Happy earth natuurlijke deodorant
Green beauty

Happy Earth natuurlijke deodorant, douchegel en handzeep producten

Een tijdje geleden werd ik aangenaam verrast met de vrolijke – en natuurlijke – verzorgingsproducten van Happy Earth. Happy Earth producten bestaan voor 100% natuurlijke en vegan ingrediënten die mild zijn voor jouw huid. Al hun verpakkingen zijn duurzaam: ze bestaan voor 100% uit gerecycled plastic en sommige producten zijn zelfs zero waste. Daarnaast worden de producten ‘gewoon’ in Nederland geproduceerd. Dat klinkt al veelbelovend!

Happy Earth natuurlijke deodorant, handzeep en douchegel

Ik heb een flink pakket ontvangen bestaande uit diverse soorten natuurlijke deodorant, een handzeep en een douchegel. Helaas heb ik de producten van Happy Earth niet uitgebreid kunnen testen, maar ik wil ze toch graag aan jou laten zien. Maar…. mocht je nu denken: ‘hey, deze producten komen mij toch bekend voor?’ Ja, dat kan kloppen. Happy Earth was eerder bekend onder de naam Salt of the Earth. Van dat merk heb ik meerdere reviews geschreven. De geuren van Happy Earth verschillen met die van Salt of the Earth, qua ingrediënten is het gelijkwaardig. Alleen de plasticvrije deodorant producten, de handzeep en douchegel is nieuw in het assortiment.

happy earth natuurlijke deodorant verzorgingsproducten

Producten zonder sulfaten en aluminiumchloride

De producten van Happy Earth dragen keurmerken van NATRUE en Vegan Society. Fijn is ook dat alle producten 100% natuurlijk én dierproefvrij zijn. De handzeep en douchegel zijn vrij van sulfaten en de deodorant is vrij van aluminiumchloride. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van potassium alum (aluin). Potassium alum legt een microscopisch dun laagje mineraalzouten op de huid. Deze mineraalzouten voorkomen de groei van bacteriën die een zweetgeur veroorzaken. Het houdt het zweten niet tegen, maar je oksels blijven wel langdurig fris. Potassium alum heeft grotere mineralen dan aluminiumchloride. Hierdoor worden deze mineralen niet door de huid opgenomen. Of aluminiumchloride daadwerkelijk schadelijk voor je lichaam is, laat ik hierbij buiten beschouwing. Mocht je op zoek zijn naar een aluminiumvrij deodorant, dan is Happy Earth is ieder geval een fijne optie.

Ik zal de producten één voor één laten zien, inclusief prijzen en verkrijgbaarheid.

happy earth natuurlijke deodorant spray

Happy Earth Deodorant Spray (100 ml 8,49 euro. Geurloos 6,99 euro)

Van de deodorantspray heb ik de geuren Lavender Ylang en Unscented ontvangen. Daarnaast is de spray verkrijgbaar in de geuren Men Protect, Cedar Lime en Cucumber Matcha. Deze deodorant sprays zijn vrij van aluminiumchloride, alcohol, drijfgassen, parabenen en minerale oliën. Zoals je kunt zien is de unscented deo wat goedkoper dan de andere varianten.

happy earth natuurlijke deodorant roller

Happy Earth deodorant rollers (75 ml, 6,99 euro)

Ook deze deodorantrollers zijn verkrijgbaar in de geuren die ik hierboven omschreef. De ingrediënten komen overeen met de sprays, alleen de manier van aanbrengen is anders. Fijn dat er een optie is, zo kun je voor zowel een spray als een roller kiezen. Afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat 🙂

happy earth deodorant natuurlijk zero waste

Happy Earth plasticvrije deodorant (kristalstick 90 gr, 8,49 euro. Deo balm 45 gr, 6,99 euro)

Dit zijn de twee producten waar ik het meest benieuwd naar ben. Ik vind het namelijk ontzettend tof dat ze hun kristaldeo in een kurken verpakking hebben gedaan. Daar word ik nou echt vrolijk van! Kurk is namelijk zeer duurzaam. Het materiaal is biologisch afbreekbaar én kan gerecycled worden zonder uitstoot van giftige stoffen. Deze kristaldeo bestaat uit puur aluin en is geheel geurloos. Je gebruikt door het kristal een klein beetje vochtig te maken om het vervolgens onder je oksels aan te brengen.

deodorant zero waste kurk

Ook ben ik erg benieuwd naar de deo balm. Dit is hun enige deodorant die vrij is van aluin, maar een basis heeft van baking soda. Nu weet ik dat niet iedereen altijd even goed op baking soda reageert (je huid kan na gebruik branderig aanvoelen). Hier heb ik met sommige merken ook last van. Ik ben erg benieuwd hoe mijn huid op dit product reageert. Daarom ga ik dit product zeker testen, want ik ben wel fan van deodorants in een blikje. Ik heb de geur Cedar Lime ontvangen, maar het is ook verkrijgbaar in de geur lavendel.

deodorant creme zero waste

Wil je meer weten over de werking van deodorantcrèmes in een blikje? Lees dan eens mijn review van Happy Soaps en van We Love The Planet.

Happy Earth douchegel handzeep

Happy Earth Handzeep (300ml, 3,99 euro) en Douchegel (300ml, 6,99 euro)

Tot slot heb ik nog een douchegel en handzeep ontvangen. Alhoewel ik tegenwoordig voornamelijk zero waste producten gebruik, vind ik het prettig dat deze verpakkingen 100% gerecycled zijn. Ook ben ik blij dat deze producten vrij zijn van sulfaten en andere chemische ingrediënten. De handzeep is antibacterieel, maar de ingrediënten zijn – net als al hun producten – geheel natuurlijk en vegan.

Verkrijgbaarheid

De producten van Happy Earth zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en andere drogisterijen. Ook online zijn ze bij diverse webshops verkrijgbaar, onder andere bij DeOnlineDrogist.

You Might Also Like...