Vega(n) Food

Gember en Steranijs thee, ideaal bij verkoudheid!

gember en steranijs thee

Tijdens de feestdagen had ik voor een recept steranijs nodig. Ik kwam laatst, tijdens het opruimen, het potje steranijs weer tegen. Ik ging bedenken waar zou ik het nog meer voor kunnen gebruiken. Al snel wist ik het: Ik kan er natuurlijk thee van zetten! Ik heb gekozen voor een gember en steranijs thee.

Ik vind steranijs er prachtig uitzien. De stervormige vrucht heeft 5 tot 8 punten en heeft een beetje zoete, anijsachtige aroma. Steranijs wordt veel in zoete gerechten, maar ook in de aziatische keuken veel gebruikt. Steranijs heeft antivirale eigenschappen; het helpt bij griep en verkoudheid. Het wordt zelfs in het geneesmiddel Tamiflu verwerkt!

Gember helpt ook goed tegen griep en tevens ook bij misselijkheid. Het wordt vaak door zwangere vrouwen gedronken bij ochtendmisselijkheid. Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen, zo zou het ook goed kunnen helpen bij reumatische klachten. Daarnaast is gember ook goed voor de spijsvertering.

Deze thee is dus super gezond voor je, maar daarnaast ook erg lekker.

Het recept voor deze thee is heel eenvoudig. Ik heb gekeken wat ik verder nog in huis had en ik kwam tot het volgende recept:

Recept Gember en Steranijs thee:

Voor een pot thee:
– Een stuk verse gember, zo’n 3 cm, in stukjes gesneden.
– Een á twee stukjes steranijs
– een kaneelstokje

eventueel:
– 2 zaadjes van kardemonpeulen
– een beetje zoetstof zoals honing of ahornsiroop.

Doe alle ingrediënten in een theepot en giet deze over met kokend water. Laat de ingrediënten zo’n 5 minuten trekken. Gebruik een theezeef wanneer je de gember en steranijs thee in een theekopje overschenkt.

gember en steranijs thee

De thee smaakt zoet, kruidig en een beetje pittig (vanwege de gember). Het is een ideale thee om te drinken na een koude winterwandeling om weer lekker warm te worden! De thee blijft licht van kleur.

Uiteraard kun je ook je eigen thee variatie verzinnen! Kijk naar wat je al in huis hebt en laat je creativiteit de vrije loop.

Weet jij nog een leuk thee recept? Laat het me weten in de comments 🙂 

10 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
21 januari 2016
Next Post
21 januari 2016

10 Comments

 • Galina

  Oeh dit klinkt heel lekker, de smaken van de winter voor mij 😉 ik ben op dit moment verslaafd aan pepermuntthee, vraag me niet hoe ik erop kom, want dat weet ik zelf ook niet, maar lekker dat het is! 😉

  • Greenblush

   Dat is ook erg lekker! Ja soms heb je gewoon van die buien haha

 • Eva

  Hmm klinkt als een heerlijke thee! Ik drink zelf vaak gember met citroen! Liefs!

  • Greenblush

   Daar hou ik ook van, ik drink op m’n werk vaak gember/citroen thee (in een theezakje weliswaar), van Clipper. Ook erg lekker 🙂

 • Susanne

  ooooh jummm lekker!! Ik ben constant thee aan het drinken dus deze zal er zeker een keer bij zitten 🙂

 • Tine

  Klinkt inderdaad heerlijk! Ik drink ook graag kruidenthee van gember en kurkuma, heeft zo’n prachtige gouden kleur. En met een beetje peper ook superverwarmend, zalig op koude dagen! Een beetje zoals dit recept van Sarah Britton: http://www.marthastewart.com/1047907/golden-elixir

  • Greenblush

   Oeh, dat klinkt ook goed zeg, ga ik ook proberen. Dankjewel voor de tip!

 • Gerhard

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas cranberry met steranijs thee heerlijk en verfrissend

 • Gerhard

  Ik begin de dag met een heerlijk kopje of glas zwarte cranberry met steranijsthee.

 • Djuli

  Heeerlijk! Ga ik morgen gelijk proberen!

Leave a Reply

Instagram

 • Afvallen is één ding, op gewicht blijven is een ander verhaal. De meeste dieetboeken gaan vooral over voeding, maar de psychologische oorzaken van overgewicht zijn hierbij vaak onderbelicht. Iedereen heeft zo zijn triggers en valkuilen en zolang je hier niet bewust van bent verval je snel in oude gewoontes. Het boek @nooitmeeraankomen geeft veel info, tips en handvatten om blijvend af te vallen en een jojo-effect te voorkomen. Lees mijn review via #linkinbio 💚 . .#nooitmeeraankomen #weightloss #weightlossjourney #review #diet # @afslankstudiosupershape #mindset #goals #weightlosstransformation #weightlossmotivation #selfcare #2019goals #selflove #mindfullness #shape
 • Lunch! Fritatta met restjes groente. Gezond én lekker! Ik neem dit ook wel eens mee naar het werk 😊 . #lunch #whatieatinaday #veggies #vega #vegetarian #fritatta #food #healthyfood #lowcarb #zerowaste #health #healthyfood #mealprep #weightloss #weightlossjourney #foodpic
 • Bye bye droge winterhuid ❄⛄🌧 Vandaag kan je nog meedoen aan de #winactie van @weledanl, zie mijn vorige #weleda post! #weledaambassadeur #wateetjehuidvandaag #organic #skinfood #bodybutter #greenblogger #greenbeauty #greenlifestyle #beauty #beautyproducts #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #gekregen #giveaway #winacties
 • ⭐ WINACTIE ⭐I 💚 de nieuwe Skin Food producten van @weledanl! Skin Food creme is een multifunctioneel product voor gezicht én lichaam en perfect om een droge/schrale winterhuid voeding te geven en bestaat al sinds 1926. Nieuw zijn de Skin Food body butter (mijn favoriet!), lippenbalsem en Skin Food light creme. Ben je benieuwd naar deze producten? Je maakt kans om ze te winnen! Wat moet je hiervoor doen? . Deel in de comments hieronder jouw huidverzorgingtips tegen een droge winterhuid. Let op: meedoen kan t/m morgenavond 21.00 uur! . . #wateetjehuidvandaag #weleda #weledaambassadeur #skincare #winter #skinfood #winteressentials #loveit #greenbeauty #greenblogger #ecobeauty #flatlay #beauty #bblogger #winactie #giveaway #gekregen
 • *M I N I - R E V I E W*De afgelopen weken testte ik een aantal natuurlijke verzorgingsproducten van @urtekram, namelijk een shampoo, conditioner, douchegel en bodylotion uit de Nordic Birch lijn. . Birch (= berkenblad) heeft een mild reinigende werking, maar werkt ook kalmerend en heeft vochtherstellende eigenschappen voor huid en haar. . Wat ik van de producten vind? . * de shampoo en douchegel schuimen ontzettend goed! * de shampoo is helemaal top! Reinigt goed, geeft lekker veel volume aan mijn haar. * De conditioner is niet te zwaar, dit vind ik erg prettig, anders wordt mijn haar zo slap. Geen last van dus en de puntjes voelen goed gehydrateerd aan. * De bodylotion is vrij licht en trekt vlot in. Niet voedend genoeg voor extreem droge winter huidjes, maar voor de normale huid prima. * De producten hebben een neutrale geur: persoonlijk had de geur voor mij iets sterker mogen zijn, maar hey, als je niet van sterke geuren houdt is het denk ik echt wat voor jou! . 💯% natuurlijk, biologisch, met leaping bunny logo en vegan logo ⭐⭐⭐⭐ . . . #vegan #urtekram #hair #body #haircare #nordic #danish #organic #birch #bodycare #bbloggers #beauty #greenblogger #dutchblogger #discoverunder5k #eco #greenlifestyle #natural #review #pink #ecolifestyle #flatlay #beautyproducts #gekregen
 • Ben je op zoek naar duurzame cadeau inspiratie? De amandel giftset van @weledanl is het perfecte duurzame kerstcadeau 💚 . . . #weleda @weledanl #weledawinterproof #christmas #gift #present #xmas #xmastree #kerst #giftset #kerstmis #almond #amandel #greenbeauty #ecobeauty #crueltyfreebeauty #crueltyfree #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #duurzaam #sustainable #organic #gekregen #weledaambassadeur #instabeauty #inspiration

Follow Me!