Mineralogie minerale make-up
Green beauty Review

Mineralogie minerale make-up workshop

Afgelopen vrijdag heb ik een workshop van Mineralogie bezocht. Mineralogie is een make-up merk dat, zoals de naam al zegt, bestaat uit producten op basis van minerale grondstoffen. Ik had wel eens van minerale make-up gehoord, maar ik was er zelf nog niet mee bekend. Ik besloot daarom eens een kijkje te nemen!

Mineralogie minerale make-up

Minerale make-up heeft in tegenstelling tot de traditionele make-up, een groot aantal voordelen:
– Het sluit de huid niet af, de huid kan nog steeds ademen
– Geeft een natuurlijk effect omdat de kleur zich aanpast aan je huid (geen plamuurlaag)
– Geschikt voor de acnéhuid, want het veroorzaakt geen mee-eters.
– Het is een goede zonbescherming, zo bevat de foundation spf 26!
– Met natuurlijke anti-oxidanten, plantextracten en natuurlijke oliën.
– Vrij van parabenen, siliconen, parfum en andere chemische stoffen. 100% natuurlijk.
– Het merk heeft duurzaamheid tot speerpunt gemaakt. De omverpakkingen komen van gerecycled papier van duurzame boomboerderijen en zijn bedrukt met soja-inkt.
– Dierproefvrij

De workshop van Mineralogie minerale make-up

Tijdens de workshop, die gegeven werd door Mandy Groot, werden alle deelneemsters opgemaakt met de producten van Mineralogie. We mochten alle producten van dichtbij bekijken en uitproberen. Mineralogie heeft een groot aantal producten in haar assortiment, zodat je het complete gezicht kunt opmaken. Denk hierbij aan foundation, concealer, blushes, bronzers, lip- en oogproducten. Daarnaast hebben ze ook een groot aantal kwasten in het assortiment. De kleurdiversiteit is groot en omdat de minerale foundation versmelt met de huid, zit er altijd een geschikte kleur voor je tussen. De dekking van de foundation kun je zelf goed aanpassen. Het is makkelijk te doseren, zeker met de navulbare dispensing brush systeem.

Het resultaat

Terwijl ik werd opgemaakt zag ik, naarmate de tijd vorderde, dat de foundation zich inderdaad aanpaste aan mijn huid. Het gaf een natuurlijk effect. Ik voelde en zag de foundation ook echt niet zitten op mijn huid, terwijl de dekking prima was! Ook bij de andere deelneemsters zag ik een mooi, natuurlijk resultaat. De huid oogde bij iedereen frisser en egaler, terwijl het natuurlijke effect behouden bleef. Ook door de andere producten werd ik aangenaam verrast. Zo vond ik de wenkbrauwpoeder helemaal fantastisch, omdat de kleur perfect paste bij mijn natuurlijke wenkbrauwkleur. En door je wenkbrauwen licht bij te kleuren, krijgt je gezicht meteen een krachtigere uitstraling. De oogschaduw- en lippenstift kleuren vond ik ook prachtig om te zien.

Verkrijgbaarheid

De producten van Mineralogie zijn niet goedkoop;  Als je ze wilt gebruiken, wordt dat wel even sparen. De producten zijn echter wel van hoge kwaliteit! Ook het feit dat de ingrediënten natuurlijk zijn, én dat er een hoge SPF inzit, maakt dat ik wel bereid ben om wat meer voor een product te betalen. Ik zou persoonlijk beginnen met de foundation en concealer en daarvanuit verder verzamelen. Kijk voor actuele prijzen en producten op de website.

Meer over make-up:
Charlotte Tilbury lipstick & lipgloss
Avril Organics review
Zoeva en taupe oogschaduw palette

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply