Green beauty

Ben & Anna deodorant review (vegan en zero waste)

Soms kom je een product tegen waarvan je zo ontzettend hoopt dat het wat voor je is. De verpakkingen van Ben & Anna deodorant zien er tof uit en zijn ook nog eens zero waste, de ingrediënten zijn natuurlijk en vegan, het merk is niet op dieren getest en de geuren ruiken ook nog eens aangenaam. Helemaal goed toch? Nou…. helaas toch niet helemaal. 

Laat ik voorop stellen: iedere huid is anders en iedereen reageert weer anders op een bepaald product. Wat voor de één goed werkt hoeft voor een ander niet zo te zijn en vice versa. Zo kan ik bijvoorbeeld een allergische reactie op een bepaald product krijgen, maar dat wil niet zeggen dat het product bagger is. Het betekent gewoon dat het product niet voor mijn huid geschikt is. Want wellicht werkt het voor jou wel prima.

Je raadt vast al waar ik heen wil met mijn review 🙂 Dit gaat over een product waar mijn huid helaas allergisch op reageert. Neemt niet weg dat ik de missie van Ben & Anna deodorant echt super vind, daarom wil ik dit merk toch graag met jullie bespreken.

Ben & Anna deodorant review

Ben & Anna deodorant review

Ben & Anna zijn een stel uit Duitsland. Vanuit het bruisende Berlijn zijn ze op het platteland gaan wonen. Ze leven veganistisch en zoveel mogelijk duurzaam en zero waste (dus zonder afval). Omdat Anna geen goede deodorant kon vinden, besloten zij daarop hun eigen biologische en vegan deodorant te ontwikkelen. Na veel denkwerk en testen op kennissen en familieleden, is hun merk ontstaan: natuurlijke deodorant, zonder aluminium en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. En met een kartonnen verpakking, dus geen plastic. Dit vind ik echt te gek, want zo heb je toch weer minder plastic in je badkamer staan.

Drie natuurlijke geuren

De deo’s hebben een basis van baking soda, shea butter, arrowroot, maizena, kokosolie en zonnebloemolie en bevatten verder nog een geurmix op basis van etherische oliën. Ik heb drie geuren van Ben & Anna deodorant ontvangen: Persian Lime, Pink Grapefruit en Indian Mandarine. Dit zijn heerlijk frisse, lichtzoete citrusgeuren waar je instant happy van wordt, ik kan niet anders zeggen!

Ben & Anna

Hoe gebruik je Ben & Anna deodorant?

Deze deodorantstick zit dus in een kartonnen huls en aan de onderkant moet je op de verpakking drukken, waardoor de stick omhoog schuift. Dit omhoog schuiven gaat soms een beetje stroef en moeizaam, zeker nu het wat kouder is. Het helpt als je de verpakking even kort tussen je handen rolt, dan gaat het wat makkelijker. Het werkt net als een Calippo ijsje 🙂

Mijn ervaring

De deo voelt droog en zacht aan, dit vind ik erg prettig. Ook de geuren vind ik erg aangenaam. Helaas kreeg ik al na een paar dagen gebruik ontzettend rode en branderige oksels en had ik veel last van jeuk. Dit is mij wel vaker overkomen met deodorant op basis van baking soda. Hierdoor heb ik niet goed de werking kunnen testen.

Ik weet dat er veel lezers zijn die dol zijn op natuurlijke deodorant op basis van baking soda en hier wel goed op reageren. Mocht je dus op zoek zijn naar een natuurlijke, vegan én betaalbare deodorant dan is dit merk wellicht wat voor jou.

Ben & Anna deodorant is o.a. verkrijgbaar bij De Online Drogist. Eén verpakking bevat 60 gram en kost 6,95 euro. 

Kende jij Ben & Anna deodorant al?

Deze producten heb ik ter review ontvangen.

Meer natuurlijke deodorant:
Natuurlijke deodorant multi review
The ohm collection deodorant
Salt of the Earth deorollers

You Might Also Like...

10 Comments

 • Mariëlle
  25 januari 2019 at 10:33

  Wat ziet het er mooi uit <3 Ik heb zelf ooit zo'n mixje geprobeerd, maar ik kreeg daar donkere oksels van… Dit zal vast wel anders werken, maar ik heb voorlopig ook nog even genoeg haha 😉

 • Sabine
  25 januari 2019 at 22:56

  Ik had ook deze deo gekocht. Leuke verpakking, top initiatief! Geen plastic, natuurlijke ingrediënten. yes! Ik had zo gehoopt dat dit een favoriet van me zou worden. Maar helaas. Ik vond de deo heel stroef en hij werd ook snel vies. Daarnaast werkte hij niet zo goed, ik rook telkens mijn zweet ?. Jammer! Hopelijk gaan ze het product nog verbeteren, want het zou zo leuk zijn als het goed werkt. Ik gun het ze enorm.

 • Jessica J.
  28 januari 2019 at 11:26

  Jammer dat je hier allergisch op reageerde, want op zich klinken deze wel erg goed. Fijn dat de verpakkingen van karton zijn, want dat plastic van Salt of the Earth begint me te storen. Die steen kan toch perfect in een kartonnen voetje?

 • Evelien
  29 januari 2019 at 21:12

  Haha, een Calippo ijsje! Grappig hoe dit product werkt. Maar wat jammer dat je er allergisch op reageert zeg ? Wel tof dat ze vegan zijn, dus ik ga deze wel onthouden, mocht mijn huidige deo’s op zijn.

 • Jp
  1 juni 2019 at 16:58

  Hoi
  Een eeijke review! Ik ben mede ontwikkelaar van ben anna. Het allergie verhaal van baking soda is soms lastig. We hebben daarom 3 sensitive deodoranten uitgbracht onlangs zonder baking soda. Ik stuur je graag sames toe. Uiteraard ook volledig natuurlijk en plastic vrij.
  Vrgr jp

 • Coby
  22 augustus 2019 at 23:13

  Bij mij werkt hij gelukkig prima. Ik vond het in het begin idd een beetje stroef aanbrengen, maar dat is ook gewoon even wennen. Ik heb het vooral gekocht omdat het plastic vrij is en ben heel blij dat er steeds meer zero waste producten beschikbaar komen.

 • Laure
  6 januari 2020 at 17:59

  Ik heb hem onlangs gekocht omdat ik het zo leuk vond dat hij zero waste is en hij rook inderdaad heel lekker. Ik gebruik hem nu een paar dagen en ik stink zooo hard! Dit heb ik nog niet voorgehad met andere deo’s. Ik was dus benieuwd of er nog mensen zijn met dit probleem, blijkbaar wel… heel jammer!

 • Karin
  31 december 2021 at 00:07

  Het werkt totaal niet! Zo jammer want kartonnen verpakking en natuurlijke ingrediënten. Maar tien minuten fietsen en ik ruik mijn eigen zweet. Dan is het lief, maar geen deo. Ik heb de Highland Breeze, sensitive gebruikt. Duurt veel te lang vóór de Deo iets afgeeft aan mijn oksels en wat er dan opgesmeerd is helpt geen zweetlucht voorkomen. Dus kun je het geen deo noemen. Helaas, het wordt voortijdig prullenbakwerk. En ik ga zuchtend maar weer voor de plastic verpakking van een werkende deo.

 • Elise Schippers
  11 december 2022 at 12:14

  Geen zweetgeur maar wel donkere oksels en rode uitslag. Dus zal er mee moeten stoppen denk ik, jammer

 • J. F.
  18 mei 2023 at 21:52

  Gelukkig lag het niet aan mij. Maar heb ook een ontzettend allergische reactie gekregen. Erg veel jeuken en hele donkere oksels. In het begin geen problemen mee gehad.

Leave a Reply