Priti NYC
Green beauty Review

Priti NYC Nagellak en Nagellak Remover Op Sojabasis

Ik ben ontzettend blij dat er steeds meer keuze is aan natuurlijke nagellak producten. Want als je je bedenkt dat nagellak van origine gebaseerd is op autolak(!), dan vind ik dat eigenlijk toch niet een heel fijn idee. Gelukkig maar dat er tegenwoordige ook mildere, natuurlijke opties zijn. Priti NYC is zo’n merk, wat natuurlijke nagellak in het assortiment heeft.

Ik ontving laatst van webshop Heavenly Pure twee nagellakjes (uit de nieuwe voorjaarscollectie) én een nagellakremover om te reviewen. En weet je wat zo bijzonder is? De nagellak remover is gebaseerd op, jawel, soja olie!

De producten van Priti NYC zijn ontwikkeld door eigenaresse Kim d’Amato. Opgericht in 2005, toen Kim in verwachting was en een keuze maakte om gezonder te gaan leven.

De nagellak van Priti NYC is vegan, crueltyfree en is vrij van  toxische stoffen die veelal in nagellak voorkomen, te weten: Tolueen, Dibutylflalaat, Fomaldehyde, Xylene, Kamfer en TPHP. Bovendien hebben de nagellakjes een UV-filter, om verkleuren van je nagels tegen te gaan. Dat klinkt helemaal top toch? Maar wat we vooral willen weten: Werken deze producten goed? Blijft de nagellak goed zitten? Laten we daar even wat dieper op ingaan.

Priti NYC

Priti NYC Nagellak Secret Garden Rose 133

Secret Garden Rose is een lieve, zachtroze kleur nagellak. Ik vind het een echt voorjaarskleurtje wat goed bij elke gelegenheid past. Het kan eigenlijk niet misgaan vind ik, want met deze kleur zit je altijd goed.

priti3

Priti NYC nagellak komt in een mooi glazen flesje, wat ik prachtig vormgegeven vind. Het heeft een mooie opdruk en een luxe uitstraling.

Het kwastje is erg aangenaam: namelijk precies breed genoeg! De nagellak kun je zo eenvoudig op de nagels aanbrengen. Priti NYC nagellak heeft een mooie glanzende finish. Bovendien bevat het silica, wat je nagels op natuurlijke wijze steviger maakt.

priti7

Priti NYC Secret Rose Garden dekt volledig in twee laagjes. De nagellak droogt redelijk snel, dus je hoeft geen eeuwigheid te wachten totdat de nagellak opgedroogd is voordat je een tweede laagje aan kunt brengen.

Priti NYC Nagellak Rabbit Foot Clover 527

Rabbit Foot Clover is een mooie natuurlijke beige/nude kleur, met een natuurlijke look en een prachtige finish.

priti4

priti6

Ook met deze nagellak heb je aan twee laagjes voldoende. Wat mij opvalt dat het nagellak van goede kwaliteit betreft. Priti NYC nagellak blijft zonder problemen een aantal dagen goed zitten. Ik heb geen topcoat en dergelijke gebruikt. In mijn geval begon de nagellak na 3 á 4 dagen wat te slijten bij de randjes. Met topcoat (Tip: dit heeft Priti NYC ook ;-)) kun je nog makkelijk 2 dagen aan vastplakken.

Ik vind beide kleurtjes érg leuk, maar ik kan niet wachten totdat ik een bruiner tintje opgebouwd heb, want dan zullen deze nagellakjes nóg beter tot hun recht komen vermoed ik zo!

Priti NYC

Priti NYC Soy Nail Polish Remover

Waar ik persoonlijk erg benieuwd naar was, is de Priti NYC Soy Nail Polish Remover. Deze nagellakremover is ten eerste 100% natuurlijk (wow!), bevat dus geen aceton (yay!), maar bevat ook geen andere chemische en uitdrogende stoffen zoals alcohol en parabenen! Bovendien is deze nagellak remover gebaseerd op soja olie. Echt, hoe is het mogelijk?

Priti NYC Soy Nail Polish Remover is vrijwel geurloos, dat wil dus zeggen: Je ruikt absoluut géén chemische dampen. Wat een dik pluspunt! Bovendien is deze remover zo mild voor je huid en nagels, dat ze zelfs verzorgd worden, in plaats van dat ze uitgedroogd raken. Zeg maar dag tegen broze nagels!

De hamvraag: werkt het goed? Daar kan ik kort over zijn: JA, deze nagellak remover verwijdert de Priti NYC nagellak met gemak. Je hoeft niet te boenen of te wrijven, dat is fijn. Met reguliere/niet natuurlijke merken (Ik heb getest met een Essie nagellakje) moet je iets meer moeite doen om de nagellak er goed van af te kunnen krijgen. Maar toch, het werkt evengoed prima!

Ik ben dus erg enthousiast over deze producten van Priti NYC. De kwaliteit is meer dan goed. De nagellak remover van 60 ml kost €13,95. Voor een nagellak van 12,6 ml betaal je €14,95. Op de site staan nog veel meer kleuren waar je uit kan kiezen. Verzending naar NL en BE is via Heavenly Pure altijd gratis.

Priti NYC is verkrijgbaar bij Heavenly Pure, dé natuurlijke cosmetica webshop.

Gebruik jij wel eens natuurlijke nagellak?

Disclaimer: producten ontvangen ter review

You Might Also Like...

6 Comments

 • Bo
  26 maart 2016 at 08:58

  Ik was nog op zoek naar een natuurlijk merk nagellak en deze lijkt mij wel goed, en wat fijn dat de remover ook goed is 😉

 • Natasja
  26 maart 2016 at 09:10

  Ik ben ook erg enthousiast over deze producten, wat een mooi merk! Secret Garden Rose is een schattig kleurtje ♥

 • Eva
  26 maart 2016 at 16:43

  Mooie review Marieke! Er ligt mij een roze kleur te wachten van dit merk dus ik ben heel benieuwd! Fijn dat de remover ook werkt. Ik vind de lakken jou erg mooi staan! Liefs!

 • Evelien
  26 maart 2016 at 16:57

  Garden Rose is mooi zeg! Sowieso een heel fijn merk. En die nagellakremover, knap dat dat natuurlijk is! Die zou ik nog graag willen testen.

 • Nesrin
  26 maart 2016 at 17:06

  Leuke blog heb jij 😉

  Ik vind Secret Rose Garden een heel mooi lakje. Fijn dat de remover ook goed haar werk doet.

 • milou
  26 maart 2016 at 17:51

  Dat roze kleurtje is echt perfect voor de lente/zomer. Ziet er mooi uit!

Leave a Reply