Vega(n) Food

Gember en Steranijs thee, ideaal bij verkoudheid!

gember en steranijs thee

Tijdens de feestdagen had ik voor een recept steranijs nodig. Ik kwam laatst, tijdens het opruimen, het potje steranijs weer tegen. Ik ging bedenken waar zou ik het nog meer voor kunnen gebruiken. Al snel wist ik het: Ik kan er natuurlijk thee van zetten! Ik heb gekozen voor een gember en steranijs thee.

Ik vind steranijs er prachtig uitzien. De stervormige vrucht heeft 5 tot 8 punten en heeft een beetje zoete, anijsachtige aroma. Steranijs wordt veel in zoete gerechten, maar ook in de aziatische keuken veel gebruikt. Steranijs heeft antivirale eigenschappen; het helpt bij griep en verkoudheid. Het wordt zelfs in het geneesmiddel Tamiflu verwerkt!

Gember helpt ook goed tegen griep en tevens ook bij misselijkheid. Het wordt vaak door zwangere vrouwen gedronken bij ochtendmisselijkheid. Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen, zo zou het ook goed kunnen helpen bij reumatische klachten. Daarnaast is gember ook goed voor de spijsvertering.

Deze thee is dus super gezond voor je, maar daarnaast ook erg lekker.

Het recept voor deze thee is heel eenvoudig. Ik heb gekeken wat ik verder nog in huis had en ik kwam tot het volgende recept:

Recept Gember en Steranijs thee:

Voor een pot thee:
– Een stuk verse gember, zo’n 3 cm, in stukjes gesneden.
– Een Γ‘ twee stukjes steranijs
– een kaneelstokje

eventueel:
– 2 zaadjes van kardemonpeulen
– een beetje zoetstof zoals honing of ahornsiroop.

Doe alle ingrediΓ«nten in een theepot en giet deze over met kokend water. Laat de ingrediΓ«nten zo’n 5 minuten trekken. Gebruik een theezeef wanneer je de gember en steranijs thee in een theekopje overschenkt.

gember en steranijs thee

De thee smaakt zoet, kruidig en een beetje pittig (vanwege de gember). Het is een ideale thee om te drinken na een koude winterwandeling om weer lekker warm te worden!Β De thee blijft licht van kleur.

Uiteraard kun je ook je eigen thee variatie verzinnen! Kijk naar wat je al in huis hebt en laat je creativiteit de vrije loop.

Weet jij nog een leuk thee recept? Laat het me weten in de comments πŸ™‚Β 

10 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
21 januari 2016
Next Post
21 januari 2016

10 Comments

 • Galina

  Oeh dit klinkt heel lekker, de smaken van de winter voor mij πŸ˜‰ ik ben op dit moment verslaafd aan pepermuntthee, vraag me niet hoe ik erop kom, want dat weet ik zelf ook niet, maar lekker dat het is! πŸ˜‰

  • Greenblush

   Dat is ook erg lekker! Ja soms heb je gewoon van die buien haha

 • Eva

  Hmm klinkt als een heerlijke thee! Ik drink zelf vaak gember met citroen! Liefs!

  • Greenblush

   Daar hou ik ook van, ik drink op m’n werk vaak gember/citroen thee (in een theezakje weliswaar), van Clipper. Ook erg lekker πŸ™‚

 • Susanne

  ooooh jummm lekker!! Ik ben constant thee aan het drinken dus deze zal er zeker een keer bij zitten πŸ™‚

 • Tine

  Klinkt inderdaad heerlijk! Ik drink ook graag kruidenthee van gember en kurkuma, heeft zo’n prachtige gouden kleur. En met een beetje peper ook superverwarmend, zalig op koude dagen! Een beetje zoals dit recept van Sarah Britton: http://www.marthastewart.com/1047907/golden-elixir

  • Greenblush

   Oeh, dat klinkt ook goed zeg, ga ik ook proberen. Dankjewel voor de tip!

 • Gerhard

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas cranberry met steranijs thee heerlijk en verfrissend

 • Gerhard

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas zwarte cranberry met steranijsthee.

 • Djuli

  Heeerlijk! Ga ik morgen gelijk proberen!

Leave a Reply

Instagram

 • Dit was heerlijk πŸ’š even genieten van een relaxed wellness momentje bij @weledanl City Spa in Den Haag. . #weleda #weldacityspa #spa #facial #beautytreatment #beauty #massage #denhaag #thehague #weledaambassadeur #sportenmetweleda #wellness #sunday #relax #relaxing #mindfull #mindfullness #bblogger #greenlifestyle #greenbeauty #naturalbeauty #greenblogger #zen
 • HEERLIJK dit zonnetje! β˜€ Lekker weer om naar buiten te gaan en weer te gaan wandelen of hardlopen De arnica producten van @weledanl zijn fijn na het sporten en helpen goed bij pijnlijke en stijve spieren. πŸ’š #sportenmetweleda #weledaambassadeur #greenlifestyle #greenblogger #greenbeauty #weleda #sport #fit #running #sports #fitness #bblogger #hiking
 • Langer licht, luv it πŸ’š . . #nature #air #sky #skycolors #winter #loveit #picoftheday #pink #colors #light #greenblogger #holland #vitamind #naturepic
 • Afvallen is één ding, op gewicht blijven is een ander verhaal. De meeste dieetboeken gaan vooral over voeding, maar de psychologische oorzaken van overgewicht zijn hierbij vaak onderbelicht. Iedereen heeft zo zijn triggers en valkuilen en zolang je hier niet bewust van bent verval je snel in oude gewoontes. Het boek @nooitmeeraankomen geeft veel info, tips en handvatten om blijvend af te vallen en een jojo-effect te voorkomen. Lees mijn review via #linkinbio πŸ’š . .#nooitmeeraankomen #weightloss #weightlossjourney #review #diet # @afslankstudiosupershape #mindset #goals #weightlosstransformation #weightlossmotivation #selfcare #2019goals #selflove #mindfullness #shape
 • Lunch! Fritatta met restjes groente. Gezond Γ©n lekker! Ik neem dit ook wel eens mee naar het werk 😊 . #lunch #whatieatinaday #veggies #vega #vegetarian #fritatta #food #healthyfood #lowcarb #zerowaste #health #healthyfood #mealprep #weightloss #weightlossjourney #foodpic
 • Bye bye droge winterhuid β„β›„πŸŒ§ Vandaag kan je nog meedoen aan de #winactie van @weledanl, zie mijn vorige #weleda post! #weledaambassadeur #wateetjehuidvandaag #organic #skinfood #bodybutter #greenblogger #greenbeauty #greenlifestyle #beauty #beautyproducts #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #gekregen #giveaway #winacties

Follow Me!