Green beauty

Ben & Anna deodorant review (natuurlijk, vegan en zero waste)

Soms kom je een product tegen waarvan je zo ontzettend hoopt dat het wat voor je is. De verpakkingen van Ben & Anna deodorant zien er tof uit en zijn ook nog eens zero waste, de ingrediënten zijn natuurlijk en vegan, het merk is niet op dieren getest en de geuren ruiken ook nog eens aangenaam. Helemaal goed toch? Nou…. helaas toch niet helemaal. 

Laat ik voorop stellen: iedere huid is anders en iedereen reageert weer anders op een bepaald product. Wat voor de één goed werkt hoeft voor een ander niet zo te zijn en vice versa. Zo kan ik bijvoorbeeld een allergische reactie op een bepaald product krijgen, maar dat wil niet zeggen dat het product bagger is. Het betekent gewoon dat het product niet voor mijn huid geschikt is. Want wellicht werkt het voor jou wel prima.

Je raadt vast al waar ik heen wil met mijn review 🙂 Dit gaat over een product waar mijn huid helaas allergisch op reageert. Neemt niet weg dat ik de missie van Ben & Anna deodorant echt super vind, daarom wil ik dit merk toch graag met jullie bespreken.

Ben & Anna deodorant review

Ben & Anna deodorant review

Ben & Anna zijn een stel uit Duitsland. Vanuit het bruisende Berlijn zijn ze op het platteland gaan wonen. Ze leven veganistisch en zoveel mogelijk duurzaam en zero waste (dus zonder afval). Omdat Anna geen goede deodorant kon vinden, besloten zij daarop hun eigen biologische en vegan deodorant te ontwikkelen. Na veel denkwerk en testen op kennissen en familieleden, is hun merk ontstaan: natuurlijke deodorant, zonder aluminium en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. En met een kartonnen verpakking, dus geen plastic. Dit vind ik echt te gek, want zo heb je toch weer minder plastic in je badkamer staan.

De deo’s hebben een basis van baking soda, shea butter, arrowroot, maizena, kokosolie en zonnebloemolie en bevatten verder nog een geurmix op basis van etherische oliën. Ik heb drie geuren van Ben & Anna deodorant ontvangen: Persian Lime, Pink Grapefruit en Indian Mandarine. Dit zijn heerlijk frisse, lichtzoete citrusgeuren waar je instant happy van wordt, ik kan niet anders zeggen!

Ben & Anna

Hoe gebruik je Ben & Anna deodorant?

Deze deodorantstick zit dus in een kartonnen huls en aan de onderkant moet je op de verpakking drukken, waardoor de stick omhoog schuift. Dit omhoog schuiven gaat soms een beetje stroef en moeizaam, zeker nu het wat kouder is. Het helpt als je de verpakking even kort tussen je handen rolt, dan gaat het wat makkelijker. Het werkt net als een Calippo ijsje 🙂

De deo voelt droog en zacht aan, dit vind ik erg prettig. Ook de geuren vind ik erg aangenaam. Helaas kreeg ik al na een paar dagen gebruik ontzettend rode en branderige oksels en had ik veel last van jeuk. Dit is mij wel vaker overkomen met deodorant op basis van baking soda. Hierdoor heb ik niet goed de werking kunnen testen.

Ik weet dat er veel lezers zijn die dol zijn op natuurlijke deodorant op basis van baking soda en hier wel goed op reageren. Mocht je dus op zoek zijn naar een natuurlijke, vegan én betaalbare deodorant dan is dit merk wellicht wat voor jou.

Ben & Anna deodorant is o.a. verkrijgbaar bij De Online Drogist. Eén verpakking bevat 60 gram en kost 6,95 euro. 

Kende jij Ben & Anna deodorant al?

Deze producten heb ik ter review ontvangen.

 

 

 

 

 

 

5 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
25 januari 2019
Next Post
25 januari 2019

5 Comments

 • Mariëlle

  Wat ziet het er mooi uit <3 Ik heb zelf ooit zo'n mixje geprobeerd, maar ik kreeg daar donkere oksels van… Dit zal vast wel anders werken, maar ik heb voorlopig ook nog even genoeg haha 😉

 • Sabine

  Ik had ook deze deo gekocht. Leuke verpakking, top initiatief! Geen plastic, natuurlijke ingrediënten. yes! Ik had zo gehoopt dat dit een favoriet van me zou worden. Maar helaas. Ik vond de deo heel stroef en hij werd ook snel vies. Daarnaast werkte hij niet zo goed, ik rook telkens mijn zweet 😑. Jammer! Hopelijk gaan ze het product nog verbeteren, want het zou zo leuk zijn als het goed werkt. Ik gun het ze enorm.

 • Jessica J.

  Jammer dat je hier allergisch op reageerde, want op zich klinken deze wel erg goed. Fijn dat de verpakkingen van karton zijn, want dat plastic van Salt of the Earth begint me te storen. Die steen kan toch perfect in een kartonnen voetje?

 • Evelien

  Haha, een Calippo ijsje! Grappig hoe dit product werkt. Maar wat jammer dat je er allergisch op reageert zeg 😞 Wel tof dat ze vegan zijn, dus ik ga deze wel onthouden, mocht mijn huidige deo’s op zijn.

 • Jp

  Hoi
  Een eeijke review! Ik ben mede ontwikkelaar van ben anna. Het allergie verhaal van baking soda is soms lastig. We hebben daarom 3 sensitive deodoranten uitgbracht onlangs zonder baking soda. Ik stuur je graag sames toe. Uiteraard ook volledig natuurlijk en plastic vrij.
  Vrgr jp

Leave a Reply

Instagram

 • De mannen zijn op stap, dus vandaag zijn we lekker met z'n tweetjes. Koekjes bakken, kleien en even schommelen, heerlijk kneuterig 💚 Van de week mocht ze wennen in groep 3, de tijd gaat zo snel! 😱#timeflies #enjoythelittlethingsinlife #buitenspelen #dochter #daughter #greenlifestyle #greenblogger #nature #instadaily #kids #daughter #family #familylife #enjoy
 • In love with this new scent 💙 Pure Balance @saltoftheearthdeodorant.nl#purebalance #saltoftheearth #deodorant #crueltyfree #naturalbeauty #natural #vegan #greenlifestyle #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #picoftheday #instadaily #linkinbio #sample
 • Deze 100% natuurlijke handcrème van @avanaturalskincare is echt hééll fijn! 👍Het maakt droge handen superzacht en het is bovendien heel zuinig in gebruik. Meer lees je in mijn review, zie link in bio. Fijne avond allemaal! 💚#linkinbio #naturalbeauty #crueltyfree #vegan #greenlifestyle #greenblogger #greenbeauty #cleanbeauty #bblogger #vegancosmetics #dutchblogger #discoverunder5k #review #instadaily #instabeauty #picoftheday #musthave #fav #favorite #ecobeauty #hands #manicure #handcream #bodycare #sample
 • Yay, er gaat niets boven een lang weekend vrij en verse aardbeien 😍🍓 Gaan jullie nog wat leuks doen vandaag? Wij zijn het hele weekend al bezig met klussen, behangen en zo. Ook ben ik na een lange afwezigheid weer begonnen met bloggen, er staan 2 reviews online. Leuk als je een kijkje neemt! 💚#aardbei #strawberry #breakfast #lowcarb #fruit #kha #healthyfood #weekend #pinksteren #greenlifestyle #greenblogger #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #instafood #picoftheday #foodpic
 • Code geel? Hier is het in ieder geval droog en windstil gebleven. Toch wel fijn, zo tijdens de Avondvierdaagse 😄 2e dag 10 km wandelen zit er op! 💪#avondvierdaagse #codegeel #holland #nederland #bloembollen #flowers #dutch #bos #strand #duinen #dunes #forest #bloemen #dutchblogger #hiking #10km
 • Natuurlijke of vegan verzorging hoeft niet per se duur te zijn. Ken je de producten van Herb & Bløm al? Gewoon verkrijgbaar bij @actionnederland 😊#review #linkinbio #herbandblom #action #actionproducts #budget #vegan #natural #crueltyfree #greenblogger #sample #gekregen #bblogger #dutchblogger #picoftheday #instadaily #discoverunder5k #veganbeauty

Follow Me!