spijsvertering.

Deze thee is dus niet alleen gezond, maar daarnaast ook erg lekker.

Het recept voor deze thee is heel eenvoudig. Ik heb gekeken wat ik verder nog in huis had en ik kwam tot het volgende recept:

Recept Gember en Steranijs thee:

Voor een pot thee:
– Een stuk verse gember, zo’n 3 cm, in stukjes gesneden.
– Een á twee stukjes steranijs
– een kaneelstokje

eventueel:
– 2 zaadjes van kardemonpeulen
– een beetje zoetstof zoals honing of ahornsiroop.

Doe alle ingrediënten in een theepot en giet deze over met kokend water. Laat de ingrediënten zo’n 5 minuten trekken. Gebruik een theezeef wanneer je de gember en steranijs thee in een theekopje overschenkt.

gember en steranijs thee

De thee smaakt zoet, kruidig en een beetje pittig (vanwege de gember). Het is een ideale thee om te drinken na een koude winterwandeling om weer lekker warm te worden! De thee blijft licht van kleur.

Uiteraard kun je ook kruidenthee met gember kopen. Bij Natuurvoordeel.nl vind je een mooi aanbod aan natuurlijke gezondheidsproducten, kruidenmixen en theeën voor interessante prijzen. 

Weet jij nog een leuk thee recept? Laat het me weten in de comments 🙂 

You Might Also Like...

10 Comments

 • Galina
  22 januari 2016 at 11:24

  Oeh dit klinkt heel lekker, de smaken van de winter voor mij 😉 ik ben op dit moment verslaafd aan pepermuntthee, vraag me niet hoe ik erop kom, want dat weet ik zelf ook niet, maar lekker dat het is! 😉

 • Eva
  22 januari 2016 at 21:50

  Hmm klinkt als een heerlijke thee! Ik drink zelf vaak gember met citroen! Liefs!

 • Susanne
  23 januari 2016 at 19:25

  ooooh jummm lekker!! Ik ben constant thee aan het drinken dus deze zal er zeker een keer bij zitten 🙂

 • Tine
  24 januari 2016 at 23:14

  Klinkt inderdaad heerlijk! Ik drink ook graag kruidenthee van gember en kurkuma, heeft zo’n prachtige gouden kleur. En met een beetje peper ook superverwarmend, zalig op koude dagen! Een beetje zoals dit recept van Sarah Britton: http://www.marthastewart.com/1047907/golden-elixir

 • Greenblush
  25 januari 2016 at 20:21

  Oeh, dat klinkt ook goed zeg, ga ik ook proberen. Dankjewel voor de tip!

 • Greenblush
  25 januari 2016 at 20:27

  Dat is ook erg lekker! Ja soms heb je gewoon van die buien haha

 • Greenblush
  25 januari 2016 at 20:28

  Daar hou ik ook van, ik drink op m’n werk vaak gember/citroen thee (in een theezakje weliswaar), van Clipper. Ook erg lekker 🙂

 • Gerhard
  29 maart 2017 at 20:02

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas cranberry met steranijs thee heerlijk en verfrissend

 • Gerhard
  29 maart 2017 at 20:06

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas zwarte cranberry met steranijsthee.

 • Djuli
  9 januari 2018 at 22:25

  Heeerlijk! Ga ik morgen gelijk proberen!

Leave a Reply