weleda room spray relax
Duurzame lifestyle

Weleda Room Spray Relax: zuivert je huis én geeft een instant zen-gevoel

Weleda is vooral bekend om haar natuurlijke verzorgingsproducten, Nieuw in het assortiment zijn de zogenaamde room sprays. Zelf testte ik Weleda Room Spray Relax. Deze spray belooft niet alleen je kamer te zuiveren, maar jou ook nog eens een ontspannen gevoel te geven. 

weleda roomspray relax

Weleda Room Spray: zuivert je huis én heeft een positieve invloed op je welzijn

We weten allemaal dat het heel belangrijk is om je huis te ventileren. Doe je dit niet, dan kunnen allerlei stoffen in de lucht blijven circuleren. Denk aan fijnstof, huismijt, vocht, maar ook Co2, virussen, schimmels en bacteriën blijven in de lucht aanwezig. Dit kan op den duur schadelijk voor de gezondheid zijn en ‘vage klachten’ geven. Astma, verkoudheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen en slapeloosheid zijn voorbeelden van klachten die door een slechte ventilatie veroorzaakt kunnen worden. Omdat veel mensen zo’n 90% van de tijd binnen zitten, is extra zuurstof in huis geen overbodige luxe. Zet daarom zo vaak mogelijk een raam open, zodat er frisse lucht in je huis komt. Wat overigens ook helpt is om een aantal luchtzuiverende planten in je huis neer te zetten. Staat nog gezellig ook 🙂

Wat je verder óók zou kunnen doen om de lucht in huis te zuiveren, is een Room Spray zoals die van Weleda gebruiken. Deze 100% biologische Room Sprays zijn op basis van etherische oliën die een luchtzuiverende werking hebben. Maar dat is nog niet alles: Weleda heeft namelijk drie varianten ontwikkeld die allen ook nog eens een positieve werking hebben op je welzijn:

Relax: voor instant ontspanning
Fresh: voor een betere ademhaling
Vitality: voor extra energie

Zelf heb ik Room Spray Relax in huis en daar ga ik wat meer over vertellen.

Weleda Zuiverende Room Spray Relax: voor instant ontspanning

Geuren hebben veel invloed op ons. Ze kunnen bepaalde herinneringen oproepen, ze beïnvloeden ons humeur, en ze kunnen een kalmerende of juist activerende werking hebben. Zo staat lavendel algemeen bekend om haar ontspannende en kalmerende werking. Maar ook sinaasappel, bergamot en marjolein hebben zuiverende, ontspannende en rustgevende eigenschappen. Reden voor Weleda om deze biologische essentiële oliën aan hun Room Spray Relax toe te voegen. Naast dat deze ingrediënten 100% biologisch zijn, zijn ze overigens ook vegan.

Je gebruikt de Room Spray heel eenvoudig door 2-3 keer door je kamer te sprayen. Dit kan tot 5 keer per dag. En voor een goede nachtrust verstuif je de Room Spray 30 minuten voor het slapen gaan in je slaapkamer.

weleda room spray relax

Mijn ervaring

De spray zit in een bruin glazen flesje, om zo de kwaliteit van de essentiële oliën intact te houden. Het sprayen gaat heel makkelijk en de geurcombinatie van lavendel en sinaasappel vind ik heerlijk. Of de spray daadwerkelijk de lucht zuivert kan ik niet goed beoordelen (een zuivere lucht is natuurlijk niet iets wat je kunt ‘zien’), maar een positief effect op mijn welzijn heeft het zeker! Ik gebruik de spray graag na een drukke werkdag, om zo de stress en hectiek van de dag achter me te laten. Ik merk dat de Room Spray vrijwel direct een ontspannende werking op mij heeft. Al snel voel ik mij kalmer, rustiger, maar toch ook luchtiger en vrolijker. Het is natuurlijk niet zo dat alle stress direct uit je leven verbannen is, maar de spray heeft zeker een rustgevend effect op mij. Ik ben er heel blij mee!

*Weleda Room Spray wordt vanwege de toevoeging van essentiële oliën niet aanbevolen tijdens de zwangerschap, borstvoedingsperiode of bij kinderen jonger dan 3 jaar. 

Weleda Room Spray Relax (50ml, €12,99) is o.a. verkrijgbaar bij De Online Drogist. Check voor meer verkooppunten de website van Weleda. 

Dit product heb ik gekregen.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Jessica J.
  4 oktober 2018 at 09:02

  Deze lijkt me ideaal voor ’s avonds – en de Fresh-variant wanneer je verkouden bent. 🙂 Ik gebruik de Deep Sleep Pillow Spray van This Works, ook een heerlijk rustgevend geurtje. Overdag gebruik ik weleens een Bed & Body Mist van Rituals, maar ik vind de geur die ik heb stiekem te bloemig en zoet, haha.

 • Mariëlle
  4 oktober 2018 at 10:49

  Wat een leuk flesje 🙂 Lijkt me heerlijk!

 • Greenblush
  12 oktober 2018 at 11:18

  De Deep Sleep Pillow Spray heb ik wel van gehoord ja, die klinkt ook erg goed!

Leave a Reply