Best gelezen artikelen van 2016
Persoonlijk

Mijn best gelezen artikelen van 2016

Ik hou van lijstjes, overzichten en van terugblikken. Ik vind het dan ook geweldig om deze lijstjes bij andere bloggers terug te lezen! Eerder dit jaar liet ik al mijn best gelezen artikelen ooit zien. Daar zaten veel artikelen tussen uit 2016. Dan zou je denken dat het lijstje aardig overeenkomt met de best gelezen artikelen van dit jaar, maar gek genoeg is het toch veranderd in de tussentijd. Vandaar dat ik mijn top 5 best gelezen artikelen van 2016 aan jullie laat zien. 

Mijn best gelezen artikelen van 2016

Mijn blog is is wat bezoekersaantallen betreft bijna 300% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. 300%!! Nou, daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee! Per maand zijn de bezoekersaantallen rustig aan gestegen en vanaf de zomer is het harder gegaan. Overigens totaal onbewust. Ik heb nooit gestreeft naar een bepaald aantal wat ik bereiken wil.

Denk nou overigens niet dat mijn bezoekersaantallen nu gigantisch zijn hoor. Ik ben van een kleine blogger gegroeid naar iets-minder-klein. Maar super mooi toch? Ik geniet van het bloggen en er zit groei in. Wat wil je nog meer? Ik ben dik tevreden!

Ik hoor vaak dat persoonlijke artikelen en winacties bij anderen bovenaan staan wat best gelezen artikelen betreft, maar dat is in mijn geval toch anders. Persoonlijke artikelen scoren bij mij niet zo. Waarschijnlijk omdat ik gewoon een uber saai persoon ben haha. En winacties doen het wel goed, maar staan toch net niet in mijn top 5. Mijn best gelezen artikelen van 2016, van 5 naar 1:

Aspire Health Challenge

5. Aspire Health Challenge

Dit artikel blijft maar terugkomen. Hij scoorde destijds goed op facebook, omdat het daar gedeeld werd, maar het artikel wordt nog dagelijks gelezen en terug gevonden via Google. Afvallen en gezondheid blijft gewoon een dingetje voor veel mensen, dat blijkt maar weer.

Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner Review

4. Yes To Cucumbers Shampoo & Conditioner

Zo grappig dat één van mijn persoonlijke favorieten van dit jaar ook nog eens hoog in Google scoort. Ook dit artikel wordt dagelijks gelezen. En opvallend ook, want ik schrijf graag reviews over beauty producten, maar dit zijn over het algemeen niet de artikelen die het beste scoren. Komt ook doordat veel merken die ik review wat onbekender zijn denk ik. Yes to cucumbers doet het in ieder geval als een tierelier!

 

3. De vier temperamenten

Dit vind ik dus echt zo gek hè, want de laatste paar maanden doet dit artikel het plotseling echt ontzettend goed. Echt, hoe dan? En qua reacties echt 0,0, niks, noppes, nada. Heel apart. Het artikel gaat over de vier temperamenten, een onderwerp dat tijdens mijn opleiding wel behandeld werd. Een beetje een vreemde eend in de bijt, vergeleken met de onderwerpen waar ik doorgaans over schrijf 🙂

gember en steranijs thee

2. Gember en Steranijs thee

Dit artikel scoort dus ook ontzettend goed in google, sinds de laatste paar maanden. Blijkbaar is gewoon nog niet zoveel over steranijs thee geschreven? Het is wel opvallend dat health onderwerpen goed scoren! Deze thee werkt namelijk erg goed bij verkoudheid.

Ladival zonnebrandcrème

1. Ladival Zonnebrandcrème bij zonneallergie

Dat dit artikel op één staat wist ik wel, want dit is afgelopen zomer echt ontzettend veel gelezen. En zelfs in de winter zijn mensen nog op zoek naar een oplossing voor zonneallergie. Misschien gaan ze nu lekker op vakantie naar een zonnig oord? Ik denk dat dit artikel uiteindelijk doorslaggevend is geweest voor de groei van mijn blog. Interessant om te zien!

Van te voren weet je gewoon niet zo goed welke artikelen het nou goed gaan doen en welke niet. Dat is altijd een verrassing. En eerlijk gezegd hou ik mij daar nooit zo mee bezig. Maar achteraf cijfertjes bekijken is daarom des te leuker. Boeiende materie!

Welke artikelen/onderwerpen vind jij het leukste om te lezen? Wat spreekt jou het meest aan en wat zou je vaker willen zien? Laat het me weten, want dan kan ik het meenemen voor mijn blogplanning van 2017!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Claire
  30 december 2016 at 19:31

  Aaah leuk om jouw lijstje te zien! Een paar kende ik nog niet. Het klopt dat er op artikelen echt geen peil op te trekken is haha. Soms denk ik dat een artikel mega goed scoort en dan valt het zo tegen!

 • Mariëlle
  30 december 2016 at 19:44

  Heel leuk om te zien, wat leuk dat het zo verschillend is!!

 • Inge
  30 december 2016 at 21:08

  Ah wat leuk om jouw overzicht te zien! Leuk dat wij allebei bijna 300% gegroeid zijn. Ik zeg: goed bezig! Interessant ook dat jouw top 5 voornamelijk met health te maken heeft. Ik ken de artikelen in de top 5 nog niet allemaal. Ik kom altijd graag op je blog kijken trouwens, vind jouw foto’s ook altijd erg leuk! 🙂

 • jeapiebel
  31 december 2016 at 09:06

  Leuk overzicht. Een goede jaarwisseling toegewenst! 🙂

 • Evelien
  31 december 2016 at 19:59

  Erg leuk dit overzicht, dat artikel van de vier temperaturen ga ik direct lezen. ♥ Fijn 2017 meis!

Leave a Reply