starks tandpasta tabletten
Green beauty

Stark’s tandpasta tabletten review | Plasticvrij tandenpoetsen

Tandpasta, maar dan in een tabletje. Ken jij ze al? Tandpasta tabletten zijn een prima alternatief voor plastic tubes. Dit bespaart niet alleen een hoop afval, het voorkomt ook dat achtergebleven restjes tandpasta weggegooid worden. De tabletjes van Stark’s worden verkocht in een kartonnen verpakking. 100% zero waste dus! Ik testte twee varianten, namelijk tabs met én zonder fluoride.

Stark’s Originals: ouderwetse tandpasta in een nieuw jasje

Stark’s tandpasta kent een enorme geschiedenis. Het merk is namelijk helemaal niet nieuw, maar bestaat al sinds de 19e eeuw. Apotheker Cornelis Elias Stark begon in 1830 met het maken van tandpoeder. Zijn zoon was één van de eerste tandartsen van Nederland, en maakte van het product een groot succes. Plastic bestond toen nog niet, tubes kwamen pas veel later op de markt. Na opkomst van de (plastic) tubes en tandpasta zoals wij die nu kennen, is het merk Stark’s ‘uit de mode’ geraakt. Toendertijd had men uiteraard geen idee dat plasticgebruik een groot issue zou worden… Toch blijkt nu dat jaarlijks zo’n 1,5 miljoen tandpasta tubes het milieu vervuilen of zelfs in zee belanden. Reden genoeg dus om dit merk te herintroduceren.

Stark’s tandpasta tabletten: zero waste, vegan én natuurlijk

Stark’s originals tandpasta tabletten worden gemaakt van 100% natuurlijke en vegan ingrediënten. Deze actieve ingrediënten zorgen voor een goede mondhygiëne en helpen tandbederf en gaatjes voorkomen. De werking is vergelijkbaar met die van ‘gewone’ tandpasta’s, maar dan zónder de chemische toevoegingen die in veel tandpasta zitten.

Stark’s is verkrijgbaar in een variant met én zonder fluoride. Voor ieder wat wils! De verpakkingen zijn gemaakt milieuvriendelijke en recyclebaar karton. Geheel zero waste dus.

Hoe werken tandpasta tabletten?

Tandpasta tabletten (ook wel dental tabs genoemd) werken super eenvoudig. Je pakt een tabletje en je kauwt er op, zodat deze gaat schuimen in je mond. Vervolgens poets je met een natte tandenborstel je tanden schoon. Na 2 minuten uitspugen, naspoelen en klaar!

starks tandpasta tabletten

Review: mijn ervaring met Stark’s Originals tandpasta

Zoals ik al aangaf is Stark’s tandpasta verkrijgbaar in twee varianten; eentje met en één zonder fluoride. Dat is fijn, want niet iedereen wil fluoride gebruiken. Dan is het prettig dat je een keuzemogelijkheid hebt. Een verpakking bevat 65 tandpasta tabletten. Bij tweemaal daags poetsen heb je voldoende voor een maand.

Ik vind de dental tabs fijn in gebruik. Gewoon even erop kauwen, in plaats van in de tube knijpen. Ik vind het wel ideaal eigenlijk! De tabletjes schuimen redelijk en hebben een frisse muntsmaak. Na gebruik voelen mijn tanden schoon en fris aan. Ze doen qua werking niet onder ‘gewone’ tandpasta. Bovendien vind ik het superfijn dat de verpakking van karton is. Als meer consumenten op tabletten overstappen bespaart dit op jaarbasis enorm veel plastic! Ben je nog niet bekend met tandpasta tabletten? Probeer het eens gewoon eens een maandje! 🙂

Ingrediënten Stark’s Tandpasta met fluoride
Mannitol, calcium carbonate, xylitol, peppermint, eucalyptus, magnesium stearate, aloë vera, silicon dioxide, sodium bicarbonate, acacia gum, croscarmellose sodium, sodium lauryl sulfate, sodium fluoride.

Ingrediënten Stark’s Tandpasta zonder fluoride
Mannitol, calcium carbonate, xylitol, peppermint, eucalyptus, magnesium stearate, sodium bicarbonate, sodium cocoyl isethionate, aloë vera, acacia gum, croscarmellose sodium, silicon dioxide, citric acid, silicon dioxide.

Stark’s tandpasta is onder andere verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist. Een verpakking van 65 tabletten kost 6,99 euro.

Deze producten heb ik gekregen.

You Might Also Like...