yun probiotherapy skn
Green beauty

YUN Probiotherapy SKN, mijn ervaring na een maand testen

Zo, ik had van tevoren niet kunnen bedenken dat, na het publiceren van mijn YUN Probiotherapy artikel, ik zóveel vragen zou krijgen. Ongelofelijk, want want heb ik toch veel mailtjes ontvangen, ongekend! Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik dat artikel publiceerde, maar de echte review hadden jullie nog van mij te goed. Bij deze dus, een review over de YUN Probiotherapy SKN producten. Ook zal ik de meestgestelde vragen ook voor jullie proberen te beantwoorden. Lezen jullie mee?

YUN Probiotherapy SKN

Nog even in het kort: YUN probiotherapy heeft revolutionaire skincare producten ontwikkeld die kunnen helpen bij veelvoorkomende huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan acne (zowel bij jongeren als volwassenen), maar ze hebben daarnaast ook producten voor de gevoelige huid en tegen schimmelinfecties zoals voetschimmel en vaginale infecties.

Deze anti-acne producten werken op basis van probiotica, oftewel, goede bacteriën die slechte bacterien (die huidinfecties kunnen veroorzaken), bestrijden. Voor algemene informatie over deze producten kan je mijn vorige artikel lezen.

Zelf heb ik YUN Probiotherapy SKN productlijn getest, bestaande uit een douchegel, bodylotion en gezichtscrème. Deze producten zijn speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld. Let op: de producten die ik hier laat zien waren destijds nog zó nieuw, dat ze nog niet in de uiteindelijke verpakking zaten. De producten zijn inmiddels in hun definitieve jasje gestoken.

yun probiotherapy

De ingrediënten van Yun Probiotherapy SKN

Ik wil eerst even iets duidelijk maken voordat ik verder ga over de producten zelf. Doordat de producten nog zó nieuw waren op het moment van ontvangst dacht ik dat de producten volledig natuurlijk zouden zijn. Nu blijkt dit slechts deels zo te zijn. Ook begreep ik dat alle YUN producten probacteriën bevatten. Maar ook dit is niet het geval. Dit geldt alleen voor de anti-acne (ACN) lijn. De producten die ik heb ontvangen hebben zelfs nog geen ingrediëntenlijst. Op hun website staan ze inmiddels wel. Zo bevatten de producten onder andere siliconen en nylon, een synthetisch polymeer die ervoor zorgt dat de textuur flexibel blijft. Het gaat echter om veilige ingrediënten die goed onderzocht zijn. Het is dus aan jou of je (deels) synthetische producten wilt gebruiken of niet. YUN is overigens dierproefvrij en volledig vegan.

YUN Probiotherapy SKN Body Wash

Een zeepvrije douchegel die de natuurlijke huidflora intact laat en versterkt. De douchegel is iedere dag te gebruiken voor een zachtere en mooiere huid. Dit zijn de ingrediënten:

Zoals je kunt zien is de body wash vrij van sulfaten, De douchegel schuimt hierdoor ook vrijwel niet. De douchegel bevat een beetje parfum, al ruik ik dit zelf niet. Dit betekent dat óf er heel weinig parfum in zit óf dat de geur pas aan de uiteindelijke verpakking aan toegevoegd is (even er vanuit gaande dat ik niet geurblind ben).

Persoonlijk hou ik wel van een geurtje, MAAR juist bij een heel gevoelige huid is het van belang om geen parfum te gebruiken. Less is more in dat geval. De douchegel is ook geschikt voor mensen met psoriasis en eczeem, aldus YUN. Ik heb daar persoonlijk geen ervaring mee, dus of het bij een eczeemhuid werkt durf ik niet te zeggen. Wel kan ik zeggen dat de douchegel, althans bij mijn huid, inderdaad mild in gebruik is. Het droogt mijn huid niet uit.

Inhoud: 200 ml. Prijs: 20 euro.

YUN Probiotherapy SKN Body Cream

Een milde bodycrème die de gevoelige, rode en geïrriteerde huid verzacht. SKN beschermt de natuurlijke flora van de huid. Zo word de natuurlijke beschermlaag niet aangetast en word de huid minder gevoelig.

Ook de Body Cream bevat siliconen, maar daarnaast bevat het product ook veel natuurlijke oliën. Ik zie bijvoorbeeld zonnebloemolie, sheaboter, raapzaadolie, avocado-olie en wonderolie op de ingrediëntenlijst staan. Dat klinkt goed! Ook de body cream bevat nauwelijks geur. Het smeert bovendien ontzettend prettig uit en maakt mijn huid echt ongelofelijk zacht. Het werkt ontzettend goed bij mijn onderbenen die vaak droog aanvoelen. Mijn driejarig dochtertje heeft daarnaast een heel droge huid en de body cream werkt fantastisch voor haar huidje. Dit is mijn favoriete product!

Inhoud: 200 ml. Prijs: 39,-

YUN Probiotherapy SKN Face Cream

Naast lichaamsverzorging heeft YUN ook een gezichtscrème ontwikkeld voor de gevoelige huid. De werking is vergelijkbaar met de bodycrème, alhoewel de ingrediënten toch wel anders zijn, kijk maar:

De gezichtscrème bevat meerdere soorten siliconen, naast verzorgende glycerine, squalaan, zonnebloemolie en sheaboter. De crème heeft een redelijk dunne textuur; het is dus geen volle, rijke gezichtscrème. Het is met name geschikt voor de normale, gemengde en gevoelige huid.

Mijn huid is tijdens de zomermaanden normaal/gemengd, en tijdens de wintermaanden een stuk droger. Voor de winter zal de crème niet vol en rijk genoeg voor mijn huid zijn, maar voor deze tijd van het jaar past het perfect bij mijn huidtype. De crème bevat overigens geen SPF, dus je zal zelf nog je huid nog moeten aanvullen met een zonnebrandcrème. Wat ik fijn vind is dat de crème in een handige doseerpomp zit (dit geldt overigens voor alle YUN producten). Dit werkt prettig en hygienisch. De gezichtscrème is een basiscrème, geschikt voor man, vrouw, jong en oud. Verwacht geen anti-aging eigenschappen, wel kalmering van een onrustige, overgevoelige huid. Hoe het met de echte eczeemhuidjes zit durf ik niet te zeggen, mijn huid reageert er in ieder geval prima op.

Inhoud: 50 ml. Prijs: 36,-

Veelgestelde vragen over YUN Probiotherapy producten

Naar aanleiding van mijn vorige artikel, heb ik veel mailtjes ontvangen met vragen over deze producten. Ik zal een aantal vragen hier beantwoorden.

Vragen over huidaandoeningen
Steeds vaker ontvang ik schrijnende mailtjes van lezers die ten einde raad zijn, omdat ze lijden aan een bepaalde huidaandoening. Dit vind ik ontzettend vervelend en echt, ik leef ontzettend mee, echter ben ik geen arts of dermatoloog. Ik kan, mag en wil niet zomaar advies over allerlei huidaandoeningen gaan geven. Ik ben hier niet voor opgeleid. Bij dergelijke vragen kunt u het beste een arts of dermatoloog raadplegen.

Heeft u testers voor mij?
Ik krijg regelmatig de vraag of ik testers op kan sturen, en of ze de producten bij mij kunnen kopen. Helaas, ik ben geen verkoopkanaal! Ik heb deze producten van YUN opgestuurd gekregen om te testen. Ik heb geen aandelen, ik krijg er ook niet voor betaald. Dus helaas, hiervoor kunt u het beste bij YUN zelf zijn 🙂

Werken deze producten ook echt?
Deze vraag gaat met name over de anti-acne producten. Ik zou willen dat ik hier antwoord op kon geven, maar… ik heb niet YUN’s anti-acne producten getest. Dus sorry, ik weet dit gewoonweg niet! Mochten er lezers zijn die wél ervaring hebben met deze producten, laat het me vooral weten, want ik ben wel benieuwd!

Heb jij de producten van YUN probiotherapy geprobeerd? Heb je verder nog vragen? Laat het me weten in de comments!

Deze producten heb ik opgestuurd gekregen in ruil voor een review. Check voor meer informatie over de producten de website van YUN.

YUN probiotherapy review

You Might Also Like...

3 Comments

 • Mariëlle
  17 juli 2017 at 09:41

  Oh wauw, wat een opkomst dan haha! Het klinkt wel veelbelovend 🙂

 • Greenblush
  17 juli 2017 at 21:38

  Ja ik wist ook echt niet wat mij overkwam!

 • Pieter
  1 mei 2020 at 13:10

  Voor Acne is er een goede oplossing en dat is hydrocolloide pleisters.
  Er zijn er doorzichtige dunne en er is deze voor thuis gebruik die je in erge gevallen kan gebruiken.
  Als je het erg hebt + er erg veel hebt ook buiten gezicht => duoderm extra thin.
  Deze kan je partner dan op je rug kleven, na wat knipwerk.
  Het trekt al het vocht weg uit de puist en helpt tegen het jeuken.
  Dit is het enige dat je zal helpen met van de wondjes af te blijven.
  Daarnaast is de YUN ACN probiotica een goed idee, maar eerst moet je er vanaf blijven.
  Dus eerst hydrocolloid => dan probiotica.

Leave a Reply