Vega(n) Food

Gember en Steranijs thee, ideaal bij verkoudheid!

gember en steranijs thee

Tijdens de feestdagen had ik voor een recept steranijs nodig. Ik kwam laatst, tijdens het opruimen, het potje steranijs weer tegen. Ik ging bedenken waar zou ik het nog meer voor kunnen gebruiken. Al snel wist ik het: Ik kan er natuurlijk thee van zetten! Ik heb gekozen voor een gember en steranijs thee.

Ik vind steranijs er prachtig uitzien. De stervormige vrucht heeft 5 tot 8 punten en heeft een beetje zoete, anijsachtige aroma. Steranijs wordt veel in zoete gerechten, maar ook in de aziatische keuken veel gebruikt. Steranijs heeft antivirale eigenschappen; het helpt bij griep en verkoudheid. Het wordt zelfs in het geneesmiddel Tamiflu verwerkt!

Gember helpt ook goed tegen griep en tevens ook bij misselijkheid. Het wordt vaak door zwangere vrouwen gedronken bij ochtendmisselijkheid. Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen, zo zou het ook goed kunnen helpen bij reumatische klachten. Daarnaast is gember ook goed voor de spijsvertering.

Deze thee is dus super gezond voor je, maar daarnaast ook erg lekker.

Het recept voor deze thee is heel eenvoudig. Ik heb gekeken wat ik verder nog in huis had en ik kwam tot het volgende recept:

Recept Gember en Steranijs thee:

Voor een pot thee:
– Een stuk verse gember, zo’n 3 cm, in stukjes gesneden.
– Een Γ‘ twee stukjes steranijs
– een kaneelstokje

eventueel:
– 2 zaadjes van kardemonpeulen
– een beetje zoetstof zoals honing of ahornsiroop.

Doe alle ingrediΓ«nten in een theepot en giet deze over met kokend water. Laat de ingrediΓ«nten zo’n 5 minuten trekken. Gebruik een theezeef wanneer je de gember en steranijs thee in een theekopje overschenkt.

gember en steranijs thee

De thee smaakt zoet, kruidig en een beetje pittig (vanwege de gember). Het is een ideale thee om te drinken na een koude winterwandeling om weer lekker warm te worden!Β De thee blijft licht van kleur.

Uiteraard kun je ook je eigen thee variatie verzinnen! Kijk naar wat je al in huis hebt en laat je creativiteit de vrije loop.

Weet jij nog een leuk thee recept? Laat het me weten in de comments πŸ™‚Β 

Previous Post
21 januari 2016
Next Post
21 januari 2016

10 Comments

 • Galina

  Oeh dit klinkt heel lekker, de smaken van de winter voor mij πŸ˜‰ ik ben op dit moment verslaafd aan pepermuntthee, vraag me niet hoe ik erop kom, want dat weet ik zelf ook niet, maar lekker dat het is! πŸ˜‰

  • Greenblush

   Dat is ook erg lekker! Ja soms heb je gewoon van die buien haha

 • Eva

  Hmm klinkt als een heerlijke thee! Ik drink zelf vaak gember met citroen! Liefs!

  • Greenblush

   Daar hou ik ook van, ik drink op m’n werk vaak gember/citroen thee (in een theezakje weliswaar), van Clipper. Ook erg lekker πŸ™‚

 • Susanne

  ooooh jummm lekker!! Ik ben constant thee aan het drinken dus deze zal er zeker een keer bij zitten πŸ™‚

 • Tine

  Klinkt inderdaad heerlijk! Ik drink ook graag kruidenthee van gember en kurkuma, heeft zo’n prachtige gouden kleur. En met een beetje peper ook superverwarmend, zalig op koude dagen! Een beetje zoals dit recept van Sarah Britton: http://www.marthastewart.com/1047907/golden-elixir

  • Greenblush

   Oeh, dat klinkt ook goed zeg, ga ik ook proberen. Dankjewel voor de tip!

 • Gerhard

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas cranberry met steranijs thee heerlijk en verfrissend

 • Gerhard

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas zwarte cranberry met steranijsthee.

 • Djuli

  Heeerlijk! Ga ik morgen gelijk proberen!

Leave a Reply

Instagram

 • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! πŸ’š#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
 • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❀ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
 • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan Γ©n kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten πŸŒπŸ’š Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
 • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers πŸ’š#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
 • ❀️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
 • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!