the body shop body yogurt
Green beauty

The Body Shop Body Yogurt review | Vegan bodycare

Eén van de bekendste producten van The Body Shop zijn de body butters. Ik vind ze zelf heerlijk, maar ze zijn ook ‘rijk’ en intens voedend en dat is voor sommige mensen een tikkeltje too much. Daarom heeft The Body Shop Body Yogurt ontwikkeld: een luchtige gelcrème die snel (binnen 15 seconden) intrekt. Ik heb er twee ontvangen, in de geuren ‘British Rose‘ en ‘Almond Milk‘. 

The Body Shop Body Yogurt

Ik gebruik na het douchen standaard een bodylotion, olie of body butter. Ik heb een vochtarme huid, dus als ik mij niet insmeer dan krijg ik vrij snel last van irritatie en eczeem. Nu moet ik bekennen dat ik doorgaans alleen natuurlijke verzorgingsproducten gebruik. Deze body yogurts zijn niet helemaal natuurlijk, want ze bevatten onder andere siliconen en synthetisch parfum. Waarom ik deze producten dan toch review? Omdat ze dierproefvrij en vegan zijn en ik vind het een goede ontwikkeling dat The Body Shop hier aandacht aan schenkt.

The Body Shop Body Yogurt is verkrijgbaar in zes geuren: Mango, Banana, Moringa, Strawberry, British Rose en Almond Milk. Zelf heb ik de laatste twee genoemden ontvangen. De Body Yogurts zijn geschikt voor alle huidtypen en bij Almond Milk zie ik specifiek staan dat het voor de gevoelige huid geschikt is. De producten hebben een gelcrème textuur. Ze zijn luchtig, een beetje jelly. De geuren vind ik aangenaam, maar ook behoorlijk sterk. Dit komt denk ik omdat ik het niet meer zo gewend ben om producten met synthetisch parfum te gebruiken. British Rose ruikt bloemig, maar niet op een tuttige manier. Geen omageur, maar fris en eigentijds. Almond Milk ruikt zoet en licht nootachtig. Een beetje als melk met honing, maar dan een vegan variant.

The Body Shop beweert dat de Body Yoghurt tot 48 uur hydratatie geeft, direct door de huid geasorbeerd wordt en dat het product geen plakkerig laagje achterlaat. Is dat echt zo? We gaan het zien 🙂

De ingrediënten van de Body Yoghurts

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik water, alcohol denat, glycerine en dimethicone (een silicoon) en parfum bovenaan de lijst staan. Lager op de lijst staan ook verzorgende ingrediënten als shea butter en zoete amandelolie vermeld. Ik vind het fijn dat de producten dierproefvrij en vegan zijn, want hey, geen dierenleed. Toch betwijfel ik of deze producten écht wat voor de huid doen. Ik denk dat het meer een lekker geurtje aan de huid geeft dan dat de huid 48 uur lang verzorgd wordt.

Mijn ervaring met The Body Shop Body Yogurt

The Body Shop beweert dat het product snel intrekt, maar helaas – dat zal per persoon verschillen denk ik- merk ik dat het bij mij juist niet het geval is. Na gebruik voelt mijn huid juist wél lange tijd plakkerig en een beetje zweterig aan. Ik denk dat mijn huid niet goed op siliconen reageert. Ik blijf namelijk een laagje voelen, ook al gebruik ik maar een klein beetje van het product. Ook qua verzorging merk ik niet echt veel, de producten doen vrij weinig voor mijn huid. Misschien heb ik gewoon een lastige huid? Wel blijven de geuren lang (subtiel) aanwezig en daar word ik dan wel blij van. Ook ziet de verpakking er erg leuk uit. Ik vind het super dat The Body Shop steeds meer vegan producten ontwikkeld, toch gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een wat rijker product. Toch de Body butter dan maar!

De Body Yogurts (€10,-, 200 ml) zijn online en in de winkels van The Body Shop verkrijgbaar. 

Kende jij de Body Yogurts al?

Meer van The Body Shop:
The Body Shop adventskalender unboxing
Frosted plum geurkaars
Oils of life facial oil review

You Might Also Like...

3 Comments

 • Mariëlle
  6 oktober 2018 at 09:29

  Goed dat je het inderdaad toch deelt, zo laten we zien waar vraag naar is 🙂 Ik vond de geuren heerlijk, maar wel erg chemisch haha!

 • Jessica J.
  8 oktober 2018 at 11:13

  Ik heb de Banana Body Yoghurt gewonnen. 🙂 Inderdaad erg jammer van de silliconen en ik moet zeggen dat ik hem eerder chemisch ruiken vind, naar bananensnoepjes. Ik had een vollere bananengeur verwacht. Intrekken doet hij bij mij wel redelijk snel.

 • Greenblush
  12 oktober 2018 at 11:16

  Jammer van de chemische geur! Een volle, romige bananengeur lijkt me namelijk heerlijk 🙂

Leave a Reply