Lavera Beauty Balm Acai Berry
Green beauty Review

Lavera Beauty Balm Acai Berry BB Cream

Vroeger wilde ik mijn gezicht nog wel eens onder een flinke laag foundation stoppen. Het liefst zo, dat er echt geen oneffenheidje, rood vlekje, puistje en donkerekringen meer zichtbaar was. Ik heb een huid wat gevoelig is voor couperose, maar eigenlijk sinds ik natuurlijke (en mildere) huidverzorgingsproducten gebruik, zijn mijn rode vlekken om mijn wangen een heel stuk verminderd. Zelfs zo, dat tegenwoordig een BB Cream vaak al voldoende dekking geeft voor overdag. En sindsdien vind ik het eigenlijk niet eens meer prettig om mijn huid ‘dicht’ te smeren met foundation. Nou had ik mijn favo BB cream al gevonden, namelijk van Benecos. Echter was ik ook wel erg benieuwd naar de BB Cream van een ander natuurlijk merk, namelijk de Lavera Beauty Balm Acai Berry BB Cream.

Lavera Beauty Balm Acai Berry BB Cream

Lavera Beauty Balm Acai Berry BB Cream… het is een aardige mond vol, vind je ook niet? Ik noem het daarom vanaf nu gewoon Lavera BB Cream, dat praat toch wat makkelijker. Lavera BB Cream is een zogenaamde 6-in-1-balsem, wat huidverzorging combineert met een vleugje make-up. De lichte formule belooft je huid 24 uur lang te hydrateren en zorg tevens voor een stralende en egale huid. Lavera BB Cream is verrijkt met biologische Acai-bessen (die veel antioxidanten bevatten en een prima bescherming bieden aan de huid) en natuurlijke minerale pigmenten die je huid een zacht-getinte en stralende teint geven. Het bedekt roodheid en onzuiverheden en past zich aan je individuele huidskleur aan waardoor de crème er heel natuurlijk uitziet.

Lavera BB Cream

Ingrediënten Lavera BB Cream

Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Alcohol*, Glycerin, Titanium Dioxide (CI 77891), Glyceryl Stearate Citrate, Lauryl Laurate, Myristyl Myristate, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Cetearyl Alcohol, Lactobacillus/ Salix Alba Bark Ferment Filtrate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Xylitylglucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Euterpe Oleracea Fruit Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Anhydroxylitol, Sodium Lactate, Sodium Hyaluronate, Tricaprylin, Glucose Glutamate, Dehydroxanthan Gum, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Lysolecithin, Lecithin, Bisabolol, Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499), Silica, Magnesium Silicate, Mica, Xylitol, Microcrystalline Cellulose, Algin, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Tin Oxide, Fragrance (Parfum)***, Linalool***, Limonene***, Geraniol***, Citronellol***, Citral***, Benzyl Benzoate***.
* Van biologische herkomst
*** Etherische olie

Lavera BB Cream in de praktijk

Wat ik erg fijn vind is dat dit product 100% natuurlijk is en daarom dus geen minerale oliën en/of siliconen bevat. Nee, het bevat juist verzorgende ingrediënten zoals soja olie, saffloer olie, sheabutter, jojoba olie en amandelolie. Lavera BB Cream heeft een typische zoete geur. Ik vind het een beetje ruiken naar zoete amandelolie met een vleugje Acai Bes doorheen vermengd. Het ruikt zeker niet onaangenaam, best lekker zelfs als je het mij vraagt, maar de geur is onmiskenbaar aanwezig. De geur verdwijnt overigens snel nadat je de BB Cream op je gezicht aangebracht hebt.

lavera BB cream

Lavera Beauty Balm Acai Berry BB Cream kun je in principe direct op een gereinigde gezicht aanbrengen, maar eigenlijk breng ik altijd gewoon eerst een dagcrème op mijn gezicht aan voordat ik een BB Cream aanbreng. Een BB Cream alleen is niet voedend genoeg voor mijn huid. Dat ervaar ik bij alle BB Creams overigen, niet alleen bij deze. De BB cream heeft een aangename structuur. Het is redelijk dik, bijna net al een foundation. Toch is het eenvoudig over je gezicht te verdelen en het voelt luchtig aan op de huid.

Lavera BB Cream past zich aan de eigen huidskleur aan

Zoals ik net al zei past Lavera BB Cream zogezegd aan de individuele huidskleur aan. Dat betekent dus dat de BB cream maar in één tint verkrijgbaar is. Dat vind ik overigens best frappant, want meestal is een BB Cream zowel in een lichte als in een medium variant verkrijgbaar.

lavera BB cream swatch

De kleur vind ik vrij donker en ik betwijfel of dit niet te donker is voor mijn redelijk lichte huid. Toch merk ik dat de kleur zich inderdaad aanpast aan mijn huid. Op de foto’s hieronder kun je de voor en na foto’s zien. De eerste is zonder make-up, de tweede is met een laagje Lavera BB Cream (en verder niks).

Ondanks dat ik verwachtte dat de kleur te donker zou zijn, blijkt het in de praktijk gewoon een prima kleur te zijn. Ik hoop dat je het goed kan zien (blijft lastig vind ik, foto’s van jezelf maken), maar met de BB Cream ziet het er allemaal net wat egaler en frisser uit dan zonder. Lavera BB Cream dekt redelijk goed en geeft een natuurlijk en streeploos resultaat. Ik ben er blij mee!

Voor een tube van 30 ml betaal je €12,95. Een prima prijs voor een 100% natuurlijk en biologisch product!

Lavera BB Cream is onder andere verkrijgbaar via de mooie natuurlijke cosmetica webshop solobiomooi.

Gebruik jij wel eens een BB Cream?

Dit artikel bevat een product die door een bedrijf ter review is opgestuurd.

Andere Lavera reviews:
Lavera Concealer
– Lavera Handcrème

You Might Also Like...

2 Comments

  • Rachel Kromdijk
    29 december 2015 at 12:43

    Ziet er goed uit lijkt mij een fijn product liefs

  • Greenblush
    29 december 2015 at 19:48

    Zeker een aanrader, thanks Rachel!

Leave a Reply